HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


09.17.
2013.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Az országos rendőrfőkapitány-helyettes is értékelt - Forrás: jnszm.hu

 A megyei közgyűlés mai ülésén beszámoló hangzott el a megye 2012.évi közbiztonsági helyzetéről, valamint a megyei kereskedelmi és iparkamara tevékenységéről. Emellett döntött a megyei önkormányzat 2013.évi költségvetésének 1. félévi teljesítéséről, a 2014-20-as uniós ciklus megyei tervező munkáját segítő pályázat benyújtásáról, illetve egészségügyi szűrőprogram szervezéséről. 

 

Az első – közbiztonsági helyzethez kapcsolódó - napirendi  pont tárgyalásán Farkas József, megyei rendőrfőkapitány mellett Dr. Balogh János, országos rendőrfőkapitány-helyettes, valamint hét városi rendőrkapitány is részt vett. Farkas József  szóbeli tájékoztatójában elmondta: kétségtelen, hogy 2012-ben az ismertté vált bűncselekmények száma mintegy 7%-os növekedést mutat, azonban vannak olyan torzító tényezők, amelyek hátrányosan befolyásolják az adatokat. A bűncselekmények sorában ugrásszerűen megnőtt a színesfém lopások száma. Az emberölések felderítésének eredményessége az utóbbi két évben 100%-os.

 

A rablások száma 3 év távlatában stagnál, ugyanakkor  nőtt az idős emberek sérelmére a lakásukban elkövetett bűnesetek száma. A megyei rendőrfőkapitány 3 főbb célkitűzést emelt ki: a ismertté vált bűncselekmények számának  érezhető csökkentése; az áldozatsegítő pályázat eredményes végrehajtása; mélységi migrációs ellenőrzések hatékonyságának növelése.
Dr. Balogh János, országos rendőrfőkapitány-helyettes kijelentette: a rendőrség egyedül nem képes megváltani a világot, az eredményes munkához szükség van a megye valamennyi lakosának együttműködésére. Kérte az itt élőket, hogy legyenek bizalommal a rendőrség munkája iránt, majd hozzátette: „Számos készenléti rendőr fog a jövőben szolgálatot teljesíteni Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ennek helyszíneit folyamatosan vizsgálják majd a kollégák és reagálnak arra” .

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a mai ülésén döntött a megye 1.000 fő alatti népességszámú településein történő egészségügyi szűrőprogram folytatásáról. Az  előterjesztés elfogadását követően azonnal – az ülést rövid időre megszakítva – együttműködési megállapodás aláírására került sor az érintett települések vezetői valamint a megyei önkormányzat és a megyei kórház között a szűrés megvalósítására.
.A kistelepülési szűrőprogram a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, a megyei Hetényi Géza Kórház - Rendelőintézet és az érintett települések önkormányzatainak együttműködésében valósul meg 2009 óta. A Megyei Önkormányzat 2009-ben 8,5 millió, 2010-ben 8 millió, 2011-ben 9,5 millió forintot, míg a 2013. évi költségvetésében 10 millió forintot biztosított az egészségügyi szűrőprogram megvalósítására.

Dr.Sziráki András, a JNSZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szóbeli kiegészítésében hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek eredménye, hogy a megyék közötti rangsorban a 14-15. helyről a 7. helyre lépett elő Jász-Nagykun-Szolnok megye a gazdaság teljesítmény alapján.


Ezt követően több hazai decentralizált forrásokkal kapcsolatos előterjesztést vitatott meg a testület. A megyei önkormányzat 2013. költségvetésének 1. félévi teljesítésével kapcsolatban az erre az évre elfogadott 453.637 ezer forintos bevételi és kiadási főösszeg 515.916 ezer Ft összegre módosult. A bevétel növekedés elsősorban a szakmai feladatok megvalósítására érkezett támogatásoknak köszönhető.

A Kormány az Államreform Operatív Program (ÁROP) 2011-2013 időszakra szóló akciótervének módosításáról, az Államreform Operatív Program tartaléklistájáról szóló 1071/2013. (II.21.) Korm. határozatában nevesítette a „Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok számára” című, könnyített elbírálású pályázati konstrukciót. A  „Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok számára” című pályázat benyújtásáról a Megyei Közgyűlés  áprilisban már döntött, a pályázati dokumentáció 2013. május 29-én benyújtásra került, de 2013. június 18-án a jogcím felfüggesztéséről született döntés. A konstrukciót nyár végén újra megnyitották, melynek eredményeként a pályázaton belül igényelhető támogatás maximális összege 50 millió Ft-ról 90 millió Ft-re emelkedett. Ehhez igazodva a 2014-20-as európai uniós forrásfelhasználást kellően megalapozó tervezési feladatok ellátására nyújt be  pályázatot a megyei önkormányzat 2013. szeptember 23-ig.


Az előterjesztések  honlapunk Közgyűlés menüpontjában.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC