HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


03.03.
2014.
EGYÜTTMŰKÖDIK SZOLNOK ÉS KECSKEMÉT  
Cél a közúti kapcsolatok fejlesztése - Forrás: sajtóanyag

 Kecskemét és Szolnok iparának fejlődésében egyaránt megteremtődtek azok az alapok, amelyek egy hosszabb távú együttműködés keretében az ország egy új, kiemelt ipari övezetét hozhatják létre. A gazdasági régió kialakításánál az első lépés az infrastruktúra vizsgálata, a jó és gyors megközelíthetőség lehetőségeinek feltárása. Erről szól az a pályázat, amelyet a két város közösen nyújtott be, és amelyhez a szükséges konzorciumi megállapodást pár nappal ezelőtt írták alá a polgármesterek.

 

Konzorciumi együttműködési megállapodást írt alá múlt héten csütörtökön Dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, országgyűlési képviselő. Az eseménynek a projektben érintett városok egyike, Tiszakécske adott helyet, a házigazda Kovács Ernő polgármester volt.
A konzorcium létrehozását az a közös pályázat tette indokolttá, amely a „Kecskemét - Szolnok közúti kapcsolatának fejlesztése című projektjavaslatra vonatkozó Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány (RMT) készítése, a Közép-alföldi gazdasági övezet kialakításának előkészítése” címet viseli. A megállapodás aláírásával a tagok Kecskemét önkormányzatát választották a konzorcium vezetőjévé.
A pályázat tartalmi elemei: a Kecskemét-Szentkirály, Szentkirály-Tiszakécske útszakaszok vizsgálata, az Újbög és Tiszabög átkelési szakasz vizsgálata, az érintett települések, egyebek között Tiszakécske, Tiszajenő, Tiszavárkony és Tószeg elkerülésének vizsgálata, a 4625 jelű út egyes szakaszai korszerűsítésének vizsgálata, valamint kerékpárutak kialakítási lehetőségeinek vizsgálata.
A fejlesztést az teszi indokolttá, hogy Kecskemét és Szolnok iparának fejlődésében egyaránt megteremtődtek azok az alapok, amelyek egy hosszabb távú együttműködés keretében az ország egy új, kiemelt ipari növekedési zónáját hozhatják létre. A közös fejlesztési célt alapozza meg az is, hogy a formálódó Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció mindkét várossal, mint Budapest metropolisz térséghez tartozó alközponttal számol. A gazdasági régió kialakításánál az első lépés az infrastruktúra vizsgálata, a jó és gyors megközelíthetőség lehetőségeinek feltárása.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC