HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


01.22.
2014.
A MEGYÉK A GAZDASÁGFEJLESZTÉS KÖZÉPPONTJÁBAN 
A megyei önkormányzat volt a Hozam Klub vendége - Forrás: jnszm.hu

 Évindító előadásra invitálta a Hozam Klub a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tisztségvislőit tegnap este. Kovács Sándor elnök, Borbás Zsolt és Dr.Csoór György alelnökök "A megyék a gazdaságfejleszés középpontjában" címmel tartottak igen átfogó és informatív előadást a megyei önkormányzat jelenlegi és az előző uniós ciklushoz kapcsolódó feladatairól, valamint egyéb - turizmusfejlesztési, társadalmi kapcsolatok,nemzetközi kapcsolatok, pályázati ellenőrzési, ifjúsági- és sportügyek - tevékenységével kapcsolatban.  

 

Kovács Sándor a megyei önkormányzat területfejlesztési, tervezési feladatait ismertette, míg Borbás Zsolt a jelenlegi és az elmúlt európai uniós ciklus közlekedési és környezetvédelmi eredményeiről tájékoztatta a nagy számban megjelent hallgatóságot. Dr.Csoór György az önkormányzat egyéb aktuális feladatairól szólt, úgy mint nemzetközi ügyek, turizmus, társadalmi kapcsolatok, pályázatokhoz kapcsolódó ellenőrzési tevékenység.

A teltházas klubrendezvény során Kovács Sándor elmondta, hogy a sikeres munka érdekében a megyei vezetés szorosan együttműködik Szolnok város vezetőivel, valamint a települési vezetőkkel, illetve a megyei kormányhivatallal és szakigazgatási szerveivel. Hozzátette, hogy az elmúlt ciklus tapasztalataiból le kell vonni a következtéseket, és ami nem megfelelően működött a pályázati rendszer terén, azon javítani kell.

 

 Mint ismert, a megyei önkormányzat kiemelt szerepet töltött be 2013-ban a 2014-2020-as uniós források megyei tervezésében, melynek eredményeként elkészült a megyei területfejlesztési koncepció, illetve egyeztetés alatt áll a konkrét fejlesztéseket, projektcsomagokat tartalmazó megyei területfejlesztési program és az ágazati operatív programokhoz készítendő megyei részanyag tervezete. Az előadás során konkrét eredményekről is beszámolt a megyei közgyűlés elnöke. A 2007-2013-as ciklus megyébe érkezett forrásaival kapcsolatban elhangzott, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye a támogatott projektek számát tekintve a 14., az elnyert támogatások nagysága tekintetében pedig a 6. helyen áll az országos sorrendben.

Borbás Zsolt a 2014-2020-as ciklus tervezett közlekedésfejlesztései kapcsán elmondta, hogy tervezett a 100. sz. vasúti fővonal Szolnok-Szajol szakasza rekonstrukciójának befejezése és a szolnoki csomópont átépítése; az M4 Abony-Fegyvernek szakaszának befejezése és a Fegyvernek-Püspökladány szakasz megépítése mellett például a 32. sz. főút rekonstrukciója.

Dr.Csoór György a megyei értéktár bizottság felállításáról, a térség turizmusában tapasztalható folyamatokról és a jövőbeni prioritásokról beszélt, kiemelve a megye újrapozícionálásának fontosságát az idegenforgalom piacán. A társadalmi kapcsolatok terén szó volt a kistelepülési egészségügyi szűrőprogramról, a megyei szintű elismerések jelentőségéről. " Szinte egyedülálló, hogy egy megye 23 hivatalos testvérmegállapodással rendelkezik. Az elmúlt évben 30 nemzetközi programot valósítottunk meg 400 fő bevonásával. A határon túli magyarlakta területekkel való   
kapcsolat ápolása és erősíte továbbra is prioritás a nemzetközi tevékenységünkben - monta  Dr.Csoór György.

Az eseményről képgaléria megtekinthető a www.facebook.com/jnszm oldalon.

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC