HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


06.20.
2013.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS  
Címzetes főjegyző lett Rentzné Dr.Bezdán Edit - Forrás: jnszm.hu

 Soros ülését tartotta ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Az ülésen Kovács Sándor köszönetet mondott több terület - köz- és rendvédelem, árvízvédelem, katasztrófavédelem - megyei szakembereinek is a közelmúlt eseményei kapcsán tanúsított helytállásáért, kiemelkedő munkájáért.

 

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke az ülés elején bejelentette, hogy Magyarország Miniszterelnöke 2013. július 1-jével címzetes megyei főjegyzői címet adományozott Rentzné Dr. Bezdán Editnek, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal főjegyzőjének. Munkáját virágcsokorral köszönte meg a testület.


Ezt követően a megyei közgyűlés elnöke tárgyjutalmat és emléklapot nyújtott át a   2013. május 27-én, Szolnokon történt  gyilkosság elkövetőjének elfogásában közreműködő, kiemelkedő munkát végzett alábbi négy rendőrnek:

  • Tátrai Renáta rendőr főtörzsőrmesternek, a Szolnoki Rendőrkapitányság Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának járőrének;
  • Bóka Roland rendőr őrmesternek, a Szolnoki Rendőrkapitányság Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának járőrének;
  • Váczi Levente Viktor rendőr főhadnagynak, a megyei rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának vezetőjének;
  • Sipos Szabolcs rendőr alezredesnek, a megyei rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának kiemelt főtechnikusának, fegyverszakértőnek.

Ezt követően a közgyűlés több, különböző pályázati forrásból megvalósult pályázat lezárásáról döntött. A képviselők tájékoztatót fogadtak el a megye 2012. évi és 2013.évi 1-4. havi munkaerő-piaci, továbbá Jász-Nagykun-Szolnok megye ár- és belvízvédelmi helyzetéről.

A legfrissebb munkaerő piaci adatokból látható, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében a nyilvántartott álláskeresők száma 2013. I-IV. hónapjában átlagosan 32 561 fő volt, ami az előző év azonos időszakához képest 4,2%-os növekedést jelent. A jelentés kitér arra, hogy ez annak köszönhető, hogy a közfoglalkoztatási programok idén később indultak be, mint 2012-ben, emiatt az álláskeresők száma később kezdett el csökkenni. Április hónap végén az állástalanok száma 26 418 fő volt, ez 3,0%-kal kevesebb, mint 2012. azonos időszakában, emellett 25,0%-kal kevesebb az idén januári értéknél.  
2013. első négy hónapjában összesen 14 771 álláshelyet jelentettek be a munkáltatók, ami 14,0%-kal több, mint 2012. azonos időszakában. Az új álláshelyek zömét márciusban és áprilisban jelentették be, és túlnyomó többségük közfoglalkoztatásra irányult. 

Az ár- és belvízvédelmi tájékoztató tárgyalásakor Kovács Sándor köszönetet mondott a dunai árvízi védekezés kapcsán végzett megyei  vízügyi és katasztrófavédelmi szakemberek munkájáért. Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója szóbeli kiegészítésében elmondta, hogy idén már most ugyanannyi csapadék esett, mint tavaly egész évben, tehát a víztöbblet jelentett eddig problémát. Elmondható, hogy az elmúlt évek rekonstrukciós munkái jól hasznosultak  a kialakult problémák eredményes kezelése során. A KÖTIVIZIG munkatársai idén, először a Dráva mellett végeztek  védekezési munkálatot, majd az elmúlt hetekben a Dunánál. Ez utóbbinál a szervezet munkatársainak 2/3-a, több mint 200 fő vett részt – tette hozzá Lovas Attila.

A megyei közgyűlés támogatta az Államreform Operatív Program keretében, „Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése” tárgyú felhívásra pályázat benyújtását. A pályázat célja a közigazgatási szervek és a társadalmi szervezetek közötti partnerségi kapcsolati hálók kialakítása, erősítése, valamint a közigazgatás és civil szféra közötti együttműködések közvetlen támogatása. A konstrukció keretében 20 millió forint nyerhető el 100%-os támogatás mellett.
 

Az előterjesztések megtalálhatóak a www.jnszm.hu honlap Közgyűlés menüpontjában.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC