HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.06.
2014.
TISZA-TÓ NAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT
Össze kell hangolni forrást, munkát, lehetőséget a fejlődésért - Forrás: jnszm.hu

 Ma délelőtt sajtótájékoztatón ismertette Kovács Sándor, a Tisza-tó miniszteri megbízottja, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a május 10-14. között zajló Tisza-tó Napja rendezvénysorozat programjait. Az eseményen a szervezésben közreműködő szervezetek vezetői, képviselő mutatták be az öt nap programjait. A programok megtalálhatók a www.tiszato.com oldalon is.


 Balról: Busi László, a Tiszai Vízirendészeti Kapitányság vezetője, Kovács Sándor, miniszteri megbízott és Molnár Anita, a Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság vezetője

Rendhagyó sajtótájékoztatón vagyunk, hiszen „egyenruhát” viselünk. Ez kiválóan demonstrálja azt az egységet és összefogást, amelyet a Tisza-tó érdekében végeztünk és még fokozottabban végezni kívánunk a közeljövőben - mondta Kovács Sándor miniszteri megbízott, utalva arra, hogy az egyenruhában lévő szervezők kivételével valamennyi érintett Tisza-tó Napja logóval ellátott pólót viselt a tájékoztatón.


Egyenruhában a szervezők csapata

A széleskörű együttműködés jegyében 2014-ben hetedik alkalommal kerül megszervezésre a Tisza-tó Napja rendezvénysorozat. Valamennyi közreműködőnek fontos ez a példaértékű összefogás, mely nagymértékben elősegíti a Tisza-tó fejlődését, segíti az együttgondolkodást az élhető Tisza-tó kialakítására, megőrzésére a jövő generációja számára. A programsorozat résztvevői azok a szervezetek képviselői, amelyek napi szinten részt vesznek a Tisza-tó fenntartásában, fejlesztésében. 


Balról: Fejes Lőrinc. kiskörei szakaszmérnök, Lipcsey György Imre, a Tisza-tó Fejlesztési Kft. ügyvezetője és Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója

A Tisza-tó Napja szervezésében közreműködő  szervezetek:

 • Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága
 • Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat
 • Heves Megyei Önkormányzat 
 • Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság
 • Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG)
 • Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága
 • Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft.
 • Tisza-tavi Ökocentrum,
 • Tisza-tavi Területfejlesztési Önkormányzati Társulás,
 • valamint a Tisza-tó Fejlesztési Kft.
Balról: Galó Anita, a JNSZ Megyei Önkormányzat szakembere, Kiss János, a Tisza-tavi Ökocentrum igazgatója és Zsebe Zsolt, a Tisza-tavi Önkormányzatok Területfejlesztési Társulásának elnöke

A TISZA-TÓ NAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT PROGRAMJAI

 • 0. NAP - 2014.05.09 (péntek) 08:30 óra, helyszín: Albatrosz Kikötő, Tiszafüred

Vendégváró takarítás a Tisza-tónál a TESZEDD! Országos Önkéntes Hulladékgyűjtési Akció keretében 
Az idei évben a Tisza-tó Napja rendezvénysorozat szervezőbizottsága csatlakozik a „TE SZEDD - Önkéntesen a Tiszta Magyarországért” mozgalomhoz.  
 

 • 1. nap - 2014.05.10. (szombat-munkanap) Tisza-tó Napja Konferencia
  Helyszín: Hableány Hotel Tiszafüred-Tiszaörvény
  Időpont:  09:30-16:00
   
  Központi téma: A Tisza-tó vízszintjével összefüggő új jogszabály- a Tisza-tó vízszintjei. A vízszintet megállapító Kormányrendelet hatályát vesztette, így a Kormány hamarosan új rendeletben szabályozza a Tisza-tó vízszintjeit. Ehhez a döntéshez szükséges egy Környezeti Hatásvizsgálat készítése, amely feladat kivitelezője felé fogalmaznak meg a Tisza-tó következő évtizedeit meghatározó vízszint mértékeihez ajánlásokat a konferencián részt vevők. Ezzel is elősegítve a minél szélesebb társadalmi egyetértés alapján meghatározható Tisza-tó vízszintet.

Délután: szakmai kerekasztal beszélgetés
Téma: A Tisza-tó jövője térségi hatású, 2014-2020 között megvalósuló fejlesztések bemutatásával:
Bevezető gondolatok: Lakatos István, a JNSZ Megyei Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője és Domján Róbert, a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési Osztályának vezetője:

- "Hortobágy Intercity” Budapest – Tisza-tó közvetlen járat indítása a MÁV vonalain
- Háztáji Program a Tisza-tó térségében, a közfoglalkoztatás és munkahelyteremtés alternatív formája
-
Halászfalu projekt, a Tisza-tó következő turisztikai nagyprojektje
-
Biológiai szúnyoggyérítés – zavartalan üdülés 2020

 • 2. nap - 2014.05.11. (vasárnap) 7. INTERSPORT Tour de Tisza-tó &   Veletek Indulunk Pedálozni! (VIP) - amatőr kerékpártúra

A Tisza-tó Napja rendezvénysorozathoz hasonlóan a hivatalos versenyként számon tartott Tour de Tisza-tó is 7 éve kerül megrendezésre, ezért az idei évben úgy gondoltuk, hogy a két rendezvényt közelíteni kell egymáshoz, amely Veletek Indulunk Pedálozni!(VIP) címmel amatőr kerékpártúrával egészül ki. A több ezer főre számító rendezvény napján a tavaly első alkalommal Kovács Sándor és Szabó Róbert megyei közgyűlési elnökök által elindított amatőr kerékpározás résztvevői köre  a szervezők képviselői. Emellett várhatóan részt vesz a „VIP” kerékpározáson Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Markos György humorista, a Magyar Polgárőr Szövetség alelnöke. A résztvevők 6 alkalommal megállnak a túra alatt, mely során az érintett települések – Poroszló, Sarud, Tiszanána, Kisköre, Abádszalók és Tiszaderzs - helyi termék bemutatóval, kóstolással és árusítással várják a kerékpározókat a gáton.

- Az INTERSPORT VII. Tour de Tisza-tó kerékpáros verseny szervezője: Budapest Sportiroda

Időpont: 2014.május 11. (vasárnap) 10:00-18:00    Helyszín: Tisza-tó. Rajt/Cél: Tiszafüred Halas Tér

Kategóriák:
 15 km túra
 65 km országúti kerékpárral és mountain bike-kal
 57 km görkorcsolya
 
- VIP kerékpározás időpontja: 2014.május 11. (vasárnap) 11:30  
 Indulás helyszíne: Tisza-tavi Ökocentrum kikötője, 3388 Poroszló, Kossuth u.41

Kísérőprogramok: 

- Tisza-tavi ételek sétánya – Hello Hal, (Balneum Grill Terasz)
- Fitness órák a nap folyamán 
- Gyermek Horgászverseny, helyszín: A kerékpáros pihenőpark bejárata melletti partszakasz .A versenyt levezeti: Szarvas László, a Tisza-tó 2013.-évi legsportszerűbb horgásza.

 • 3. nap - 2014.05.12 (hétfő) 9:30 óra - Tisza-tavi Ki Mit Tud? döntője és Öko-játék konferencia

Helyszín: Tisza-tavi Ökocentrum (Poroszló, Kossuth u. 41.)

 A Tisza-tó Napja programsorozat keretében május 12-én délelőtt a Tisza-tavi Ökocentrumban kerül sor a Hortobágyi Nemzeti Park és szakmai együttműködő partnerei által szervezett "Tisza-tavi Ki Mit Tud?" természetismereti diákvetélkedő döntőjére. A résztvevő csapatok az alábbi településekről érkeznek: Boldog, Budapest, Kisköre, Tiszafüred, Tarnaméra és Emőd. A vetélkedő teszteli a fiatalok ismereteit a Tisza-tóról. Idén több, mint 250 csapat indult a versenyen, a döntőbe 6 csapat jutott, amelyek versenyeznek a szervezők által felajánlott értékes díjakért.
A vetélkedést követően délután 15 órától a természeti értékek játékos formában történő oktatásával, a környezettudatossággal és a hagyományos értékek bemutatási lehetőségeivel foglalkozó szakmai találkozóra és módszertani bemutatókra kerül sor a Tisza-tavi Ökocentrumban. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 • 4. nap - 2014.05.13. (kedd) Csónakos Horgásztúra, indulás helyszíne: Tisza-tavi Ökocentrum Kikötője

Ez a program egy szűkebb szakmai meghívotti körrel bír, célja, hogy a jó horgász szakmai kapcsolatokkal rendelkező vendégek egy kellemes horgásztúra után jó hírét vigyék a Tisza-tónak, ügyfeleiknek jó szívvel ajánlják a tónál elérhető szolgáltatásokat.  .

 • 5. nap - 2014.05.14 (szerda) I. Országos Rendőr Tisza-tó körüli futóbajnokság

A Belügyminisztérium jelentős létszámmal pontszerző Tisza-tó futást szervez. A verseny fővédnöke: Papp Károly r. altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány.
A verseny védnökei: Farkas József r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, JNSZ MRFK megyei rendőrfőkapitány és Czinege László r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, Heves megyei rendőrfőkapitány

A futóversenyt a Heves megyei és Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányságok szervezik. A verseny célja: versenyzési és sportolási lehetőség biztosításával segíteni a rendőrség dolgozóinak fizikai aktivitását, ezzel elősegítve az egészségmegőrzést és egészségfejlesztést.
 
Nyári vízszint avató futással egybekötött viharjelző rendszer indító, ünnepélyes Tisza-tavi nyári vízszint avató
Helyszín: Tisza-tavi Ökocentrum ( Poroszló, Kossuth u. 41.)

Hosszútávfutók, és a tóparti települések lakosságának, iskoláinak részvételével. Ünnepélyes Tisza-tavi nyári vízszint avató, Tisza-tavi viharjelző rendszer indító ünnepség az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében.

A futásban részt vevő fiatalok egy váltófutás keretén belül jelképesen elindítják a Tisza-tavi turisztikai szezont, a már korábban beállított nyári vízszint „avatása” történik. A váltófutás során a gyermekek 1-1- km lefutása után adják át a stafétát egymásnak. A rendezők képviselői tréfás ajándékokat, emléktárgyakat helyeznek el egy hátizsákban, amelyet a futás végén nyitnak fel és osztanak meg a sajtó útján is a nagyközönséggel.

A rendezvény keretén belül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság látványos szakmai program és  bemutatók keretén belül indítja el hivatalosan is a Tisza-tavi viharjelző rendszert. Az esemény egyúttal a nyári szezon kezdetét is jelképezi.
A programokról részletesen a
www.tiszato.com weblapon érhetnek el információkat.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC