HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


02.14.
2014.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Kiegyensúlyozott, stabil az idei évi költségvetés - Forrás: jnszm.hu

 Idei első  ülését tartotta ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés.  A testület a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat  2014. évi költségvetésének és kötelező előirányzatának megállapítása mellett döntött a Parlagfű-mentesítési Alap létrehozásáról, valamint az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. (ÉARFÜ) megyei önkormányzati tulajdonba kerüléséről.

Az idei évi költségvetés bevételi és kiadási főösszege 407.900 ezer Ft. A bevételből 245.900 ezer Ft működési támogatás (ez utóbbi mértéke azonos a 2013. évivel), 162.000 ezer Ft működési és fejlesztési célú pénzmaradvány. A napirend tárgyalásánál  Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke támogatta Dobos László bizottsági elnök javaslatát arra vonatkozóan, hogy amennyiben pénzmaradvány képződött a képviselők személyi juttatásainak sorában tavaly, akkor azt karitatív célra ajánlja fel a testület. Várhatóan a megyei egészségügyi szűrőprogramok támogatására fordítják majd a megtakarítást.


A megyei közgyűlés elmúlt 1-2 éves munkájának egyik legfontosabb döntését hozzuk ma az ÉARFÜ megyei önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatban. Az, hogy idáig eljutottunk, a megyék súlyának erősödését jelzi. A regionális fejlesztési ügynökség szolnoki telephelyű irodája kezdi meg működését a Megyeházán a tervek szerint márciusban  – mondta el a megyei közgyűlés elnöke a napirend tárgyalásakor. A testület a tulajdonosváltás kapcsán új társasági szerződést hagyott jóvá. Mint ismeretes jogszabály alapján a regionális fejlesztési ügynökségek 2014. január 1-jével az illetékes megyei önkormányzatok tulajdonába kerültek. Az ÉARFÜ ettől az időponttól kezdve a Jász-Nagykun-Szolnok, a Hajdú-Bihar és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat egyenlő arányú (1/3) tulajdonába került.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2014. évben is kezdeményezi a Megyei Parlagfű-mentesítési Alap létrehozását abból a célból, hogy továbbra is segítséget és támogatást nyújtson a megye településeinek a parlagfű-mentesítéshez, a tiszta, élhető települési környezet kialakításához. Az alábbi forrásösszetétellel kerül kihirdetésre a pályázat az elkövetkező napokban:
- Vidékfejlesztési Minisztérium pályázat útján felosztható támogatása: 2.950.100,- Ft
- Megyei Önkormányzat lakosságszám arányú hozzájárulása: 3.866.540,- Ft
- 55 település önkormányzatának lakosságszám arányú befizetése: 2.763.520,- Ft, amely összesen
9.580.160,- Ft.

Beszámoló hangzott el a megyei önkormányzat tavalyi évben megvalósított nemzetközi kapcsolataival összefüggő tevékenységéről és az ez évi várható munkáról. A 2014. évi programok és rendezvények tervezésének fő szempontja az előző évi folytatásaként továbbra is az új feladatrendszer által kijelölt céloknak való megfelelés, a megye gazdaság- és területfejlesztésének, valamint kapcsolatrendszerének erősítése. Idén is lesz forrás a hagyományos és a megye fiataljai között méltán népszerű Challenge Ifjúsági Sporttalálkozón való részvételre, amelynek májusban a francia Somme megye ad otthont.
Az előterjesztések megtalálhatóak a
www.jnszm.hu honlap Közgyűlés menüpontjában.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC