HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


02.28.
2014.
MEGYEI PARLAGFŰ-MENTESÍTÉSI SZAKMAI NAP 
Hét év alatt 58 millió forintra pályáztak a megyei alapból - Forrás: jnszm.hu

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében, a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával Megyei Parlagfű-mentesítési Szakmai Napokat tartottak tegnap és ma Túrkevén és Szolnokon. A február 27-ei rendezvényen előadást tartott Dr.Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Túrkevén.

 

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke mindkét napi köszöntőjében kiemelten megköszönte azoknak a településeknek a  támogatását, amelyek a megyei parlagfű-mentesítési alap indulásától- hét éve - elkötelezett munkát végeznek az élhető települési környezet megteremtése érdekében.  Az alap 2007-es életre hívása óta több mint 58 millió forintot fordíthattak a települések parlagfű-mentesítési feladatokra -tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

 A vidékfejlesztési miniszter csütörtöki előadásában kiemelte, hogy 2010. óta 40%kal csökkent a parlagfű virágpor koncentrációja. Egyúttal felhívta arra a figyelmet, hogy mindenki érezze magáénak a parlagfű irtásával kapcsolatos feladatot - magánszemélyek, önkormányzatok, telektulajdonosok egyaránt. Jól működik a parlagfűvel kapcsolatos önkormányzati bejelentő rendszer, melyen keresztül tavaly 548 bejelentést regisztráltak - mondta el Dr. Fazekas Sándor.

 

Szalkai Gábor, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettese tájékoztatójából kiderült, hogy 2013-ban a közfoglalkoztatottak 7.000 hektárnyi területen végeztek parlagfű- menetesítési feladatokat.
Mindkét nap Holló László, a JNSZ Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának vezetője és Dr.Sinkó-Káli Róbert megyei tisztifőorvos számolt be a két szervezet parlagfűvel kapcsolatos tevékenységérő. A megyei tisztifőorvos utalt arra, hogy a WHO előrejelzései alapján 20 év múlva minden második ember szenvedni fog parlagfű allergiától.


Lakatos István, a megyei önkormányzati hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője a Megyei Parlagfű-mentesítési Alapról és a pályázat tapasztalatairól számolt be. A szakmai napok végén két helyi példa szolgálta a jó gyakorlatok bemutatását Dr.Szabó Zoltán Túrkeve és Eszes Béla, Jánoshida polgármestere  tolmácsolásában.

Jordán László, a NÉBIH elnökhelyettese nagyon fontosnak tartja már kisiskolás korban a felvilágosítást, a hivatal szakemberei 8-10 éveseknek készítettek parlagfű kisokost 
Az eseménnyel kapcsolatos képgaléria megtekinthető a www.facebook.com/jnszm oldalon.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC