HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


01.23.
2013.
MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI KONZULTÁCIÓS FÓRUM
A területfejlesztés legfontosabb szintjei a megyék - Forrás: jnszm.hu

 Kibővített ülést tartott ma délelőtt a Megyeházán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Konzultációs Fórum. A rendezvény célja az volt, hogy a meghívott települési önkormányzati vezetők, szakemberek, az érintett szervezetek képviselői, valamint a megyei közgyűlés tagjai tájékoztatást kapjanak a 2014-2020-as időszak fejlesztéseit megalapozó, Nemzeti Fejlesztés 2020 című  tervdokumentumról, valamint ennek ismeretében Jász-Nagykun-Szolnok megye formálódó fejlesztési elképzeléseiről.

 

A rendezvény elején Tipold Ferenc, a Nemzetgazdasági Minisztérium Tervezéskoordinációs Államtitkársága osztályvezetője ismertette az Országos Fejlesztési Koncepció és Országos Területfejlesztési Koncepció társadalmi egyeztetésre bocsátott változatának fő irányvonalait. A fejlesztési dokumentum prioritásai között kiemelt szerepet kap a gazdaságfejlesztés és a foglalkoztatás növelése. Kormányzati döntés született arról, hogy a 2014-2020-as időszak EU-s forrásainak 60%-a gazdaságfejlesztési célokat szolgál  - mondta el az NGM osztályvezetője.
Előadásában kiemelte, hogy a területfejlesztés legfontosabb szintjei a megyék, és a területi operatív programok tervezésében biztosítani kell a megyék hatékony közreműködését.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a megye formálódó fejlesztési elképzeléseit ismertette. „Vannak terveink, elképzeléseink. Ezeket összhangba kell hozni annak érdekében, hogy a megyére jutó fejlesztési források teljes összegben lehívásra kerüljenek és megye gazdaságának, az itt élő lakosok életkörülményeinek fejlődését szolgálják” – mondta Kovács Sándor.

 

Hozzászólásokra reagálva az előadók felhívták arra a figyelmet, hogy jelenleg a koncepció alkotás folyamata zajlik, a fő fejlesztési irányok kijelölésével. A programozás időszakában, a közeljövőben nyílik lehetőség a konkrét projektek, fejlesztési javaslatok kidolgozására, melyhez elengedhetetlen az érintett szereplőkkel való folyamatos egyeztetés és kapcsolattartás.


A fórum végén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a megye 20 városa együttműködési megállapodást írt alá a 2014-2020-as Európai Uniós fejlesztési ciklus megalapozásáról. Az aláírt dokumentumban szerepel, hogy az együttműködő felek közösen készítik elő a megyei tervdokumentumokat, azok kialakításában szakmailag és anyagilag is részt vesznek. Az együttműködés rögzíti, hogy a következő térségi lehatárolást tekintik a jövőbeni fejlesztés alapjául a felek: 

  • Jászság
  • Szolnok-Törökszentmiklós-Martfű térsége
  • Nagykunság-Tisza-tavi térség
  • Mezőtúr térsége – Tiszazug

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC