HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


11.14.
2012.
A VÍZ SZEREPE A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN
A víziközmű fejlesztéshez nyújtott segítséget a konferencia - Forrás: jnszm.hu

 Konferenciát rendeztek tegnap Fegyverneken a Víz szerepe a vidékfejlesztésben címmel. A szervezők a víziközmű fejlesztésre a megyében sikeresen pályázó önkormányzatoknak kívántak segítséget nyújtani az előadásokkal. A rendezvényen előadást tartott Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter.

 

A Környezet és Energia Operatív Program keretében  meghírdetett víziközmű fejlesztési pályázatok célja az európai uniós és hazai jogszabályi előírások időarányos megvalósítása, a csatornázottság és a szennyvizek befogadóba engedése előtti biológiai tisztítás arányának növelése.

A pályázati konstrukcióban országosan 162 település vesz részt, melyből a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV Zrt)  működési területén 17 település érintett.
Az állami tulajdonú, szolnoki székhelyű  TRV Zrt, hazánk és a régió egyik legjelentősebbb víziközmű szolgáltatója, amely több, mint 100.000 lakos ivóvíz ellátásáról gondoskodik és hozzájárul a térség mezőgazdasági és ipari vízigényeinek kielégítéséhez. A Jász-Nagykun-Szolnok megyében az ÚSZT keretében megvalósuló, és az Európai Unió által támogatott fejlesztések eredményeként az élő lakossági víziközműre történő rákötés aránya a fejlesztések eredményeként eléri majd a 92-100%-ot. A településeken, a közcsatornán elvezetett szennyvíz várhatóan 100%-a tisztított lesz, a csatornázottság növekedése következtében javulni fog s felszín alatti vizek környezeti állapota, minősége. A csatornahálózat lefedettsége például Kunhegyesen mintegy 95 %-ra, Abádszalókon várhatóan 91%-ra növekedik.

A tegnap szervezett konferenciával a szervezők a sikeres pályázóknak nyújtottal szakmai segítséget. Dr.Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter "A víz szerepe a vidékfejlesztésben" címmel tartott előadást

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC