HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


11.12.
2012.
EGYEZTETÉS A MEGYEI NAGYPROJEKT JAVASLATOKRÓL
A továbbhaladás irányát a  közös munka határozza meg  - Forrás: jnszm.hu

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében szakmai egyeztetésre került sor ma a  Megyeházán a megye gazdaságfejlesztésében meghatározó jelentőséggel bíró városok és szakmai szervezetek, valamint a megyei közgyűlés vezetőinek részvételével. A téma a 2014-2020-as európai uniós ciklus Jász-Nagykun-Szolnok megyét érintő ágazati nagyprojektjeinek – 50 millió eurót meghaladó összköltségű - egyeztetése volt.

A megyei önkormányzatok ez év elejétől megváltozott feladatellátásában, az operatív területfejlesztési feladatok között kiemelkedő jelentőséggel bír az új fejlesztések kialakítását célzó projektgenerálás.
Kormányhatározat rögzíti a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak hazai operatív programjainak előzetes struktúráját, amelyben meghatározó lesz a gazdaságfejlesztés területe. Az új ciklusban a fejlesztési források több mint fele a gazdaságfejlesztés területére áramlik. Ennek fontosságára tekintettel szükséges egyeztetni a jelenlegi árfolyamon 13-14 milliárd forintot meghaladó összköltségű, ún. nagyprojektekre vonatkozó javaslatokat Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdasági fejlődésének minél hatékonyabb és eredményesebb elősegítése érdekében.

 


Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke az egyeztetésen hangsúlyozta, hogy bármilyen komolyabb fejlesztés csak együtt gondolkodással és közös munkával képzelhető el. „Az elkövetkező ciklus nem olyan lesz, mint az előző. Más szemléletre van szükség, amelyben a továbbhaladás irányát a közös munka határozza meg – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

 


Lakatos István, a megyei önkormányzati hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője átfogó előadás keretében ismertette Jász-Nagykun-Szolnok megye 2014-2020-as időszakának területfejlesztési céljait, a vonatkozó elképzeléseket, a tervezés menetét.  Ismertetésre kerültek a vízügyi (pl. árvízvédelmi fejlesztések, Jászsági főcsatorna) és közlekedési ( pl. M4,M8, M44 egyes szakaszainak megépítése, a meglévő  főúthálózat teherbírásának megerősítése)  ágazatot érintő, előzetesen megfogalmazott nagyprojekt tervek. Javaslat fogalmazódott meg a megye négy jövőben együtt fejlesztendő térségében gazdaságfejlesztési célokat szolgáló nagyprojektek kezdeményezésére.

 


A tanácskozáson résztvevők kifejezték szándékukat az erőteljesebb és koncentráltabb megyei együttműködésre, és egyetértettek a térségi gazdaságfejlesztési programok és projektek elsődlegességével.
A tervező munka – az aktuális fejlesztési dokumentum és a kapcsolódó háttéranyagok -  nyomon követhető a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat honlapján (
www.jnszm.hu) a Tervezés 2014-20-as menüpontban.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC