HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


03.19.
2013.
JAPÁN DIÁKOK LÁTOGATTAK A MEGYEHÁZÁRA
Nem okoz gondot a kommunikáció a fogadó családokkal - Forrás: jnszm.hu

 Kilenc diákból és négy tanárból álló delegáció érkezett a megyébe Szolnok testvérvárosából, Yuzából. Az előző hasonló jellegű látogatásra napra pontosan egy évvel ezelőtt került sor. A csoportot Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke fogadta ma délelőtt.

  

A japán diákokat a számukra szállást biztosító fiatalok is elkísérték a Megyeházára.  A mostani látogatás fontosságát az adja, hogy idén már 20. alkalommal  látogatott a megyeszékhelyre  iskolai csoport Yuzából.

"Mindig nagy öröm számomra, ha japán vendégeket láthatunk vendégül. Mivel az egyetemi tanulmányaim során japán szobatársam volt, ezért külön szeretettel fogadom a szigetországból érkezőket. Kívánom, hogy itt tartózkodásuk során ne csak a különbséget, hanem a hasonlóságot is sikerüljön felfedezniük a két ország hagyományai, kultúrája között" - mondta köszöntőjében Kovács Sándor.  

Az egyik diák, Fudzsivara Honaka nyújtja át a japán csoport ajándékát Kovács Sándornak

A japán delegáció vezetője, SATO Gen'icsi elmondta, hogy a diákkorban szerzett élmények egy életre meghatározóak. A most itt lévő 9 diák célja, hogy minél többet tudjon meg Magyarországról.

A kötetlen beszélgetés során a diákok elmondták, tartottak attól, hogy nem sikerül majd megfelelően kommunikálniuk a magyar fogadó családokkal, de szerencsére már az elején bebizonyosodott, hogy ez nem jelent problémát. " Az én családom igazán különleges, mert a házigazda japánul is beszél" - mondta el az egyik diák.

A japán vendégek   március 18-án este érkeztek Szolnokra. A szolnoki tartózkodás alatt a Városházára mellett óvodába, iskolába is elllátogatnak, ahol művészeti bemutatókkal várják őket. A NEFAG-nál természetismeretei programon vesznek részt, megtekintik a Damjanich János Múzeumot és a Művésztelepet, de lesz képzőművészeti szabadfoglalkozás és közös főzés is.  A pénteki hazautazás előtt  budapesti városnézés szerepel még a programban.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC