HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


03.07.
2013.
TERET KAPNAK A MEGYÉK  
Beszámoló a Hozam Klubban - Forrás: jnszm.hu

 A megyei önkormányzat vezetése tegnap tartotta szokásos év eleji beszámolóját Szolnokon, a Hozam Klubban. A " Teret kapnak a megyék" címet viselő előadás során aktuális területfejlesztési, tervezési és egyéb szakmai feladatokról hallhattak tájékoztatást a résztvevők a megyei közgyűlés elnökétől és alelnökeitől.

 

Kovács Sándor  elmondta: " Kialakultak a 2014-2020-as időszak költségvetési keretei, melynek következtében hazánk mintegy 20,5 milliárd euróra számíthat a hét év alatt. Kormányzati döntés született arról, hogy az országnak jutó EU-s források 60%-át gazdaságfejlesztésre kell fordítani, továbbá, hogy  a fejlesztési források legalább 10%-a a megyei önkormányzatok hatáskörébe kerül." Jelenleg folyik a tervező munka, készül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció, mely dokumentum alapjaiban határozza meg a 2014-20-as időszak fejlesztési irányát a térségben.

" Fontos, hogy az elmúlt évek tapasztalatait hasznosítva olyan pályázati kiírások szülessenek, amelyek valóban a jogos igényeket, a megye gazdasági-társadalmi fejlődését szolgálják " - tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

Borbás Zsolt alelnök az aktuális közútfejlesztési helyzetet ismertette. Ilyenkor, a tavasz kezdetén fokozottan előtérbe kerülnek az utak javításával kapcsolatos kérdések, hiszen a tél időjárás okozta hibák sokunk mindennapjait befolyásolják - mondta Borbás Zsolt, majd hozzátette, hogy a 31-es út 69,6-os km szelvényétől a megyehatárig nyúló felújításához szükséges építési engedélyek várhatóan a napokban megérkeznek. A 15 milliárd forintos beruházás idén ősszel  kezdődhet el.

Dr.Csoór György társadalmi alelnök a turizmussal, nemzetközi és sport ügyekkel kapcsolatban adott tájékoztatást. A turizmus terén kiemelt megye feladat a sikeresen működő marketing akciók, eszközök és megvalósult fejlesztések tovább vitele, folytatása. A nemzetközi kapcsolatokban fő célkitűzés a szomszédos országok magyarlakta területeivel való együttműködés ápolása; a  kapcsolatok bővítése és kiterjesztése keleti irányba; a megyei önkormányzat közvetítő szerepének erősítése, illetve a nagy hagyománnyal rendelkező, sikeres programok tovább vitele.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC