HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


10.01.
2013.
MEGKEZDŐDÖTT A MEGYEI TERVEZÉS MÁSODIK ÜTEME 
A programozással folytatódik a felkészülés 2014-2020-ra - Forrás: jnszm.hu

 Az elfogadás előtt álló Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció megalkotása után újabb nagyszabású, már a konkrétumok felé haladó tervező munkába kezdett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat: a programozással folytatódik Jász-Nagykun-Szolnok megye felkészülése a 2014-2020 közötti Európai Uniós fejlesztési ciklusra.

Ehhez partnerül hívja a településeket, az állami intézményfenntartó szervezeteket és a foglalkoztatásban meghatározó szerepű vállalkozásokat – tájékoztatott Lakatos István, a megyei önkormányzati hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője. 

A tervező munka szakmai koosrdinálásában kiemelt szerepl hárul Lakatos István irodavezetőre

A napokban elindított és október közepéig illetve végéig tartó 3 projektgyűjtés célja, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból  /TOP/  a megyére jutó keretek felhasználását megalapozza, és  a többi ágazati operatív program /gazdaság-, környezet-, közlekedés- és emberi erőforrás fejlesztési/  keretében megvalósítani kívánt nagyobb  megyei fejlesztési igényeket feltárja.
A TOP keretében  kidolgozásra kerül  egy  7 évre szóló,  28 milliárd Ft összköltségű  megyei gazdaságfejlesztési részprogram  és a  elkészülnek a megye 6 kistérségének – jászberényi, karcagi, kunszentmártoni, mezőtúri, tiszafüredi és  törökszentmiklósi - 18 milliárd Ft értékű fejlesztési programjai. Ezek tervezését  a megyei önkormányzat fogja össze. Szolnok város feladata  pedig  a megyeszékhely és térsége fejlesztési elképzeléseinek összeállítása több mint 10 milliárd forint összköltséggel.
Az eddigi tervező munka alapján került kialakításra az előzetes megyei gazdaságfejlesztési részprogram , amelyben 4 megyei szintű – gyermekintézmény fejlesztés, alternatív foglakoztatás, kis-és közepes vállalkozások támogatása, gazdasági megújulás- és 4 térségi –Jászság, Szolnok-Törökszentmiklós-Martfű térsége, Nagykunság-Tisza-tavi térség, Mezőtúr térsége-Tiszazug-  projektcsomag fogalmazódott meg.  A 6 kistérség között pedig előzetesen lélekszám arányosan került felosztásra a megyei keret. Természetesen a TOP-ból támogatható tevékenységek teljes körének ismeretében megfogalmazódó projektek és ezek költségigényeinek ismeretében alakulnak ki november végéig a megyei részprogramok első változatai. A kormányzattal történő egyeztetés után a pontosított változatok kidolgozását a jövő év szeptemberéig kell elvégezni – tájékoztatott az irodavezető.

A most induló tervezési szakaszban a projektgyűjtés mellett többfordulós térségi egyeztetések is lesznek. A munkába a megyei önkormányzati hivatal szakemberei mellett a megyei területfejlesztési ügynökség és kistérségi központ városok polgármesteri hivatalainak munkatársai vesznek részt, továbbá minden településen kijelölésre kerül egy tervezésért felelős ügyintéző.
A 2014-2020 közötti időszakban rendelkezésre kerülő uniós források nagyobb hányada az ágazati operatív programoknál áll rendelkezésre. A megyei problémák megoldása így döntően ezekből lesz finanszírozható.  A megyei önkormányzat  napokban elindított egyik projektgyűjtési felhívása azt a célt szolgálja, hogy elősegítse  a fejlesztései igények teljes körű feltárását  a legnagyobb helyi foglalkoztatók körében – mondta el Lakatos István.

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC