HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


07.22.
2013.
X.TISZA-TAVI POLGÁRMESTEREK TALÁLKOZÓJA  
Díjazták a vezetőket  - Forrás: sajtóanyag

 A szolnoki székhelyű Szféra-Tisza Kft. első alkalommal 2003-ban, Jász-Nagykun-Szolnok megyében szervezte meg több mint 70 településvezető részvételével a Tisza-tavi régió önkormányzati vezetőinek találkozóját. Idén pénteken Abádszalók adott otthont az eseménynek, melyen díjaztátk a térség településeinek vezetőit. Az eseményen részt vett Borbás Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke is.

A regionális szakmai találkozó kapcsolódik  hazánk vidékfejlesztési programjához, amelynek lényege, hogy a vidék – ezen belül a Tisza-tavi régió - életminőségben, munka- és népességmegtartó erejében, környezeti állapotában versenyképes legyen a nagyvárosokkal és más országok vidéki körzeteivel. A rendezvény párbeszédet teremt a politika, az államigazgatás, a gazdaság és a közélet főszereplői között.

A konferencián  díjjal jutalmazták azokat az önkormányzati vezetőket és szakembereket, akik munkájukkal hozzájárultak a Tisza-tavi régió, és a Tisza-tó fejlesztéséhez, népszerűsítéséhez. Ők az Év Tisza-tavi Polgármestere, Alpolgármestere, Jegyzője díjat vehették át, amely Pogány Gábor Benő szobrászművész „A polgár apoteózisa” című alkotása. A díjakat dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át. Az internetes szavazásról a megyei lapokon keresztül tájékozódhattak. A jubileumi évben a díj alapítója felkérte a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanácsot, tegyen javaslatot a „Tisza-tavi Régióért” díjra.

Jubileumi év

Eltelt tíz év és a jubileumi évben, ismét Jász-Nagykun-Szolnok megyei város, Abádszalók várta a vendégeket. Itt két fontos eseményhez kapcsolódott a polgármesteri találkozó: kezdetét vette az „Abádszalók-Kunhegyes közös szennyvízelvezetési és tisztítási projektje”, ahol Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter indította el a munkálatokat, melyet augusztusban Abádszalókon is követnek.  A munkakezdésnél jelen volt a két település polgármestere, Szabó András (Kunhegyes) és Kovács Mihály (Abádszalók). Abádszalók életében egy másik fontos esemény is kezdetét vette, június 21-én kezdődött az Abádszalóki Nyár, amely a 33. évéhez érkezett.

Az idei évi Tisza-tavi Polgármesterek Találkozója  délelőtt a vándorkönyv átadásával kezdődött, majd előadások előadások hangzottak el az alábbi témákban:

  • Abádi Benedekről írt monográfia bemutatója: Dr. Kovács Miklós ny. főiskolai tanár
  • Turisztikai pályázatok tapasztalatai az Észak-alföldi Regionális Program működésében:
     Mező Ferenc ügyvezető, Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség
  • Számadás és teendők a Mirhó évfordulón: Tóth Albert professor emeritus
  • A vidék- és területfejlesztés aktuális kérdései a Tisza-tó térségében: Kis Zoltán osztályvezető, Vidékfejlesztési Minisztérium
  • A Tisza-tó térségfejlesztési lehetőségei 2014-2020 között: Lipcsey György Imre programvezető, Tisza-tó Programiroda
  • A Nemzeti Vízstratégia a Tisza-tavi települések életében: Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Az Év Tisza-tavi Polgármestere, Alpolgármestere, Jegyzője díjban részesült: 

Az Év Tisza-tavi Polgármestere: Kerekes András, Tiszaszőlős
Az Év Tisza-tavi Alpolgármestere: Albertné Forgó Katalin, Újlőrincfalva
Az Év Tisza-tavi Jegyzője: Dr. Pénzes Tímea, Kunhegyes.

A „Tisza-tavi Régióért” díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek ítélte oda a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács, aki a díjat később veszi át.

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC