HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


09.24.
2013.
EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉS HÁROMSZÉKEN 
"A jó példákat el kell lesni" - Forrás: sajtóanyag

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a szórvány magyarság támogatása érdekében egészségügyi szűrőprogram megvalósításáról döntött Kovászna megyében, a kiutazás költségét (közel félmillió forint) a megyei önkormányzat fedezte.  A szűrés öt munkanapon át tartott, szeptember  16-20. között. A szakmai megvalósítását ezúttal is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház – Rendelőintézet munkatársai végezték. Az utolsó napon  a munkát megtekintette Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Bene Ildikó, a Hetényi Kórház főigazgatója.

 

A Kovászna Megyei Tanács Sajtóirodájának közleménye alapján Háromszéken, Barátoson, Orbaiteleken, Pákéban valamint Kommandón végeztek szűrővizsgálatokat Magyarországról érkező orvosok. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház orvosai és asszisztensei ingyenesen mérték fel a vidéki települések lakóinak egészségi állapotát.

Arról, hogy a szűrőprogram milyen jelentőséggel bír leginkább a megvizsgált személyek száma tanúskodik: a két községben több mint 2.000 személyt vizsgáltak meg. A magyarországiak nem csak komoly önkéntes munkát végeztek, hanem értékes ajándékot is hoztak magukkal Dr. Fülöp Csaba családorvos mobil EKG készüléket vehetett át Dr. Bene Ildikótól, a Hetényi Géza Kórház igazgatónőjétől. A magyarországiak szerint Háromszéken magasabb az egészséges gyerek aránya, mint a határon túl.

Barátoson több helyszínen, míg Kommandón a vizsgálatokat a község sportcsarnokában bonyolították le. Az orvosok a szív és érrendszeri, bőrgyógyászati, belgyógyászati, szemészeti,
valamint ultrahangos vizsgálatokat tartottak, míg a kicsik állapotát gyerekgyógyász mérte fel – olvasható a közleményben.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Kommandón, szeptember 20-án elmondta: „A jó példákat először is el kell lesni, hiszen a testvér megyében hasonló szűréseket már 2009-től végeznek. Nálunk az idén indult el a szűrőprogram, amely reményeink szerint a helyi intézményeket, szakembereket is inspirálja: azt szeretném, hogy jövőre ne csupán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei orvosok, hanem helybéliek is végezzenek szűréseket. Erre anyagi keretet is fogunk teremteni, hiszen az emberek egészsége a legfontosabb. A vizsgálatok eredményeként több személynél találtak olyan betegséget, problémát amely, mivel időben felfedezték gyógyítható.”

Kovács Sándor, Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közgyűlésének elnöke elmondta, hogy jelenleg az 1.000 fő alatti településeken  áll ismét előkészítés alatt  egészségügyi szűrés a megyében. Mindenképpen jó és hasznos az ilyen  program,  melyet  mi sem bizonyít jobban, mint hogy itt Kommandón is mennyire jól fogadták a lehetőséget. Úgy gondolom, hogy törekednünk kell a  folytatásra,   bízunk benne, hogy  jövő évben erre kibővített formában  nyílik lehetőség.”

Dr. Bene Ildikó főorvos elmondta: fontosnak tartja, hogy az emberek jó része eljött, és bízik benne, hogy jövőre folytathatják ezt a programot Kovászna megyében.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC