HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.13.
2014.
MEGVANNAK A MEGYEI IFJÚSÁGI KÖZGYŰLÉS VEZETŐI
Egy jászberényi, egy kunszenti és egy szolnoki diáknak szavaztak bizalmat

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Partnerek vagyunk! pályázat keretében számos új kezdeményezés, program életre hívása tervezett. Ezek egyike a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés munkáját „lemodellező” megyei ifjúsági közgyűlés megalakítása, melynek célja a megye középfokú oktatási intézményeiben tanuló  fiatalok közéletbe bevonása, a megyei önkormányzat és a közgyűlés munkájának „élesben” történő megismertetése.

A június 6-án 10.00 órakor kezdődő megyei ifjúsági közgyűlés előkészítő munkái márciusban kezdődtek.  A diákok pályázat útján kerülhettek be a testületbe, május 12-én délután pedig megtörtént a vezető tisztségviselők megválasztása. A megye hat településéről érkeztek be pályázatok, négyen pályáztak elnöki és kilencen alelnöki tisztségre.

 

A kortes beszédek elhangzása után demokratikus választással szavaztak a fiatalok arról, hogy ki legyen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Ifjúsági Közgyűlés elnöke és két alelnöke.
A jelenlévők döntése alapján  Szabó Cintiát, a jászberényi Klapka György Szakközépiskola 11. évfolyamos tanulóját választották elnökké. Alelnökké Lambert Lillát, a Szolnok Városi Kollégium által jelölt, a Varga Katalin Gimnáziumban tanuló ifjú hölgyet és Vass Gabriellát, a Kunszentmártoni Gimnázium tízedikesét választották.

Balra: Lambert Lilla, középen Szabó Cintia, jobbra Vass Gabriella

Nagyon jó, megvalósítható és aktuális javaslatokat vetettek fel lehetséges napirendként a fiatalok, amelyek megvalósításához némi "pénzmag" – 100.000 Ft -  is rendelkezésükre áll. "Külön örülök annak, hogy számos javaslat megyei szinten fogalmazódott meg, nemcsak egyes települések szintjén - mondta Dr.Csoór György, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés társadalmi alelnöke az elhangzott kortes beszédek után.
A következő pár hétben elkészülő, mintegy 8-10 db előterjesztést a június 6-ai ifjúsági közgyűlés első ülésén  tárgyalják a diákok.

Az ifjúsági közgyűléssel kapcsolatos információk honlapunk Partnerek vagyunk! program menüpontjában találhatók. 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC