HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


09.18.
2013.
ÚJABB UNIÓS TŐKE MEGYÉNK VÁROSAINAK IS 
Közel 1,6 milliárdot kap négy város - Forrás: sajtoanyag

 Az uniós források teljes mértékű felhasználása mindannyiunk érdeke. Ezt szem előtt tartva a kormány úgy döntött, hogy újabb huszonöt esetben támogat funkcióbővítő és szociális célú városrehabilitációs pályázatokat az Észak-alföldi régióban, közel 9 milliárd forint értékben.A szociális városrehabilitációs pályázatok esetében kilenc város  3,4 milliárd forint támogatást kap, míg a funkcióbővítő városrehabilitáció esetében tizenhat város kap 5,4 milliárd forint uniós forrást.A Jász-Nagykun-Szolnok megyei nyertes pályázatokkal kapcsolatban tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Mezőtúron Boldog István, országgyűlési képviselő, Mező Ferenc, az ÉARFÜ ügyvezetője, valamint Herczeg Zsolt, a település polgármestere.

A szociális típusú városrehabilitáció alapvető célja a városok leromlott vagy leszakadó városrészeinek leromlását okozó folyamatok megállítása és megfordítása. A városok egyes társadalmi-fizikai-gazdasági szempontból is leszakadó vagy leszakadással fenyegetett településrészeinek fizikai állapota erősen leromlott, lakosságcsoportjaik társadalmi helyzete, foglalkoztatási színvonala, életkörülményei szegényesek, a településrész városi és közösségi funkciókkal való ellátottsága alacsony szintű, a városrész nem képes bekapcsolódni a város gazdasági-társadalmi vérkeringésébe. Egyes területeken koncentráltan jelentkezik a munkanélküliség, melyet tovább súlyosbítanak a hátrányos helyzetű csoportok jelenlétéből és a közbiztonság romlásából származó problémák.
A rehabilitáció célja, hogy a helyi hátrányos helyzetű lakosság életminősége és esélyei javuljanak, az épített környezet minőségi változáson menjen át.

A funkcióbővítő konstrukció célja, hogy mind a helyi és vonzáskörzetben élő lakosság, mind pedig a befektetők, turisták számára vonzó szolgáltató városközpontok alakuljanak ki, amelyek megfelelő szintű gazdasági, kulturális, közösségi, turisztikai stb. szolgáltatásokat képesek biztosítani úgy, hogy hozzájárulnak a munkahelyek bővüléséhez.

A szociális városrehabilitációs pályázatok keretében Jász-Nagykun-Szolnok megyében Törökszentmiklós közel 400 millió (382.687.712 Ft) forint támogatást kap, míg a funkcióbővítő városrehabilitáció esetében három város – Mezőtúr, Jászberény, Karcag - kap közel 1,2 (1.144.230.824 Ft) milliárd forint uniós forrást.

Ezen döntés is hozzájárul ahhoz, hogy a 2007-2013-as időszakban rendelkezésre álló 8200 milliárd forintnyi uniós forrásból, 7871 milliárd forint esetében született eddig támogatói döntés országosan.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC