HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


09.11.
2013.
KAZAK NAGYKÖVETI LÁTOGATÁS
A megye kulturális értékeivel is ismerkedik Nurbakh Rustemov -Forrás: jnszm.hu

 A mai napon egy napos hivatalos látogatásra érkezett Jász-Nagykun-Szolnok megyébe  Nurbakh Rustemov, a Kazah Köztársaság Magyarországi Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete, akit hivatalában fogadott Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Borbás Zsolt alelnök.

  

A látogatás alkalmából tartott sajtótájékoztatón Kovács Sándor megemlítette, hogy a Nagykövet úr első vidéki látogatásának egyike Jász-Nagykun-Szolnok megyébe vezetett. „ Mondhatjuk, hogy baráti rokonlátogatása ez a mai, hiszen rokoni kapcsolatot ápol a két nemzet a térségünkben élő kunok révén. Különleges ez a kapcsolat, ugyanis létezik egy sajátos vonzódás a kazahok részéről a kunok felé, melynek eredményeképpen ők többet is tudnak rólunk, mint mi róluk. A két ország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel  idén ünnepli 20 éves évfordulóját. Vétek lenne nem kihasználni a meglévő  két ország előnyére ezt a kapcsolatot, hiszen ez stratégiai partnerséggel bír a közép-ázsiai kapcsolatok vonatkozásában.” – mondta Kovács Sándor.

A két ország közötti kapcsolat egyik jelentős állomáshelye Karcag városa, ugyanis 2007-ben itt avatták tiszteletbeli kunkapitánnyá a kazah elnököt (Nurszultan Nazarbajev államfőt) – tette hozzá a nagykövet, majd így  folytatta: „ fontos cél, hogy a két ország között – elsősorban az agrár szektorban és az olajiparban – meglévő vállalkozói kapcsolatokat tovább fejlesszék a jövőben.

A nagykövet a nap folyamán ellátogatott a szolnoki Damjanich János Múzeumba, délután Karcagra érkezik, ahol fogadja Dobos László polgármester. 


Karcagon, a tiszteletbeli Kazah Konzulátus irodáját is felkereste a nagykövet


Jász-Nagykun-Szolnok megye tavaly kötött testvérmegyei megállapodást Almatival a gazdaság és kereskedelem, az üzleti kapcsolatok, a tudomány, a turizmus és a kultúra közös fejlesztése érdekében.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC