HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


11.04.
2013.
BEL- ÉS CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ RENDSZER KIÉPÍTÉSE KEZDŐDIK  
A fejlesztés hat megyei települést érint  - Forrás: sajtóközlemény

 A Vásárhelyi Terv továbbfejlesztéséhez kapcsolódó infrastruktúra beruházás keretében  bel- és csapadékvíz rendezési projekt alapkőletételét tartották ma délelőtt Kunhegyesen. A hat települést érintő beruházás költsége mintegy 2,5 milliárd forint. Az ünnepségen részt vett az érintett települések polgármesterei mellett Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

A 100 %-os támogatásban részesített projekt hatásterülete Abádszalók, Jászkisér, Kunhegyes, Tiszabura, Tiszasüly, Vezseny településekre terjed ki. A beruházás megvalósulásának tervezett időpontja: 2014. november 30.

A projekt ünnepélyes alapkőletételét koszorúzás előzte meg a református templom kertjében emelt szobornál, ahol a 20. század áldozataira emlékeztek Tollas Tibor Szegedi ballada című versével, amelyet Molnár László Jászai díjas színművész adott elő. Koszorút helyezett el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Mező Ferenc, az ÉARFÜ Nonprofit Kft. ügyvezetője, és Szabó András, a Tisza-völgyi Közműfejlesztő Beruházási Társulás elnöke.


Az Országzászlónál Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Mező Ferenc, az ÉARFÜ Nonprofit Kft. ügyvezetője, és Szabó András, a Tisza-völgyi Közműfejlesztő Beruházási Társulás elnöke köszöntője után, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mondott ünnepi beszédet, majd a fejlesztés hatásterületével érintett települések polgármestereivel közösen
elhelyezték az időkapszulát.

A Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése (VTT) keretében befejeződött a Hanyi-Tiszasülyi, és a Nagykunsági árapasztók építése, valamint a VTT egyik pilléreként a tervek között szerepel a Tisza-tótól délre, a nagyvízi meder vízszállító kapacitásának bővítése.

A pályázati program célja az árapasztók által érintett 6 településen a belterületi belvízbiztonság megteremtése, valamint a kapcsolódó infrastrukturális munkák megépítése, a lakott területen élők védelme, az életminőség javítása. A településeken csökken a belvíz által veszélyeztetett területek nagysága. A belterületi vízelvezető hálózat a településrészek jellegétől függően 1-2 éves gyakoriságú mértékadó csapadékból összegyülekező vízhozamra méretezve létesül. Ennél nagyobb csapadék esetén a rendszer tározási kapacitásának kihasználásával, valamivel hosszabb idő alatt, a csapadékvíz biztonságosan fogadható és elvezethető.

A fejlesztésnek köszönhetően, főleg a Tisza melletti településeknél, a szivárgó illetve fakadóvizet is befogadja a rendszer, illetve a felszíni csapadékvíz elvezetését is megoldja. A vízhiányos időszakban a tervezett létesítmények megfelelő üzemetetése lehetőséget biztosít a belterületi víz visszatartására és esetleges hasznosítására. Valamennyi érintett településen lehetőség van a lakossági csapadékvíz egyedi gyűjtésére, az önkormányzatoknak pedig lehetőségük lesz a vízvisszatartási és tározási üzemállapot megvalósítására települési szinten.

Fotók: Kabát Róbert

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC