HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


11.07.
2013.
JELENTŐS FEJLESZTÉS A MEGYE EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSÁBAN
Harminc kezelőhely szolgálja a vesebetegek gyógyulását - Forrás: jnszm.hu

 Ma délelőtt ünnepélyesen átadták a Diaverum Dialyzis Központ új pavilonját Szolnokon, a Hetényi Géza Kórház területén. A fejlesztésnek köszönhetően az eddig meglévő 20 kezelőhely helyett 30 állomáshely szolgálja a veseelégtelenségben szenvedő betegek gyógyulását. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy nagy feladat hárul ennek a korszerű eszközparknak a működtetésében a szakemberekre. Ők azok - orvosok, ápolók, asszisztensek -, akik  hozzárértésükkel, odafigyelésükkel nagyban segíthetik a betegeket a gyógyulásban.  

Az új kezelőhely
 

A szív- és érrendszeri betegségek kezelésének fontossága felértékelődött rendkívüli módon az elmúlt években. Azt azonban kevesen tudják, hogy a betegségcsoport motorja a vese. A vesét ért károsodások nagy mértékben felerősítik ezeket a problémákat és nagyban veszélyeztetik a betegek életkilátásait. A mai korszerű technikai eljárások olyan mértékben tudják javítani a betegek életét, állapotát, hogy teljes értékű életet lehet élni, vissza lehet térni a munkába, a hétköznapokba. Ezt a lehetőséget ma a megyében két dialízis központ tudja biztosítani a vesepótló kezelések különböző formáját gyakorolva. Ezek közül a nagyobb a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Dialyzis Központ, ami Szolnokon,a Hetényi Géza Kórház területén van. A mostani fejlesztés már 30 kezelőállomás használatát teszi lehetővé. A másik központ Karcagon van.

 Az átadáson  Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke mellett beszédet mondott Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere, Dr. Bene Ildikó, a Hetényi Kórház főigazgatója, Kulifai Gábor, a Diaverum Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Dr.Rédl Jenő, a Diaverum Dialízis Központ Szolnok orvosigazgatója.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC