HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


04.09.
2013.
TÉRSÉGI ÉS MEGYEI SZINTŰ PROGRAMOKRÓL EGYEZTETTEK  
 A 2014-20-as ciklus kereteit ismertették - Forrás: jnszm.hu

 Gazdaságfejlesztési témában kezdeményezett egyeztetést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a térség gazdasági szereplőivel ma délután a Megyeházán.  A jelenlévő települési önkormányzati vezetőket, gazdaságfejlesztési szakembereket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte. „ Jász-Nagykun-Szolnok megye nem egy önálló sziget, hanem a környező megyékkel szoros, integrált együttműködésben gondolkodó térség ” – mondta az egyeztetésen Kovács Sándor.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés  március végi ülésén döntött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció egyeztetési anyaga 45 napos közvitára bocsátásáról, valamint elfogadta  a 4 együttkezelendő térségre – Jászság, Szolnok–Törökszentmiklós– Martfű térsége, Nagykunság–Tisza-tavi térség, Mezőtúr térsége–Tiszazug – készült fejlesztési előtanulmányokat.
Ezzel lezárult a 2014-2020-as Európai Uniós ciklusra való felkészülést jelentő tervezés első keretjellegű szakasza. A jövőben a tervező munka a lehetőségekhez igazodó konkrétabb szakaszába lép.

 

Lakatos István, a megyei önkormányzati hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője a gazdaságfejlesztési irányok kialakításának kereteit ismertette Jász-Nagykun-Szolnok megyére nézve, a következő uniós ciklusra vonatkozóan. Elmondta, hogy a további munka kereteit négy kormányhatározat: 

  • az uniós források felhasználásáról és a tervezésről szóló;
  • a megkötendő Partnerségi Megállapodás célrendszerét meghatározó;
  • a források területi koordinációját tartalmazó;
  • és az operatív programok indikatív prioritásait tartalmazó rögzíti.

Ezek alapján és a megyei területfejlesztési koncepció nyomán:
a) a 2014-2020-as időszakra szóló megyei területfejlesztési programot kell kidolgozni a megyei önkormányzatok döntési körébe kerülő források felhasználására (ez a Magyarországnak jutó uniós források legalább 10%-a),
b) megyei részdokumentumok kialakítása szükséges az ágazati operatív programokhoz és
c) össze kell állítani a megyében megvalósítandó projektek listáját.
 
A megyei önkormányzatoknak 2013. április 22-éig az érintett térségi szereplőkkel közösen kell megfogalmazniuk előzetesen a következő 7 éves időszakban megvalósítani kívánt gazdaságfejlesztési irányaikat, integrált és térségi programjaikat, mint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program /GINOP/ és a Terület- és Település- fejlesztési Operatív Program /TOP/ kialakításához szükséges háttéranyagot.

A mai egyeztetés eredményeként az előzetesen megfogalmazott 8 térségi jellegű – Jászság gazdaságának diverzifikációja; Tiszazugi gazdaságélénkítő program; Tisza-tó térsége komplex fejlesztése; Törökszentmiklóson a hazai mezőgazdasági gépgyártás és az élelmiszeripar fejlesztése; Nagykunsági zöld- és élelmiszeripari program; Közép-alföldi ipar agglomeráció megalapozása;Mezőtúr és térsége gazdaságfejlesztése; Tisza-menti vízügyi és vízgazdálkodási tudásközpont - és  2 megyei szintű kiemelt program  – megyei közép- és felsőfokú szakképzési program; megyei alternatív foglalkoztatási program – kialakítása tervezett. Az egyeztető munka egy hét múlva folytatódik.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC