HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.26.
2013.
FRANCIA ÁLLAMI KITÜNTETÉS BALI ISTVÁNNAK 
Több évtizedes munkásságát ismerték el - Forrás: jnszm.hu

 A francia-magyar kapcsolatok érdekében évtizedeken át  végzett szervező, kapcsolatteremtő  tevékenységéért vehette át a Francia Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje elismerését Bali István, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat nyugalmazott külügyi referense. A pénteken, a Megyeháza dísztermében tartott eseményen a kitüntető címet Francios Laquiéze, a Francia Nagykövetség kulturális és együttműködési tanácsosa adta át.

Bali István levelezőpartnereinek köszönhetően már fiatalon megismerte Franciaországot és a nyelvet egyaránt. Akkor még csak ismerkedett vele, később azonban a sors úgy hozta, hogy tökéletesíteni tudta nyelvtudását, ezt kihasználva pedig elkezdte építeni a hazánk és Franciaország között kapcsolatot.  A megyei önkormányzat külügyi referenseként megnyílt az út a  kapcsolatok további szélesítése előtt.

 

Először 1987-ben járt franciaföldön, Le Mans városában. „88-ban szerveztük meg az első francia hetet itt a megyeházán, 89-ben mi látogattunk ki Franciaországba, a karnagyok kórusa a jászsági népi együttes, szakácsok és mezőgazdászok azért, hogy próbáljuk megtalálni azokat a partnereket, egyesületeket, akik utána már önállóan is tudnak együtt működni együtt dolgozni.” - tette hozzá Bali István a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat nyugalmazott külügyi referense. Azóta sokak jártak már Franciaországban – többek között kórusok, néptáncegyüttesek, mezőgazdászok valamint sportolók.

 

Évtizedek óta ápolja és erősíti a két nemzet kapcsolatát Bali István, amiért megérdemli a francia állami kitüntetést – mondta Francios Laquiéze, aki köszöntője után átadta a Francia Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje elismerést. Mérföldkő ez számomra – mondta a kitüntetett, ugyanis a franciák csak ritkán adományoznak kitüntetést más nemzet szülöttének. 

Jász-Nagykun-Szolnok megye három testvérmegyei (Pas-de-Calais;Somme; Dordogne megyék) és számos további testvértelepülési kapcsolatainak kialakításában és ápolásában elévülhetetlen érdemei vannak Bali Istvánnak.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC