HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


01.29.
2014.
TISZA-TAVI MINISZTERI MEGBÍZOTT LETT KOVÁCS SÁNDOR  
A táji adottságokra épülő komplex fejlesztés a cél - Forrás: jnszm.hu

 Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől tegnap vette át miniszteri megbízotti kinevezését Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, aki az esemény kapcsán rá váró feladatokat ismertette ma délelőtt Szolnokon, a Megyeházán  a sajtó képviselőinek jelenlétében.

 

A frissen kinevezett miniszteri megbízott fő feladata, hogy koordinálja a Tisza-tó Nemzeti Programról szóló 1701/2013. (X.4.) Korm.határozat által a vidékfejlesztési miniszter feladatkörébe tartozó feladatokat. Megbízatása 2014. január 1-jétől visszavonásig érvényes.


„ Nem ért meglepetésként a hír, hiszen a témában tavaly év végén már egyeztettem miniszter úrral. Tisztségemből adódóan közeli a viszonyom a térséggel, már csak azért is, mert a Tisza-tavi térség egy jelentős része Jász-Nagykun-Szolnok megyében van.
A 2014-2020-as uniós ciklus forrásainak hatékony fogadását és felhasználását megalapozó Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztési dokumentumokban kiemelt szerepet kap a Tisza-tó térsége. A  gazdasági fejlődést elősegítő aprólékos tervező munka pedig már nem most kezdődött.

 

Komplex problémát kell kezelni, hiszen ez a négy – Heves, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok  - megye által határolt térség gazdasági szempontból felzárkóztatandónak tekintendő. Hazánk  ún. belső perifériáján fekszik, amelynek fejlődéséhez komplex szemlélet, integrált gazdaságfejlesztés szükséges: elengedhetetlen a táji adottságoknak megfelelő agrár- és vidékfejlesztés, az összehangolt turizmus-, környezetvédelmi, valamint ár- és belvízvédelmi fejlesztés.
A kiemelt kormányzati céllal összhangban fontosnak tartom például a rizs és a köles termesztésének újjászervezését, újjáélesztését.
Feladatom, hogy a térségért dolgozó szakemberek és a térségért tenni akarók munkáját koordináljam. Nyilvánvalóan a mostani megbízatás nagyobb feladatot, ugyanakkor nagyobb felelősséget és számon kérhetőséget is jelent” – mondta el Kovács Sándor a tájékoztatón
.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC