HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


08.30.
2013.
TÖRÖKSZENTMIKLÓS, A MÉLTÁN BÜSZKE KISTÉRSÉGI KÖZPONT  
Véget ért a városrehabilitációs projekt 

 Csütörtök délelőtt tartották az Ipoly Arnold Kulturális Központban a "Törökszentmiklós, a méltán büszke kistérségi központ" elnevezésű városközpont rehabilitációs projekt zárórendezvényét. A programban többek közt három nagy beruházás is szerepelt, mint az új kulturális központ felépítése, a Kossuth tér megújítása és régi Városháza felújítása. A rendezvényen részt vett Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és az Észak Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője, dr. Mező Ferenc.

A közel egymilliárd forinttal, európai uniós forrásból támogatott pályázat keretében új komplex közművelődési intézményt ( Ipoly Arnold Könyvtár, Múzeum és Kulturális Központ )    hoztak létre, illetve megvalósult a régi Városháza, valamint a Kossuth tér egy részének (közösségi tér kialakítás mellett) rekonstrukciója. A  pályázat részét képezte továbbá az Almásy út 10. szám alatti található vegyes iparcikk üzlet és szolgáltató, irodaház ingatlan homlokzati felújítása is.

Ezen túl a helyi fiatalok megtartása érdekében a városhoz való kötődés erősítése céljából egy helyi tananyag is összeállításra került, illetve a projekt megvalósításának nyilvánosságát erősítendő, illetve később az önkormányzati döntések társadalmi elfogadottságának növelése érdekében ún. állampolgári tanácsot hívtak életre, mely fóruma  lesz a fejlesztési elképzelések, hosszú távú döntések megalapozását segítő társadalmi vitáknak.
A beruházás fontosságát a jelentős összköltsége mellett az adja, hogy hosszútávon fogja meghatározni a város  megjelenését, kulturális életének egy fontos szeletét, és megalapozza a későbbi fejlesztések irányvonalát is. 

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC