HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


07.06.
2013.
HIVATALOS LÁTOGATÁS KÍNÁBÓL 
Erősődő kapcsolat az egészségügy területén  - Forrás: jnszm.hu

 Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke meghívására egy napos hivatalos látogatásra érkezett megyénkbe pénteken a kínai Shanxi tartomány magas rangú delegációja Zhang Jianxin, kormányzó-helyettes asszony vezetésével. Az út elsődleges célja, hogy a 2009-ben megkötött testvér megállapodás keretében a felek  tovább mélyítsék együttműködésüket az egészségügy, ezen belül is elsősorban az orvos képzés és tapasztalatcsere terén.

 

Délelőtt a sajtó jelenlétében írta alá Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Zhang Jianxin asszony  a barátsági együttműködési memorandumot, amely "a két térség közötti baráti viszony erősítése érdekében  fejleszti együttműködését az orvosi ellátás, az egészségügyi menedzsment, az orvostudomány- és technológia, az orvos képzés és oktatás, valamint a kórházi környezet építése terén." A kínai delegáció több tagjai is vezető szakembere e területnek Shanxi tartományban. Az aláíráson részt vett Dr. Péter Lívia, a megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet orvos-igazgatója.

Az aláírást követően a delegáció látogatást tett a megyei kórházban, ahol tájékoztatást kaptak az intézmény munkájáról, valamint megtekintették a Kardiológiai Osztályt és a Haemodinamikai Labort.

 

Szó esett a konkrét szakembercseréről, amely során - elsősorban - a kardiológia terén elismert szakember(ek) utazna(ának) Kínába megismertetni a hazai eredményeket az ottani orvosokkal, illetve hagyományos kínai orvoslást végző szakember jönne a megyébe hasonló céllal.

A kínai delegáció a délután folyamán a kun hagyományokat bemutató lovas-íjász bemutatón vett részt Karcagon, a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület szervezésében a Györffy István Nagykun Múzeum kertjében.

Egy rövid zápor ugyan nem várt vendégként érkezett a program kezdetére, de a bemutató élvezeti értékéből ez semmit nem vont le.

 

Dobos László, Karcag polgármestere köszöntője után a csoport a nemrégen megnyílt új állandó kiállítást is megnézte Dr. Nagy Molnár Miklós, múzeum igazgató vezetésével.

Vacsora előtt Szolnokon a Jászság Népi Együttes adott ízelítőt a magyar paraszti tánc és zene hagyományaiból. A színes, pörgős fél órás műsort vacsora követte, melyen részt vett Dr. Kállai Mária, megyei kormánymegbízott is.

A kínai delegációt a nap folyamán a megyei közgyűlés elnöke mellett végig kísérte Borbás Zsolt és Dr.Csoór György, alelnökök, Rentzné Dr. Bezdán Edit, címzetes főjegyző, illetve Molnár Imre és Balogh Béla, közgyűlési tagok.

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC