HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


02.26.
2013.
TURISZTIKAI SZEZONINDÍTÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 
A vendég mosolya a legfőbb bizonyíték - Forrás: jnszm.hu

 Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke több, a megyei önkormányzat által végzett aktuális turisztikai feladatokkal kapcsolatban tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót a Megyeházán. A Partnerszolgáltatók képviseletében együttműködési megállapodást írt alá Koleszár Katalin, a szolnoki Sóház Hotel vezetője és a megyei közgyűlés elnöke az "Alföld Szíve" kedvezmény kártya akcióban való részvétel folytatásáról.

A sajtótájékoztató az alábbi négy  témakört érintette:
1. Jász-Nagykun-Szolnok megye részvétele az Utazás  Kiállításon és Vásáron (Budapest, Hungexpo Vásárközpont, 2013. február 28 – március 3.)
2. Folytatódik az „Alföld Szíve” turisztikai kedvezménykártya akció   
3. Elkészült az idei évi megyei szálláshely katalógus.
4. Megjelentek a megyei kitüntető címek pályázati felhívásai

Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai kínálata folyamatosan jelen van hazánk legnagyobb szakmai kiállításán, a budapesti Utazás Kiállítás és Vásáron, amelyet 2013-ban február 28 – március 3. között rendeznek meg a Hungexpo Vásárközpont területén.
Idén az Utazás kiállítás belföldi díszvendége Nyíregyháza, külföldi díszvendége Szlovákia, kulturális díszvendége Kalocsa lesz. Csütörtök és péntek délelőtt szakmai napokat tartanak, ahol számos, a turizmus aktuális feladatihoz és kihívásaihoz kapcsolódó konferenciát és kerekasztal beszélgetést rendeznek a szakemberek részére.  A kiállítás minden nap 10 -18 óra között tart nyitva. Az Utazás kiállítással egy időben Bringaexpó, Karaván Szalon és Vitál Expo rendezvényeknek is helyt ad a Hungexpo Vásárközpont.

Idén a – Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat 2012.szeptemberi megszüntetése következtében -  a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület közösen vállalta fel megyénk turisztikai kínálatának bemutatását a rendezvényen.
Jász-Nagykun-Szolnok megye az Észak-Alföldi Régió 308 m2 –es standján  lesz jelen egy pulttal. A megyéből társkiállítóként részt vesz még:

  • Szolnok Megyei Jogú Város 
  • Martfű Termál Spa
  • Kumánia Hotel, Kisújszállás is a régiós standon.

Jász-Nagykun-Szolnok megye az alábbi figyelemfelkeltő akciókkal várja a látogatókat  az esemény ideje alatt:

  •  A négy nap során folyamatosan totójátékot játszhatnak a pultnál a vendégek, amelynek keretében „Alföld Szíve” kedvezménykártyát nyerhetnek;
  • Március 2-án, szombaton Karcag város a tájegységre jellemző gasztronómiai „remekművet”, az ún. Ferdinándot kínálja egész nap a látogatóknak;
  • Március 3-án, vasárnap két alkalommal (10.30 - 11.00-ig és 13.30-14.00-ig) is fellép a vásár színpadán a Jászság Népi Együttes a megye képviseletében.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat támogatásával 2008. augusztus elején indult útjára  az „Alföld Szíve” kedvezménykártya akció azzal a céllal, hogy a megyében tartózkodó vendégek részére   különböző kedvezményes lehetőségeket, szolgáltatásokat biztosítsunk  itt tartózkodásuk idejére. A 10 évre tervezett, 2018-ig tartó  marketingakció során, az első öt évben több mint 7.500 db kártya került kiosztásra az országban. 
A turisztikai kedvezménykártya akció elfogadóhelyei olyan vendéglátóhelyek, múzeumok, kiállítóhelyek, strandok, szórakoztató létesítmények, kölcsönzők, üzletek stb., akik vendégeik, látogatóik számára százalékban, vagy más alkalmas módon (pl. 2+1 akció)  kifejezett kedvezményt adnak. A kártya átruházható, kölcsönadható,  sorszámozott, de nem névre szóló.
Az akció sikerét bizonyítja, hogy az elmúlt években már több mint 80 partnerszolgáltatónál lehetett kedvezményt igénybe venni a kártyát felmutatóknak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat az akció  folytatása miatt együttműködési megállapodás aláírását kezdeményezte az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesülettel és az Aba-Novák Kulturális Központtal annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tudják igénybe venni a kártya nyújtotta lehetőségeket az ideérkező vendégek, illetve a megye lakosai.
2013. január legvégén sor került a szolgáltatók megkeresésére az akcióban való részvételük meghosszabbítása céljából. Közel 30 szolgáltató szinte azonnal jelezte a folytatási szándékát, a további  visszajelzések beküldése folyamatban van.  

 


A szolnoki Sóház Hotel ügyvezetője, Koleszár Katalin a partnerszolgáltatók képviseletében a sajtótájékoztatón írta alá Kovács Sándorral 2013. évre vonatkozó együttműködési megállapodást. Koleszár Katalin kiemelt, hogy a kártya egyik nagy előnye a komplexitás, azaz, hogy nemcsak szálláshelyeken, éttermekben, hanem  számos további, a vendégek által keresett helyeken – fürdők, múzeumok, stb.) is elfogadják. „Meggyőződésem, hogy ez az egyik legjobb turisztikai marketing akció a megyénkben, melynek létjogosultságát a vendégek mosolya bizonyította legjobban számomra” – tette hozzá az ügyvezető asszony.

Az Utazás kiállításra elkészült a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szálláshely katalógus, amely a szokásoknak megfelelően 40 oldalban, három nyelven jelent meg, 2.500 példányban. 32 szálláshely szolgáltató kínálata található meg a kiadványban, amelyben újdonságként egy egész évben tartó nyereményjáték került meghirdetésre. A katalógus összeállítását és kiadását a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat végezte. 


 
 
Tegnap megjelentek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat honlapján a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Értéke, a Települési környezetért, az Ifjúság és Idősbarát Önkormányzat címek elnyerésére kiírt pályázati felhívások. A pályázatok benyújtásának határideje egységesen május 15., a díjak átadására az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából megrendezendő ünnepi megyei közgyűlésen kerül sor. A turisztikai cím kivételével valamennyi cím 100 ezer forint pénzjutalommal jár. A pályázati felhívás és adatlap megtalálható honlapunkon a Pályázatok, állásajánlatok menüpontban.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC