HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


04.26.
2013.
KÜLFÖLDI TESTVÉRMEGYÉK A SZOLNOKI UTAZÁS KIÁLLÍTÁSON  
Sokszínű kínálattal  jött Maros és Máramaros megye, illetve a Vajdaság

 A Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásár alkalmából megyénkbe érkezett külföldi delegációk képviselőivel tartotta ma délelőtt közös sajtótájékoztatót a Megyeházán Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat meghívására – immár sokadik alkalommal – ismét érkeznek testvérmegyei kiállítók a Szolnokon megrendezésre kerülő Utazás Kiállítás és Vásárra. Az idei rendezvényen Maros megye, Máramaros megye és Vajdaság Autonóm Tartomány vesz részt. Maros megye és a Vajdaság először vesz részt kiállítóként az eseményen.


„Az elmúlt években számos testvérmegyénknek – Hargita megye, Kovászna megye, Dordogne megye, Bielsko járás, Lääne-Viru - biztosítottunk lehetőséget turisztikai kínálatának bemutatására az Utazás Kiállítás és Vásár keretében. Ebből is látszik, fontosnak tartjuk, hogy a meglévő testvérmegyéinknek akár turisztikai, akár kulturális programjainkon bemutatkozási lehetőséget kínáljunk” – mondta el Kovács Sándor.
  Lokodi Edit Emőke, a Maros Megyei Tanács alelnöke hangsúlyozta, hogy a Maros megyében élő magyarokat a székely és a magyar hagyományok éltetik. Kiemelt vonzerőt jelent nálunk a szovátai heliotermikus sós víz, mely kellemesen meleg víz hőmérsékletet biztosít a vendégeknek a turisztikai szezonban, továbbá számos – nőgyógyászati, reumatikus és  bőrgyógyászati  - betegség kezelésére alkalmas. Maros megye jó szívvel ajánlja az odalátogatóknak  a színes kultúra, a sós vizes fürdők, és a borvidékek kínálatát. 
  Mihaela Lite, a Máramaros Megyei Tanács Külügyi Irodájának vezetője a térség falusi turisztikai szolgáltatóinak, a vallási-, kulturális-, illetve a kalandturizmus és a sós vizek kínálatára hívta fel a figyelmet. A fa templomok és épületek időutazásra hívják a látogatókat Románia egyik legszebb megyéjébe, Máramaros megyébe – tette hozzá az irodavezető.
  Juhász Bálint, Vajdaság Autonóm Tartomány gazdasági titkárhelyettese elmondta: „nálunk nincsenek hegyek, nincsen tengerünk, de vannak folyóink, például a Tisza, Duna és a Száva. Egy év alatt közel ezer rendezvényt valósítunk meg, melyből mintegy ötvennek van nemzetközi vonatkozása. Egyik ismert rendezvényünk az Exit Fesztivál, amelynek a Péterváradi vár ad otthont évről-évre. Turisztikai kínálataink között meghatározó a vadász és az egészségturizmus.”


Közös standon Jász-Nagykun-Szolnok megye és a külföldi testvérmegyék

Külföldi kiállítóink Jász-Nagykun-Szolnok megyével közös standon  lesznek jelen a rendezvényen. Jász-Nagykun-Szolnok megye kínálatát az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület mutatja be a megyei önkormányzattal és települési önkormányzatokkal (pl. Martfű, Mezőtúr, Karcag, Túrkeve) együttműködve.


Dr.Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a vendégeket a megnyitón

A rendezvényt az Aba-Novák Kulturális Központ szervezi. Belföldi díszvendég az Észak-Magyarországi régió.
A kiállítás és vásár látogatása díjtalan, pénteken  11.00 – 18.00 óra között, szombaton 10.00 – 17.00 óra között várják az érdeklődőket.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC