HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


06.24.
2013.
XIX. JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ
Jövőre Jászapáti lesz a házigazda - Forrás: szoljon.hu

 A jászok olyanok, mint a diófa, amelynek erős a törzse, termését pedig nehéz megtörni. A hétköznapokban keményen dolgoznak, a háborúban pedig védik mindazt, amit elértek.” - fogalmazott Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, amikor péntek este megnyitotta a XIX. Jász Világtalálkozót Jászberény főterén.

 

Hangsúlyozta azonban, hogy a jászoknak nem csak múltjuk, hanem jelenük és jövőjük is van. Amikor pedig a megye teljesítményét, gazdasági fejlődését kell jellemezni, akkor leginkább a Jászság teljesítményéről kell szólni. Ez az a térség ugyanis, amely Szolnokkal együtt a leginkább hozzájárul az elért eredményekhez.

A megyei közgyűlés elnöke felszólalása előtt dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Úgy vélte, a szervezésekor is megmutatkozott a jászok legendás összefogása. Hagyományt teremtve nyitották meg a Jászok Nagykönyvét, amelybe a találkozók résztvevői jegyezhetik fel nevüket. Elsőként Dr. Szabó Tamás polgármester és a világtalálkozó társrendezője, a Jászok Egyesülete ügyvivője, dr. Dobos László írta alá a könyvet.

A következő, immár huszadik Jász Világtalálkozó jövőre Jászapáti városa szervezi meg. Hagyomány, hogy a találkozók díszünnepségén a stafétát átadják egymásnak az érintett települések polgármesterei. Ez ebben az esztendőben sem maradt el. Dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere Pócs Jánosnak, Jászapáti vezetőjének adta át a szervezés stafétáját.

A 2013. június 21-23. között zajlott eseményről további képek megtekinthetők a www.facebook.com/jnszm képgalériájában, valamint az alábbi linkeken: 

 http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kultura/seregszemle-a-jasz-tortenelem-foutcajan-503760

www.jaszokegyeseulete.hu

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC