HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


04.14.
2014.
ELISMERÉSEK A SZABAD MAGYAR SAJTÓ NAPJÁN  
Daróczi Erzsébet és posthumus Baranyi György kapta a díjat- Forrás: jnszm.hu

 Hosszú évek hagyománya, hogy a megye és a város vezetői közösen köszöntik a média munkatársait a Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából. Ezúttal a megyei önkormányzat volt a házigazda, az eseményen Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere elismeréseket adott át. A pénteki ünnepi rendezvényen Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is jelen volt.

 

Esztendők óta szép hagyomány, hogy a megye és a város vezetése közösen köszönti a megyei sajtóban dolgozókat a Szabad Magyar Sajtó Napján. A hétköznapokban számos rendezvényen találkozhatunk Önökkel. Akkor a tájékoztatás felelőseiként dolgoznak, s tudósítanak legjobb tudásuk szerint. 
A magyarság szabad sajtóért folytatott küzdelme immár 166 éves, amire joggal lehetünk büszkék. Eleink küzdelmének köszönhetően ma már nem kell Petőfinek, Kossuthnak, Táncsicsnak lenni ahhoz, hogy bárki őszintén elmondhassa gondolatait, s értékelje a mindennapok eseményeit. A szabad sajtó napján erre emlékezünk, s ezt a munkát köszönjük meg - mondta az ünnepség narrátora, Molnár Nikolett, a Szigligeti Színház fiatal művésznője. 


 
Idén – kissé rendhagyó módon – a fiatalabb generáció köszöntötte ünnepi műsorral a résztvevőket. A Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola 3.b. osztályos tanulói nagy örömmel fogadták el a meghívást. 20 perces műsoruk nagy tetszést aratott.

A műsor után Kovács Sándor - ünnepi beszédét követően - átadta a megye sajtó-díját Daróczi Erzsébet, az Új Néplap karcagi tudósítüja részére. "A megyei lap karcagi tudósítójaként dolgozik 1991 óta, a Karcagi Kalendárium és a Kun Hírmondó szerkesztője. A térség minden szegletét jól ismeri, tősgyökeres karcagiként igazán hitelesen tud írni a kun emberek hétköznapjairól, a Nagykunság történéseiről. 

 


Újságíróként és magánemberként aktívan kiveszi részét a közéletből a térség településein. Munkájából adódóan támogatja, figyelemmel kíséri a közösség tagjainak  élethelyzetét, s a felmerült problémák orvoslásában is segítséget nyújt számukra. Magánemberként rendkívül emberszerető, együttérző, mások iránt figyelmes. Különös érzékkel bánik az idős emberekkel, nyugdíjas egyesületek rendezvényeinek támogatója, szervezője." - állt a laudációban. 


Utána Szalay Ferenc beszédét követően a város sajtó-díjának átadása következett. "Ilyen fájó szívvel sajtónapi elismerést még soha nem adott át Szolnok városa, mint ma. Ezt a díjat ugyanis egy kiváló ember, egy nagyszerű tollú újságíró, egy művelt, nagy tudású lokálpatrióta kapja, aki sajnos nem veheti már át Pogány Gábor Benő Zounok-szobrának kicsinyített mását. Pedig kevés ember tudná úgy értékelni ezt a gyönyörű alkotást, mint mai díjazottunk, aki annyira fogékony volt a történelemre, a hagyományokra, az értékesre. Családi örökségként hozta magával a sokrétű műveltséget, melyet aztán 1990-től az Új Néplap szerkesztőségében kamatoztatott. Már fiatalon méltó szellemi társa volt a kiváló irodalmárok, szépírók sorát felvonultató szerkesztőségnek. Végigjárta a szamárlétrát, a maga nemében egyedülálló, hogy a korrektori, a tördelőszerkesztői, az újságírói, a hírszerkesztői, valamint a lapszerkesztői feladatokat is ellátta pályafutása során. Találó írásai, jegyzetei, recenziói, az emberi felelőtlenséget, feledékenységet bemutató, Fekete Lyuk néven ismertté vált glosszái mind-mind egy a világ problémáira érzékeny, tehetséges embert takartak, akit kollégái szeretete mellett a szakma őszinte tisztelete is övezett.

Bő három hónapja még úgy terveztük, hogy ezt a díjat ő veheti át. Ám a sors ezúttal közbeszólt, s az Úr magához szólította őt. Helyette özvegye veheti át az elismerésünket és tiszteletünket jelképező szobrot." - hangzott el az ünnepségen, Baranyi György, az Új Néplap közelmúltban elhunyt újságírójának díjazásakor.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC