HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


04.29.
2013.
EGYEZTETÉS A SZOMSZÉDOS MEGYÉKKEL  
Együttműködés a Tiszazug és a dél-alföldi térségek között - Forrás: jnszm.hu

 Területfejlesztési témában kezdeményezett egyeztetést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a szomszédos hét megye szakembereivel hétfőn. A megbeszélésen az együttműködő megyék többek között egyetértettek abban, hogy a Tiszazug és a dél-alföldi megyék kapcsolódó térségei együttműködésének erősítésére, a jövőbeni összehangolt fejlesztésekért kezdeményező lépéseket tesznek. 

 

A megbeszélésen Lakatos István, a Térségfejlesztési és Külügyi Iroda vezetője ismertette  a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció közvitára bocsátott anyagát.
Földrajzi elhelyezkedéséből adódóan Jász-Nagykun-Szolnok megyének van a legtöbb - számszerint 7 - határos "megyeszomszédja", ebből adódóan  nagyon fontos  a szoros együttműködés kialakítása és fenntartása. Az egyeztetésen  elhangzott, hogy egy-egy térség komplex és összehangolt fejlesztéséhez elengedehetetlen a megyehatáron átívelő  együttműködés kialakítása és ahhoz pénzügyi forrás hozzárendelése.

 

Konkrétumként fogalmazódott meg a Tiszazug és a dél-alföldi megyék kapcsolódó térségei közötti szoros együttműködés kialakítása. A résztvevők hangsúlyozták, hogy a 2014-20-as európai uniós ciklusban a közútfejlesztések esetében különösen fontos szerep jut a közös fellépésnek azoknál a tervezett beruházásoknál, amelyekben több megye is érintett.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC