HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


04.03.
2013.
LENGYELORSZÁGI LÁTOGATÁS 
Áder János volt az esemény fővédnöke - Forrás: jnszm.hu

 Március végén Tarnów járásban tartották a Lengyel-Magyar Barátság Napja központi rendezvényét, amelyre meghívást kapott Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke. Testvérmegyénk székhelye, Tarnów méltán érdemelte ki, hogy itt rendezzék e rangos eseményt, hiszen ez a város Bem József tábornok szülőhelye.

 

2013. március 23-án  a dél-lengyelországi Tarnów városa volt a házigazdája  a Lengyel-Magyar Barátság Napjának, melynek védnökei Bronisław Komorowski, a Lengyel Köztársaság elnöke  és Áder János, Magyarország köztársasági elnöke voltak.A magyar-lengyel ünnepségen  Tarnów Járás Közgyűlése vendégeként részt vett Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Borbás Zsolt alelnök is. Programjuk részeként koszorút helyeztek el a Bem József tábornok mauzóleumánál elhelyezett Magyar-Lengyel Barátság Napja és a Népek Tavasza 165. évfordulója emléktáblájánál. 
Több gazdasági és kulturális rendezvény mellett megyénk vezetői részt vettek az Erdélyi Panoráma körkép bemutatásán is, melynek több fragmentjét megyénk szülötte, Vágó Pál festett és 100 év után először Magyarországon a magyar millenneumi ünnepségek keretében  Szolnokon is bemutatták.


Balról: Borbás Zsolt, Kovács Sándor és Roman Łucarz elöljáróA  megyei delegáció lengyelországi tartózkodása során megbeszélést tartott Roman Łucarz Tarnów Járás elöljárójával a két régió ez évi  közös programjairól. 

Balról Maria Grzechnynka, jobbról Bali István, a megyei önkormányzat nyugalmazott külügyi szakreferense, a lengyel -magyar kapcsolatok elkötelezett építője


Kovács Sándort és Borbás Zsoltot fogadta Tadeusz Ganczarz, Suski járás elöljárója, Stanislaw Lichosyt, Jászberény testvérvárosa, Sucha Beskidzka polgármestere,   valamint Maria Grzechynka,  az Ökológiai és Turisztikai Főiskola igazgatója aki a Szolnoki és a Jászberényi Főiskolákkal ápol cserekapcsolatot.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC