HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.18.
2014.
TERVEZÉSI SZAKMAI NAP 
Szerteágazó a megyei önkormányzatok tervezési feladata - Forrás: sajtóanyag

 A megyei önkormányzatok feladat- és hatáskörét érintő változások következtében 2012. január elsejétől a megyék váltak a fejlesztéspolitika centrumaivá. A 2014-2020-as európai uniós tervezési időszakra való felkészülésben kiemelt jelentősége van az előkészített, megalapozott területi terveknek, amelyek a Közösségi Stratégiai Keret alá tartozó alapokból finanszírozandó operatív programok tervezésének alapjául szolgálnak. A pályázat célja Jász-Nagykun-Szolnok megye tervezési dokumentumainak elkészítése és a megyei tervezői kapacitás erősítése a területileg illetékes regionális fejlesztési ügynökség bevonásával.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, mint a területfejlesztés megyei szintű felelős szerve a tervezésben, az előkészítésben, koordinációban, döntésben, megvalósításban és ellenőrzésben lát el meghatározó feladatokat. Az uniós elvárásokhoz igazodó hazai szabályozás szerinti tervezési feladatok elvégzéséhez a Megyei Önkormányzat költségvetése nem biztosítja a megfelelő forrásokat, így ez csak ezen pályázat keretében valósítható meg.
A megyei területfejlesztési koncepció területi stratégiai célrendszeréhez igazodva a Megyei Önkormányzat és a megye 20 városa 2013. január 23-án együttműködési megállapodást kötött a 2014-2020-as Európai Uniós tervezési ciklus előkészítésére és térségi fejlesztési előtanulmányokat készíttetett a megye 4 jövőben együttkezelendő térségére (Jászság; Szolnok – Törökszentmiklós – Martfű térsége; Nagykunság – Tisza-tavi térség; Mezőtúr térsége – Tiszazug).
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 195/2013.(III.27.) számú határozatával bocsátotta 45 napos közvitára a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepciót, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Program 2013. decemberében lett 45 napos közvitára bocsájtva.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Program 2014-2020 területi hatásvizsgálatát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2014. április 30-ai ülésén fogadta el.

 


A Megyei Önkormányzat 2013 őszén első körben összegyűjtötte – a 2014-2020-as időszakban megvalósítani tervezett – projektjavaslatokat.  A projektjavaslatok többszöri kistérségi és települési szintű egyeztetését követően a Megyei Közgyűlés 688/2013.  (XII.16.) számú határozatával döntött a 2014-2020-as Európai Uniós fejlesztési időszakra történő operatív felkészülésről, a megyei programozás operatív teendőiről. 
A települési projektjavaslatokat alapul véve a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) „Iránymutatás a megyei szintű tervezési folyamat keretében elkészítendő tervdokumentumok kidolgozásához” útmutatója szerint került összeállításra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) aktuális munkaanyagához kapcsolódó Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gazdaságfejlesztési Részprogram, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kistérségi Fejlesztési Részprogram és az ágazati operatív programok részdokumentumai.
„Területfejlesztési tevékenység támogatása Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című pályázat megvalósítása keretében 6 rendezvény kerül megszervezésre. Ennek megfelelően megtörténik a tervezési dokumentumok térségi egyeztetése, bemutatása 4 db összevont térségi rendben és 2 db megyei szakmai nappal egybekötött egyeztetésen.

 


2014. május 15-én került sor Szolnokon a Megyeháza épületében az első szakmai napra. A szakmai napon belül a tervezésért felelős személyek tartottak előadást a települések, megyei szervek, szakigazgatási szervek, egyházak képviselőinek a tervezés jelenlegi állásáról. A megjelentkeket Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte.


Lakatos István, a Térségfejlesztési és Külügyi Iroda vezetője a megyei gazdaságfejlesztési lehetőségekről beszélt
 


A „Területfejlesztési tevékenység támogatása Jász-Nagykun-Szolnok megyében” projekt 2012. szeptember 30-án kezdődött, és 2014. szeptember 30-án fejeződik be. A kedvezményezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat.   A projekt támogatásának összege: 89.974.914,- Ft. A támogatás mértéke 100 %.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC