HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


03.09.
2013.
ELINDULT A MINTAMENZA PROGRAM A MEGYÉBEN 
Duplájára nőtt a helyi termékek értékesítési aránya három év alatt 

 A Mintamenza Program megyei indító konferenciáját tartották pénteken a Megyeházán. A kezdeményezés célja a közétkeztetés megújítása. A koneferencia előtt Dr.Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Dr.Kállai Mária megyei kormánymegbízott és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke közös sajtóttájékoztatót tartottak.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, a Complete-Food kft, és a Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének szakemberei útjára indították a közétkeztetést megújító Mintamenza Programot.Az egészségügyi mutatószámok az országos átlaghoz viszonyítva is kedvezőtlenebbek Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A táplálkozással szorosan összefüggő betegségek, zsíranyagcsere-zavar, túlsúly, elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, egyes daganatos betegségek előfordulása is ilyen tényező. Ennek javítása érdekében elengedhetetlen az összefogás intézményi és társadalmi szinten. A családok mellett nagy a felelőssége ebben a közétkeztetés szereplőinek is, nekik kíván segítséget nyújtani a Mintamenza Program- mondta köszöntőjében Dr. Kállai Mária kormánymegbízott.

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy az elmúlt három évben fejlődésnek indult a helyi termékek értékesítése. Miután a kormány enyhítette a helyi termékek értékesítésnek szabályait folyamatosan nő a termelők forgalma. Míg 2010-ben 6-8%, addig mára már 12-15%-ra nőtt a helyi termékek értékesítési aránya. Igény van a helyi, friss, jó minőségű élelmiszerre korosztálytól függetlenül. Ezért is fontos, hogy a közétkeztetésben megjelenjenek a helyi termékek. A ma útjára induló program az óvodai, iskolai étkeztetés megújítását tűzte ki célul, de ide sorolhatók még a kórházak és a szociális intézmények is, amelyek tovább bővítik a helyi termékek piacát- mondta dr. Fazekas Sándor.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy három gyermek édesapjaként, gyakorló szülőként nagyon fontos a minőségi táplálkozás biztosítása. A Mintamenza Program a magyar gasztronómia hagyományaira építve, hazai alapanyagokból újítja meg  a menzák kínálatát.

A Megyeházán tartott rendezvény sok érdeklődött vonzott, a közétkeztetésében érintett szakemberek, konyhaüzemeltetők, egészségfejlesztők és vállalkozók fogadták el a meghívást. A konferencián előadást tartott többek között Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Dr. Pesti Imre Budapest Főváros kormánymegbízottja is.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC