HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


03.20.
2013.
ÜLÉSEZETT AZ ALFÖLD SZÍVE TÉRSÉGI TURISZTIKAI EGYESÜLET  
A helyi szintű együttműködés erősítése szükséges  - Forrás: jnszm.hu

 Idei évi első ülését tartotta ma délelőtt az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület. A közeljövőben kiemelt szerep hárul az Egyesületre és a megyei önkormányzatra a térség turizmusfejlesztésének elősegítésében.

Ezt mutatja, hogy az Egyesület 2013. évi költségvetése és ez évi feladatterve az eddigieknél intenzívebb munkavégzést irányoz elő a 2011. nyarán alakult szervezet számára.
A  Nemzetgazdasági Minisztérium TDM szakmai regisztrációs eljárásának teljesítését követően az Egyesület pályázatot nyújtott be  a térségi TDM fejlesztése céljából. A pályázat nem került támogatásra, ennek ellenére a pályázatban vállalt feladatok egy részének megvalósítása mellett foglalt állást a 19 tagot magában foglaló Egyesület. Ilyen feladat például az ún. „Alföld Szíve” brand kiépítése, melynek részeként új arculat kialakítása tervezett. Szintén szerepet vállal az Egyesület egy több nyelvű megyei turisztikai információs portál kialakításában, illetve egyéb turisztikai marketing munka megvalósításában - belföldi szakmai kiállításokon való részvétel, nyereményjáték akciók szervezése, turisztikai kiadványok készítése - Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai kínálatának piacra juttatása és a megye ismertségének növelése érdekében.
A térségi feladatok ellátása kizárólag a turizmusban érintett szereplők további szoros együttműködésével valósulhat meg, a helyi TDM és egyéb szervezetek, egyesületek és turisztikai vállalkozások aktív és folyamatos munkája mellett. Sajnálatos tény, hogy a megyében még mindig csak egy regisztrált helyi TDM szervezetet vettek nyilvántartásba az „Alföld Szíve „ térségi TDM szervezet mellett. A jelenlévők egyetértettek abban is, hogy ezen szervezetek részéről hatékonyabb munkavégzés szükséges.
Az Egyesület tagjai tájékoztatást hallhattak a térség turizmusát érintő folyamatokról. Ennek részeként hangzott el, hogy a KSH legfrissebb adatai alapján 2012. évben 9,6%-os emelkedés volt tapasztalható a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák számában Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Az emelkedés jelentős mértékben a belföldi vendégek növekvő számának köszönhető.
Szó esett arról is, hogy az „Alföld Szíve” turisztikai kedvezmény kártya akció sikere érdekében a partnerszolgáltatók csatlakozási határideje 2013. március 31-ig meghosszabbításra került.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC