HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


03.14.
2013.
SZABAD MAGYAR SAJTÓ NAPJA 
Átadták a megyei és városi díjakat - Forrás: jnszm.hu

 A Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából rendezett közös ünnepséget ma délben a megye és a megyeszékhely önkormányzata Szolnokon, a Városházán. Szathmáry István kapta a város, Tóth József pedig a megye Sajtó díját.

 

A jelenlévőket Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a rendezvényen.

 

A Szigligeti Színház művészeinek ünnepi műsorát követően adták át a megyei és városi Sajtó díjakat.

" Szolnok város önkormányzata nagy energiát fordít arra, hogy a megyeszékhely történetét, az elmúlt évszázadok eseményeit a lehető legszélesebb körben megismertesse az emberekkel. A lokálpatriorizmus utóbbi években tapasztalható erősödéséhez nagyban hozzájárultak díjazottunk írásai...Élményszámba mennek a szolnoki csatát bemutató cikkei, a ma utcanévként ismert eleinkről, a régi épületekről szóló történetei, melyek mind azt sugallják és erősítik: Szolnok mindig is egy élhető, dolgos emberek által lakott város volt. Díjazottunknak jelentős szerepe van abban, hogy a történelem viharai által oly sokszor megtépázott városban ma már ismét jelentéssel bírnak a régi kövek, tudjuk, hol futott a régi várfal, s szinte látjuk Nyáry Lőrinc csatáját a török túlerővel szemben." -  állt az indoklásban, amelynek kiséretében Szalay Ferenc átadta Szolnok város Sajtó napi elismerését   Szathmáry István, az Új Néplap munkatársa részére.

" Jász-Nagykun-Szolnok Megye díjazottja az elektronikus média világában érzi magát igazán otthon. Pályáját a Szolnok Városi Televízióban kezdte, s végigjárva a szamárlétrát, 2000-től 2007-ig igazgatóként irányította a szerkesztőség munkáját. Elévülhetetlen szerepe volt abban, hogy a tévé képes volt stabilizálni és erősíteni helyét a megyei hírszolgáltatásban Tapasztalatait a jászberényi Trió TV-nél hasznosította, ahol előbb alkalmazott vezetőként, majd tulajdonosként sikerült megújítania a médiumot, s a jászsági nézők nagy örömére megmenteni a csődtől.  Az immár Jász Trió TV-ként ismert televízió folyamatosan bővítette sugárzási körét, internetes portáljuk segítségével az internet világát is meghódították. Eközben, ragaszkodva Szolnokhoz, segítette az Amadeus Rádió létrehozását, megalakulását. 2012 óta Jászberény kulturális életének szervezésében is kulcsszerepet kapott." - ezzel az indoklással szólították a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Sajtó díjasát, Tóth Józsefet, a Jász Trió TV ügyvezető-főszerkesztőjét.

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC