HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


11.14.
2012.
NEMZETKÖZI PROJEKTBE VÁRJÁK A MEGYE ÁLTALÁNOS ISKOLÁIT
Az énekek cseréje áll a középpontban  - Forrás: jnszm.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megye angliai testvérmegyéje, Durham megye a két térség között fennálló eredményes együttműködés keretében egy két éves, általános iskolák számára hirdetett projektre várja az érdeklődő oktatási intézmények jelentkezését megyénkből.

A projektre  Durham megye nyújt be pályázatot, a megvalósítás időtartama: 2013.szeptember – 2015. július. 
A projekt célja:

  • a diákok szöveg-/zeneértési készségének fejlesztése, a nyelvi és kulturális különbségek megismerése, az új technológiák (internet) hatékony használatának erősítése;
  • a pedagógusok projektmenedzselési készségének fejlesztése; a számítógépes ismeretek bővítése.

Az angol partner a potenciális projekt résztvevők számára előkészítő szemináriumot szervez 2013. januárban  iskolaigazgatók/tanárok részére. Az érdeklődő pedagógusoknak a részvétel támogatására a Comenius Nemzeti Irodához kell pályázatot benyújtani. Az iroda általában 1 fő kiutazását - szállással és étkezéssel – támogatja. A részvétel feltétele az angol nyelv legalább társalgási szintű ismerete.
A szervezők tájékoztatása szerint a projekt iránt eddig Szlovákiából, Romániából, Törökországból, Franciaországból, Németországból és Finnországból érdeklődtek.


Kérjük, hogy a program iránt érdeklődő iskolák 2012. december 7-ig jelezzék részvételi szándékukat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának a  tfi@jnszm.hu e-mail címen.
További információ kérhető Mészárosné Tóth Annamáriától az 56/505-994-es vagy a 30/637-1599-es telefonszámon.


A projekt rövid leírása:
Az első év mottója: ének a megyémből/régiómból.
Az iskolák saját régióikból énekeket küldenek egymásnak, amelyeket hallgatva a diákok felfedezik a nyelvi különbségeket; tanulnak egymás földrajzi környezetéről; énekekkel kapcsolatos kérdéseket tesznek fel egymásnak és az iskolaév alatt megismerkednek egymás dalaival. Az iskolaév végén megszavazzák, hogy melyik a kedvenc dal, amit mindenki megtanul és felvesz.
A második év mottója: A dal, amit mindannyian ismerünk.
Ebben az évben a résztvevők egymás ismert témákhoz kötődő dalaival ismerkednek (pl. ünnepek, születésnap témában), és néhány szót megtanítanak egymásnak. A projekt végén mindenki megírja a saját, Comenius programról szóló énekét.

A projekt során a diákok és tanáraik alapvetően az interneten keresztül tartják a kapcsolatot, de sor kerülhet diákok és tanárok cseréjére is.

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC