HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


12.07.
2012.
TURISZTIKAI ÉVADZÁRÓ KONFERENCIA 
Megyénk öt települése is az első tízben szerepel - Forrás: jnszm.hu

 A Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága évzáró szakmai konferenciára várta a térség szakembereit és meghatározó turisztikai vállalkozóit csütörtökön Debrecenbe. A rendezvényen elhangzott, hogy a régió Top 10-es turisztikai térségéből öt Jász-Nagykun-Szolnok megyében található.

Katona Ilona, az ÉARMI igazgatója tájékoztatójában ismertette, hogy mely tíz település "viszi a hátán" az észak-alföldi régió turizmusát. Ez alapján első helyen Hajdúszoboszló, második helyen Debrecen...negyedik helyen Cserkeszőlő, ötödik helyen Szolnok, hatodik helyen Jászszentandrás, hetedik helyen Jászapáti és tizedik helyen Martfű áll. Szintén kiderült a beszámoló alapján, hogy vendégforgalom emelkedés szempontjából Martfű az előkelő második helyet szerezte meg az 1-9. havi adatok alapján, mintegy 30,6%-os növekedést produkálva.

Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai és marketing igazgatója elmondta, hogy 2012. december 13-a jelentős nap lesz a világ turizmusában, ugyanis ezen a napon érkezik meg az egymilliárdodik turista - az előzetes számítások alapján várhatóan Spanyolországba.A 2013. évi marketing tervvel kapcsolatban kiemelte, hogy négy hangulat, négy évszak - tél-harmónia, ősz-derű, tavasz-ébredés, nyár-zsongás -  köré csoportosítja turisztikai kampányát a szervezet, továbbá meghatározó szerepet szánnak az ún. web 3.0-ás fejlesztéseknek. Ez alapján a közösségi média szemlélet- és véleményformáló erejének meghatározó szerepe lesz a jövő évi turisztikai marketing munkában.  

Berki Judit, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. képviseletében ismertette a jelenlegi EU-s ciklus turisztikai pályázatainak állását. Az örökségturizmus témában kiemelt fejlesztésként mutatta be a résztvevőknek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat vezetésével megvalósított Jászkun kapitányok nyomában c. túraútvonalat. Tájékoztatása alapján a 2007-2013- as időszakban eddig 16 db turisztikai pályázat került kiírásra a régióban, melyre 602 db pályázat érkezett be, az igényelt támogatások összege meghaladja a 121 milliárd forintot.

Buzás László, a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. észak-alföldi regionális igazgatója a turisztikai terület együttműködési lehetőségeit vázolta föl. Kiemelte, hogy a régió turizmusát erősítheti a Debreceni Repülőtér folyamatosan bővülő járatai. December 15-túl Milánóba és Eindhovenbe is lehet utazni a reptérről, jövőre pedig a London Luton reptérre induló járatok számát heti háromról ötre emelik.

Katona Ilona, a konferencia zárásaként ismertette a Kiváló Európai Desztináció pályázati felhívás kereteit, majd átadta az "Észak-alföldi régió ajánlásával" díjakat. Az idei évi nyertesek:

  • Középkori Templomok útja - turisztikai attrakció Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
  • Sárkány Wellness és Gyógyfürdő & Hotel, Nyírbátor
  • A vásárosnaményi Tourinform irodában működő Beregi Bolt
  • Radics László, népi iparművész, a debreceni ütőfás mézeskalács készítője.

Az elmúlt tíz évben 65 minősítést adtott ki az Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC