HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


11.14.
2018.
ÜLÉST TARTOTT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Kiemelt cél a TOP-os források teljes felhasználása - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés mai ülésén a képviselők tájékoztatót hallgattak meg a megye lakosságának egészségi állapotáról, a szükséges tennivalókról, elfogadták a TOP 53,78 milliárdos megyei keretének felhasználását rögzítő "Megyei Integrált Területi (ITP) Program 2014-2020" módosítását, valamint döntöttek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerhez történő csatlakozáshoz.

 

  
tovább >>
11.10.
2018.
16 EZER SZŰRÉS TÍZ ÉV ALATT  
Folytatódott a kistelepülési egészségügyi szűrőprogram - Forrás: JNSZM
2009. évi idulása óta mintegy 16 ezer szűrést végeztek el Jász-Nagykun-Szolnok megye 2.000 fő lakónépesség alatti kistelepülésein a Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet orvosai és szakápolói. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által elindított szűrőprogram 2018 őszén Vezsenyen, Jásziványban és Jászágón folytatódott.

 

  
tovább >>
10.30.
2018.
ÁLLÁSHIRDETÉS 
Pályázati pénzügyes kollégát keresünk - Forrás: jnszm.hu 
Határozott idejű közszolgálati jogviszony keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal pályázati pénzügyi referens állás betöltésére hirdet pályázatot. A felhívás letölthető itt vagy honlapunkon az Állásajánlatok menüpontból. Jelentkezni november 15-ig lehet. 
  
tovább >>
10.10.
2018.
ELISMERÉST KAPOTT MÉSZÁROS JÁNOS MEGYEI FŐÉPÍTÉSZ 
A régió építészetéért végzett munkáját ismerték el - Forrás: JNSZM
Tegnap a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Építészek Kamarája adományozott "Regio Architect" díjat munkatársunknak több évtizedes szakmai és közéleti munkássága elismeréseként, melyet a megyei építész kamara és építész egylet szakmai konferenciáján nyújtottak át Szolnokon. Gratulálunk a díjhoz kollégánkhoz!
  
tovább >>
10.06.
2018.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Ágazati tájékoztatók, megyebáli adomány, együttműködések jóváhagyása
Október 5-én ülésezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. A napirendi pontok között szerepeltek a megye természetvédelmi, munkaerő-piaci helyzetéről, valamint a munkavédelmi ellenőrzések tapasztalatairól szóló tájékoztatók. A képviselők támogatták, hogy az idei Megyebálon befolyt adomány az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei állomásai fejlesztésének segítését szolgálja.
  
tovább >>
10.06.
2018.
ÚJABB KÖZÉLETI FOCIMECCS! 
Ezúttal a Parlament labdarúgó csapata járt megyénkben - Forrás: jnszm.hu
A Magyar Országgyűlés Labdarúgó Csapata (PASE) Kövér László házelnök úr vezetésével október elején megyénkbe érkezett, ahol október 4-én felkészülési foci meccset játszott Jász-Nagykun-Szolnok megye közéleti válogatottjával, valamint a Révay György Iskola csapatával Tiszaföldvár-Homokon. 
  
tovább >>
10.01.
2018.
MEGYEI POLGÁRMESTEREK XXVI.LABDARÚGÓ TALÁLKOZÓJA 
Igazságos döntetlen a Jászság-Kunság meccsen - Forrás: jnszm Facebook 
Igazságos 3:3-as döntetlennel zárult a barátságos sportesemény, melynek ezúttal Kunszentmárton volt a házigazdája. A polgármesterek mellett a jegyzők,hivatalok munkatársai és politikusok is erősítették a Jászság és a Kunság csapatait. Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke a Jászság, Vadas Sándor kollégánk pedig a Kunság csapatában rúgta a bőrt.
  
tovább >>
09.24.
2018.
EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRŐPROGRAM HARGITÁBAN
Több betegségcsoportnál találtak problémás eseteket - Forrás: Facebook
2008 óta zajlik egészségügyi szűrőprogram erdélyi testvérmegyéink kistelepülésein a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, a Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és a fogadó megyék tanácsai együttműködésében. Idén Hargita megyében, a hét falu alkotta Kányád községben szűrtek orvosaink és egészségügyi dolgozóink szeptember 21-25. között .
  
tovább >>

 

09.07.
2018.
PIROSKA MIKLÓS A TISZA-TAVI FEJLESZTÉSI TANÁCS ÉLÉN  
Sajtótájékoztatón értékelték a nyári szezon eredményeit - Forrás: jnszm.hu 
Kiváló nyarat zártak a szolgáltatók és a települések a Tisza-tónál - ebben minden érintett egyetértett azon a szezonértékelő sajtótájékoztatón, amelyet Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei és egyben a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács frissen megválasztott elnöke, valamint Kovács Sándor országgyűlési képviselő tartottak a tó legnagyobb településeinek vezetőivel és a fenntartásában, működtetésében érintett állami és civil szervezetek képviselőivel. 
  
tovább >>
09.01.
2018.
ISMÉT GYARAPODOTT A MEGYEI ÉRTÉKTÁR 
A Túri Vásár és a Szivárvány Népzenei Együttes nyert felvételt
Augusztus utolsó napjaiban tartott ülést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság, s a szakemberek döntése nyomán immár hetven érték gyarapítja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktárat! Ezúttal két érték felvételét támogatták a tagok: a Mezőtúron rendszerint augusztus elején zajló Túri Vásárt, valamint a népzenei hagyományőrzés terén végzett munkájáért a Mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesületet. Az ülés munkájába bekapcsolódott Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke is. A Szolnok Televízió beszámolója itt tekinthető meg. 
  
tovább >>
08.31.
2018.
ÉLETMŰ DÍJAT KAPOTT MÉSZÁROS JÁNOS MEGYEI FŐÉPÍTÉSZ
A régió megyéiben is dolgozott kollégánk - Forrás: jnszm.hu
Mészáros János, Jász-Nagykun-Szolnok megye főépítésze kapta idén az "Év Főépítésze Életmű Díjat" az augusztus végén, Kaposváron megrendezett XXIII. Országos Főépítészi Konferencián. 
  
tovább >>
08.17.
2018
ÁLLAMI ELISMERÉST KAPOTT RENTZNÉ DR.BEZDÁN EDIT
A megyei főjegyz példaértékű munkáját díjazták - Forrás: jnszm.hu, BM
Orbán Viktor miniszterelnök úr előterjesztésére Áder János köztársasági elnök úr a modern, ügyfélközpontú közigazgatás hatékony kialakítása, működtetése és fejlesztése érdekében végzett példaértékű munkája elismeréseként a „Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata” kitüntetést nyújtotta át Rentzné Dr.Bezdán Edit, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal megyei címzetes főjegyzője részére. A kitüntetést Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Belügyminisztériumban augusztus 16-án megtartott ünnepségen nyújtotta át.
  
tovább >>
08.17.
2018.
RANGOS ÁLLAMI ELISMERÉS RENTZÉ DR.BEZDÁN EDITNEK 
Forrás: jnszm, és BM Kommunikációs Főosztály
Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Belügyminisztériumban augusztus 16-án megtartott ünnepségen a modern, ügyfélközpontú közigazgatás hatékony kialakítása, működtetése és fejlesztése érdekében végzett példaértékű munkája elismeréseként a „Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata” kitüntetést nyújtotta át Rentzné Dr.Bezdán Edit, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal megyei címzetes főjegyző asszonya részére. 
  
tovább >>
08.16.
2018.
MEGYEI ELISMERÉSEK AUGUSZTUS 20.-A ALKALMÁBÓL
Negyvenhatan kaptak rangos díjat vagy címet - Forrás: jnszm.hu
Ma tartotta megyei ünnepi ülését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az augusztus 20-ai állami ünnephez kapcsolódó rendezvényen adják át hagyományosan a megyei önkormányzat kitüntető díjait és címeit. Idén harmincnyolcan kaptak megyei díjat, további nyolcan kitüntető címet.  Az ülés a jász és nagykun kapitányok és a huszárok ünnepélyes bevonulásával vette kezdetét.
  
tovább >>
06.27.
2018
ÁLLÁSHIRDETÉS! 
Felzárkózási munkatársat keresünk - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat az EFOP 1.6.3.-17-2017-00015. számú „Megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan” c. projekt keretében felzárkózási munkatárs munkakör határozott idejű munkaviszonyban történő betöltésére felvételt hirdet. A pályázatokat július 10-ig várjuk. A részletes felhívás letölthető honlapunk Állásajánlatok menüpontjából, ezen a linken: http://jnszm.hu/?lang=2&f=1&p=252 
  
tovább >>
06.07.
2018
ÚJ ELNÖK ÉS ALELNÖK A MEGYEI KÖZGYŰLÉS ÉLÉN
Piroska Miklóst elnökké, Fehér Petrát alelnökké választották
Több személyi változást hozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés mai ülése. Kovács Sándor országgyűlési képviselővé választása miatt új elnököt választott a testület Piroska Miklós személyében. Fehér Petrát alelnöknek választották, egyúttal elhangzott, hogy Berec Zsolt lemondott alelnöki posztjáról június 16-ai hatállyal.

 

  
tovább >>
05.09.
2018.
ÚJABB EGYEZTETÉS A MEGYEI TERÜLETRENDEZÉSI TERVRŐL
Elérhető az egyeztetési anyag honlapunkon - Forrás: JNSZM
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területrendezési Terv (MTrT) módosítása első mérföldköveként elkészült a pályázaton kiválasztott Város-Teampannon Kft gondozásában az MTrT Előkészítő fázis című dokumentumának első változata. A Megyei Közgyűlés Tervezési és Monitoring Bizottsága a 2018. május 8-ai soron kívüli ülésén tárgyalta meg a dokumentumot. A bizottság ülésén a tervező cég ügyvezetője, Koszorú Lajos ismertette a tervező munka eddigi eredményeit.

 

  
tovább >>
05.05.
2018.
JÁSZKUN REDEMPTIO
Gyertyagyújtás az ősök tiszteletére a Megyeháza előtt - Forrás: JNSZM
A Magyar Országgyűlés május 6-át, a Redemptio kihirdetésének, s egyben az egykori Hármas Kerület autonómiájának emléknapjává nyilvánította 2014-ben. Ekkor a Jászkun Hármas Kerület önmegváltását, a Redemptiot lehetővé tevő diploma aláírását ünnepeljük, melyet Mária Terézia látott el kézjegyével. Őseink szabadságukért cserébe 500 ezer rajnai forintot és ennek kamatait fizették ki, emellett pedig 1000 lovas katona kiállítását vállalták. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat az Emléknaphoz kapcsolódóan 2014. óta szervez központi megyei eseményeket minden évben. Idén közös gyertyagyújtásra várta május 4-én 19:00 órakor az érdeklődőket a Megyeháza előtti térre.

 

  
tovább >>
05.03.
2018.
KOVÁCS SÁNDOR ÁTVETTE KÉPVISELŐI MEGBÍZÓLEVELÉT 
Új feladat vár rám... - Forrás: FB
A karcagi Városháza zsúfolásig telt dísztermében vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét május 2-án Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke dr.Zsembeli Józseftől, Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága elnökétől. 

 

  
tovább >>
04.30.
2018.
NEMZETKÖZI CSAPAT A MEGYEHÁZÁN!
Erasmus-os diákokat fogadott Berec Zsolt alelnök - Forrás: FB
Portugáliából és Romániából is érkeztek diákok Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, akiket martfűi és tiszaföldvári középiskolások láttak vendégül az ERASMUS pályázat keretében. A program részeként Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója és Berec Zsolt Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a diákokat a Megyeházán.

 

  
tovább >>
04.27.
2018.
ELISMERÉS KOVÁCS SÁNDORNAK
"Biztonságos megyéért" emlékplakettet kapott a megyei közgyűlés elnöke
Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a közrend és közbiztonság javítása érdekében kifejtett magas szintű együttműködés elismeréseként „Biztonságos megyéért” emlékplakettet adományozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökének, Kovács Sándornak. A megyei rendőrfőkapitány 2018. április 26-án a Megyeházán adta át az elismerést.

 

  
tovább >>
04.26.
2018.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Az elmúlt nyolc év legjobb bűnügyi statisztikája a testület előtt
A megye közbiztonsági helyzetéről, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tevékenységéről szóló beszámoló mellett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés április 26-ai ülésén megalkotta a Megyei Önkormányzat tavalyi évi költségvetésének zárszámadási rendeletét.

 

  
tovább >>
04.21.
2018.
ELINDULT A WWW.TISZTATOATISZATO.HU!
Saját honlap, amatőr kisfilmpályázat, utazó roadshow - Forrás: jnszm.hu
A harmadik szakaszát élő Tiszta tó a Tisza-tó program számos újdonsággal szolgál a megvalósítás időszakában, május 20-ig. Példának okáért el is indult a saját honlapja, melyen keresztül aktuális információhoz juthat mindenki a projekttel, a Tisza-tóval, a térség programjaival és a környezettudatos gondolkodás fontosságával kapcsolatban. Meghirdettük az amatőr rövidfilm pályázatot is három kategóriában, valamint az Utazik a Tisza-tó roadshow is felkerekedett, hogy szórakoztatva, játékosan tanítva vigyel el a környezettudatosságot a fiatalokhoz.

 

  
tovább >>
04.18.
2018.
EGYEZTETÉS A MEGYEI TERÜLETRENDEZÉSI TERVRŐL
Cél a települések fejlesztéseinek figyelembe vétele - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat év elején megkezdte a Megyei Területrendezési Terv (MTrT) módosítását. Ennek keretében a megye polgármesterei és főépítészei részére április 18-án munkaindító tájékoztatót szervezett a Megyeháza dísztermében.
  
tovább >>
03.13.
2018.
SZABAD MAGYAR SAJTÓ NAPJA A MEGYEHÁZÁN
Molnár Lajos és Ladoniczki Dániel a két díjazott - Forrás: jnszm.hu
Hosszú esztendők hagyománya, hogy a megye és a város vezetése közösen köszönti a megyei sajtóban dolgozókat a Szabad Magyar Sajtó Napján.A február 13-án megtartott megyeházi ünnepségen Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Fejér Andor, Szolnok város alpolgármestere köszöntötték a vendégeket és köszönték meg a szakemberek munkáját.
  
tovább >>
03.12.
2018.
HARMADJÁRA IS TISZTA-TÓ A TISZA-TÓ !
Folytatódik az ökotudatos projekt a tó térségében  - Forrás: jnszm.hu
Elindult Tiszta tó a Tisza-tó projekt 3.üteme! Május végéig sok-sok újdonság mellett a hagyományos programokkal is jövünk! Sajtótájékoztatón jelentette be az indulást Tiszafüreden Kovács Sándor, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, melyen részt vett Horváth Béla, a Tisza-tó Zöld Nagykövete és Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere is. 
  
tovább >>
03.12.
2018.
ÉBRESZTŐT FÚJUNK A TISZA-TÓNAK! 
Hagyományteremtő programmal indítjuk a szezont március végén 
Március 23-án és 24-én zajlik Tiszafüreden a Tisza-tavi Napok  1.Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (TÓMÉK) a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Hivatala szervezésében, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács támogatásával. A rendezvény több programrészből áll. A Tisza-tavi Napok – melyre a tó területe által érintett megyék települési önkormányzatainak vezetői és tisztségviselői, valamint mezőgazdasági szolgáltatói, kézművesei, agrárszakmai szervezetek és egyetemek érintett karai kaptak meghívást – reményeink szerint a térség legnagyobb mezőgazdasági seregszemléje lesz.   
  
tovább >>
03.05.
2018.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK AZ UTAZÁS KIÁLLÍTÁSON  
Szigetstandon volt jelen a teljes turisztikai kínálatunk - Forrás: jnszm.hu
A szálláshelyektől a fürdőkig, a természeti értékektől a kis és nagy rendezvényekig, a gasztronómiaitól a kulturális értékekig a teljes turisztikai kínálat jelen volt Jász-Nagykun-Szolnok megye standján a március 1-4. között zajló Utazás kiállítás és vásáron. Az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület szervezésében, a Megyei Önkormányzat támogatásával zajló budapesti rendezvény a sok felhang ellenére még mindig az a hely, ahova bizony sokan eljöttek információt gyűjteni pihenésükhöz, üdülésükhöz.
  
tovább >>
02.17.
2018.
JÁSZAPÁTIBAN ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Egyhangú támogatás Jászberény mögött - Forrás: jnszm.hu
A megszokottól eltérően nem Szolnokon, a Megyeháza, hanem Jászapátin, a Pajer Antal Művelődési Ház volt az idei első megyei közgyűlés ülésének helyszíne. Első napirendként Jászberény megyei jogú várossá nyilvánítására irányuló kezdeményezést fogadták el egyhangúan a megyei közgyűlés tagjai.Tájékoztatót hangzott el a vízügyi beruházásokról,napirenden szerepelt a Megyei Önkormányzat 2018.évi költségvetésének elfogadása,a hulladékgazdálkodás megyénket érintő változásai, valamint a megye klímastratégiájának, és a bevándorlás szervező irodák elleni nyilatkozat elfogadàsa is.
  
tovább >>
01.30.
2018.
KARÁCSONYI FÉNYEK EREDMÉNYHIRDETÉSE
Az alkotások visszahozták az ünnep hangulatát - Forrás: jnszm.hu 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által nyolcadik alkalommal meghirdetett "Karácsonyi fények" fotó-, rajz és kézműves pályázat eredeményhirdetése volt január 30-én a Megyeházán. A díjakat Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Berec Zsolt, valamint Piroska Miklós alelnök urak adták át a boldog nyerteseknek.
Képgaléria itt:                                             https://www.facebook.com/pg/jnszm/photos/?tab=album&album_id=1787568481275483

 

  
tovább >>
01.17.
2018.
XXVI.MEGYEBÁL 
Február 3-án lesz a megye kiemelkedő társasági eseménye
Idén február 3-án, szombaton este várja a résztvevőket a XXVI.Megyebál. A rendezvénynek ezúttal is a Megyeháza impozáns díszterme ad otthont. A bálon közreműködik a Tisza Táncegyüttes, a Bagossy Brothers Company és a Rippel fivérek, a jó hangulatról a Gríz Zenekar gondoskodik, a különteremben ifj.Tóth István és zenekara jazz zenével várja a műfaj kedvelőit. A részvétellel kapcsolatban érdeklődni Dr.Denke Gergely kollégánknál lehet a 30/249 5063-as telefonszámon vagy a dr.denke@jnszm.hu e-mail címen.
  
tovább >>
12.07.
2017.
KEZDŐDIK A "KARÁCSONYI FÉNYEK" PÁLYÁZAT! 
December 8-tól három kategóriában várjuk az alkotásokat - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat immár nyolcadik alkalommal hirdeti meg az daventi időszakhoz kapcsolódóan "Karácsonyi fények" elnevezésű pályázatát. Idén kibővített kategóriákban lehet újra versenyezni, fotókat, rajzokat és kézműves alkotásokat is várunk december 8-ától. A fotókat a www.facebook.com/jnszm oldalon található fotóverseny applikációba lehet feltölteni holnap 10.00 órától. A rajz és kézműves alkotásokat postán várjuk. Lesz közönségszavazás is december 28-tól, amelyen a rajz és kézműves alkotások is részt vehetnek, amennyiben a Pályázó a pályamunka képét feltölti az applikációba. 
  
tovább >>
12.04.
2017.
KARÁCSONYI JÓTÉKONYSÁGI SÜTIVÁSÁR DECEMBER 8-ÁN!
Finom süteményeket sütnek jó célért a Megyeháza vezetői és dolgozói 
A Megyei Önkormányzat és Hivatala, valamint a Megyei Kormányhivatal Karácsonyi Jótékonysági Sütivásárra várja a jó célért adakozni kész lakosokat Szolnokon, a Megyeháza dísztermében december 8-án, pénteken 10-14 óra között! A megyei vezetők és a munkatársak "hazai" sütikkel várják a betérőket. A Szolnoki Légierő Zenekar mini adventi koncertje és a Tisza-tavi AMI ifjúsági táncosai is fellépnek a rendezvényen! 
  
tovább >>
11.30.
2017.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Középpontban a közutas tájékoztató - Forrás: jnszm.hu 
Az idei utolsó, közmeghallgatással egybekötött ülését tartotta ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Szolnokon, a Megyeházán. 
Az ülésen beszámoló hangzott el a Tiszafüredi Járási Hivatal tevékenységéről, tájékoztatót fogadtak el a megye mezőgazdasági helyzetéről, és az állami közúthálózat állapotáról, felújítási lehetőségeiről.
  
tovább >>
11.29.
2017.
TELTHÁZAS ADVENTI HANGOLÓDÁS
Győr után Szolnokon is sikeres volt a kazah Kurmangazy Énekkar 
Döntően egykori munkatársainkkal és megyénk nyugdíjasaival telt meg a szolnoki Szigligeti Színház terme az "Adventre hangolva" című jótékonysági koncerten, november 28-án este.Bach, Puccini, Kodály, Bartók, Csajkovszkij népszerű dalai mellett kortárs művekből is énekelt a Kazah Nemzeti Konzervatórium Énekkara, valamint a vendégművészként fellépő Lőrincz Judit operaénekesnő. Képgaléria elérhetőség a cikkben! 
  
tovább >>
11.22.
2017.
ADVENTRE HANGOLÓ JÓTÉKONYSÁGI EST 
Az idősek tiszteletére rendeznek koncertet november 27-én Szolnokon
"Adventre hangolva" jótékonysági est lesz november 27-én, hétfőn 17 órakor Szolnokon, a Szigligeti Színházban az idősek tiszteletére a Kazah Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége támogatásával, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat partnerségével! A rendezvényen közreműködik a Kazah Nemzeti Konzervatórium 50 fős énekkara, valamint ismert hazai előadóművészek, köztük a szolnoki Lőrincz Judit operanénekesnő. Az esemény fővédnöke Dr.Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, védnöke Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke. 
  
tovább >>
11.17.
2017.
KARCAGON ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
A lakosság egészségi állapota volt a kiemelt téma - Forrás: jnszm.hu 
Kihelyezett ülést tartott Karcagon, a Városházán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Az ülésen beszámoló hangzott el a Karcagi Járási Hivatal tevékenységéről, tájékoztatót fogadtak el a megye lakosságának egészségi állapotáról, valamint a képviselők támogatták a Megyei Önkormányzat csatlakozását a 2018. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerhez.
  
tovább >>
11.15.
2017.
BŐVÜLT A MEGYEI ÉRTÉKTÁR!
A tiszafüredi gyógyvíz is bekerült a MÉB-be - Forrás: jnszm.hu 
Múlt héten, egészen pontosan november 9-én ülésezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság. Elsőként Mészáros János megyei főépítész, a bizottság titkára számolt be az előző ülés óta eltelt időszak munkájáról. Ezt követően az öt beérkezett javaslati dokumentáció közös értékelése zajlott, melybe aktívan bekapcsolódott az ülésen résztvevő Berec Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke is.
  
tovább >>
11.06.
2017.
VENDÉGEK BELSŐ-MONGÓLIÁBÓL 
Az egyeztetés fő témája a mezőgazdaság volt - Forrás: jnszm.hu 
Kína autónóm tartományából, Belső-Mongóliából érkezett hat fős delegáció hivatalos látogatásra a Megyeházára november 3-án. A vendégeket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke fogadta irodájában. 
  
tovább >>
10.27.
2017.
HÁROM HELYEN ZAJLIK KISTELEPÜLÉSI SZŰRÉS  
Tiszajenő, Tiszasüly és Tiszavárkony lakosait vizsgálják - Forrás: jnszm.hu
Tiszajenőre érkezett ma a kistelepülési egészségügyi szűrőprogram. A 2009-ben indított program során a 2.000 fő lakónépesség alatti Jász-Nagykun-Szolnok megyei településekre mennek ki szív- és érrendszeri, belgyógyászati, szemészeti, bőrgyógyászati és bizonyos alkalmakkor urológiai szűréseket végezni a JNSZ Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet orvosai,asszisztensei. 
  
tovább >>
10.27.
2017.
JAPÁN VENDÉGEK A MEGYEHÁZÁN 
Szolnok és Yuza 35 éves testvérkapcsolatát ünnepli  - Forrás: jnszm.hu
A felkelő nap országából, Japánból érkezett Szolnokra a Japán-Magyar Baráti Társaság 17 főből álló Yamagata megyei delegációja a Yuza és Szolnok közötti testvérkapcsolat 35 éves jubileuma kapcsán. A csoportot Onodera Kícsiró vezette, aki Yuza korábbi polgármestereként és a baráti társaság Yamagata megyei elnökeként japán oldalról a kapcsolat egyik fő támogatója. A vendégeket a Megyeházán Kovács Sándor, a közgyűlés elnöke és Berec Zsolt alelnök fogadta.
  
tovább >>
10.20.
2017.
ÚJRA MAGYARORSZÁG, SZERETLEK!
November 12-én este JNSZ vs Veszprém összecsapás 
A sikeres első forduló után, Komárom-Esztergom megye legyőzésével a középdöntőben folytatja szereplését Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata a Duna csatornán futó Magyarország, Szeretlek! című műsorban. Ezúttal egy rövid kulturális műsor összeállítását is kérték a résztvevő megyéktől. Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata Borbás Ferenc jászkun főkapitánnyal és feleségével, valamint Illéssy Ádám nagykun kapitánnyal érkezett Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Berec Zsolt Miklós alelnök társaságában.  
  
tovább >>
10.02.
2017.
POLGÁRMESTEREK LABDARÚGÓ TALÁLKOZÓJA
Jászság - Kunság: 5:2 - Forrás: jnszm.hu 
Jászalsószentgyörgyön rendezték meg szeptember 29-én délután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgármesterek Labdarúgó Találkozóját. A Tisza folyó ezúttal választó vonalként funkcionált, de szerencsére csak a foci mérkőzés idejére. Ez alapján dőlt el ugyanis, hogy ki kerül a Jászság és ki a Kunság csapatába. Ezúttal a házigazdák kerültek ki győztesen. 
  
tovább >>
09.29.
2017.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Stefán Ildikó (DK) a testület új tagja - Forrás: jnszm.hu 
Soros ülését tartotta ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, melyen egyebek között esküt tett a testület új tagja, módosították a 2017. évi költségvetési rendeletet, valamint pályázatokkal kapcsolatosan is döntöttek.
Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke tájékoztatta a testület tagjait, hogy Dr. Horváth Róbert 2017. szeptember 1-jei hatállyal lemondott mandátumáról.
  
tovább >>
09.26.
2017.
ÁLLÁSHIRDETÉS 
Felzárkózási munkatársat keresünk!  - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat felvételt hirdet az EFOP 1.6.3.-17-2017-00015. számú „Megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan” c. projekt keretében felzárkózási munkatárs munkakör határozott idejű munkaviszonyban történő betöltésére. A pályázatokat október 10-ig lehet benyújtani. A pályázati felhívás honlapunk Állásajánlatok menüpontjából tölthető le. 
  
tovább >>
09.13.
2017.
SZAKMAI EGYEZTETÉS A TERÜLETRENDEZÉSI TERVRŐL
Szeptember 18-ig lehet véleményezni  - Forrás: jnszm.hu
Megkezdődött az Országos Területrendezés Terv (OTrT) módosításának előkészítése. Az OTrT megyei önkormányzati véleményezésének megalapozása érdekében Kovács Sándor, a Megyei Közgyűlés elnöke szakmai egyeztetést kezdeményezett az érintett megyei szervezetek és települési önkormányzatok képviselői részére ma délután a Megyeházán. 
  
tovább >>
09.08.
2017.
KIEMELT TURISZTIKAI TÉRSÉG RÉSZE A TISZA-TÓ
Legalább tíz milliárd forint hazai forrás érkezik - Forrás: jnszm.hu 
Magyarország Kormánya 1522/2017 (VIII. 14.) határozatával létrehozta a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térséget. A döntéssel a Balatoni, a Sopron - Fertő-tói, valamint a Tokaj, Felső-Tisza, Nyírségi után ez lett az ország negyedik kiemelt turisztikai régiója.A témában Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, egyben a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke és Farkas Zoltán Tibor, a tanács alelnöke, Poroszló alpolgármestere tartott sajtótájékoztatót tegnap. A Tisza-tó TFT a kiemelt turisztikai térséggé válás előkészítésében központi szerepet vállalt.
  
tovább >>
09.04.
2017.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE, SZERETLEK!
Szeptember 10-én este szurkoljunk csapatunkért! - Forrás: MTVA sajtóanyag
Idén ősszel a Magyarország, szeretlek! című műveltségi vetélkedőben megyéink mérik össze tudásukat és jókedvüket a Duna Csatornán! Három játékos, egy tapasztalt csapatkapitány és egy sereg szurkoló játszik Jász-Nagykun-Szolnok megye színeiben, mutatja meg vállalkozó kedvét, tudását, ügyességét és találékonyságát.  A megyei csapatot Balázs Péter, színművész, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója,Csomor Csilla jászsági születésű színművésznő és Drávucz Rita, a megyeszékhely világbajnok vízilabdázónője alkotja. A szurkolócsapatot Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke vezeti. 
  
tovább >>
08.30.
2017.
PEKINGI DELEGÁCIÓ A MEGYEHÁZÁN
A mezőgazdaság volt a megbeszélés fő területe - Forrás: jnszm.hu
Magas rangú kínai delegáció érkezett Pekingből Wang Wenjie, a Pekingi Önkormányzat főtitkár-helyettese vezetésével tegnap délelőtt a Megyeházára. A 8 főből álló delegáció látogatásának célja az itteni mezőgazdasági lehetőségek felmérése volt. A delegáció tagjai között volt a pekingi közgyűlés kereskedelmi ügyekért felelős alelnöke és több piacfejlesztési és vámügyekkel foglalkozó szakember, akik elsősorban a mezőgazdasági termékek értékesítési csatornáiról és a piacra jutás lehetőségeiről érdeklődtek.

 

  
tovább >>
08.25.
2017.
ELISMERÉSEK A MEGYEI ÜNNEPI ÜLÉSEN 
Harminckilencen kaptak díjat kiváló munkájukért - Forrás: jnszm.hu
Ma tartotta megyei ünnepi ülését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az augusztus 20-ai állami ünnephez kapcsolódó rendezvényen adják át hagyományosan a megyei önkormányzat kitüntető díjait és címeit - harminckilencen részesültek elsimerésben. Az ülés a jász és nagykun kapitányok és a huszárok ünnepélyes bevonulásával vette kezdetét. 
  
tovább >>
08.09.
2017.
MEGYÉNK ÉRTÉKEI KAZAHSZTÁNBAN MUTATKOZNAK BE
60 fős kulturális delegáció lép fel a kinti Magyar Napon - Forrás: jnszm.hu 

A 2017-es világkiállítás Kazahsztán fővárosában, Asztanában zajlik június 10. és szeptember 10. között 115 ország részvételével, melyen a szervezők 2-3 millió látogatóra számítanak. Az idei esemény fő témája a fenntartható fejlődés jegyében a Jövő Energiája (Future of Energy). A kiállítók sorában Magyarország is megtalálható. Jász-Nagykun-Szolnok megye népes kulturális delegációja is színesíti a Magyar Pavilon programját. A részletekről Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztató keretében számolt be Karcagon, a Györffi István Nagykun Múzeumban Kovács Szilvia alpolgármester társaságában. 

  
tovább >>
06.28.
2017.
ZÁRUL A TISZTA TÓ A TISZA-TÓ 2. ÜTEME 
A tó Zöld Nagykövete ismertette elképzeléseit - Forrás: jnszm.hu 
A Tiszta tó a Tisza-tó projekt 2. ütemében 9 településen 24 helyen összesen 40 szelektív kukával bővült a kihelyezett edények száma a tó leglátogatottabb helyein - mondta el Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, egyben a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke a projekt 2. ütemének záró sajtótájékoztatóján június 27-én délelőtt.
  
tovább >>
06.28.
2017.
MEGALAUKLT A MEGYEI ÉGHAJLATVÁLTOZÁSI PLATFORM 
Fontos cél a szakmai párbeszédnek teret biztosítani - Forrás: jnszm.hu
A „Klímastratégiák kialakítása és környezeti szemléletformálás Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című - KEHOP-1.2.0-15-2016-00005 azonosítószámú - nyertes projekt keretében megyei klímastratégiai dokumentumok kidolgozására és széleskörű szemléletformálási program megvalósítására nyílik lehetősége a kedvezményezett Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatnak. A mai nappal a Megyeházán megalakult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Éghajlatváltozási Platform.

 

  
tovább >>
06.15.
2017.
MÉG TÖBB ÉS NAGYOBB SZELEKTÍV KUKÁK A TISZA-TÓNÁL 
Keressük a tótündér nevét! - Forrás: jnszm.hu 
Összesen már 24 helyen érhető el 24 szelektív hulladékgyűjtő edény a tó leglátogatottabb kikötőiben, szabadvízi strandjain, horgászhelyein a Tiszta tó a Tisza-tó projektnek köszönhetően. Valamint nevet keres a vízitündér, a tó pár napja debütált kabalafigurája. Erről a két témáról tartott ma sajtótájékoztatót Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnök Tiszafüreden Újvári Imre, a település polgármestere társaságában. 
  
tovább >>
06.14.
2017.
ÚJABB TÁMOGATÓI DÖNTÉSEK A TOP-BAN 
3,61 milliárd forint összeg, 44 energetikai projekt - Forrás: jnszm.hu
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Irányító Hatóság elnöke 2017. június 13-án a megyei TOP keretében 3,61 milliárd forint összegben hozott újabb támogatói döntést, 44 db projektet érintően. Ezzel a támogatói döntéssel a TOP-3.2.1 intézkedésre benyújtott energetikai fejlesztési projektek – önkormányzati energetikai korszerűsítések – megvalósítása kezdődhet meg 38 településen.
  
tovább >>
06.12.
2017.
MEGÁLLAPODÁS A KÍNAI ANHUI TARTOMÁNNYAL
Még az idén megkezdődhet a citromsavgyár építése Szolnokon 
Már az idei esztendőben elkezdik a szolnoki citromsavgyár építését – jelentette be a megyeszékhelyen Li Rongjie, a beruházó BBCA China Group elnöke. A bejelentés a cég központjának otthont adó Anhui tartomány első titkárának, Li Jinbinnek a látogatására szervezett ünnepségen hangzott el ma délelőtt.Hazánk első zöldmezős kínai beruházásának megkezdése mellett a tartományi delegációvezető és Jász-Nagykun-Szolnok megye képviseletében Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke testvérmegyei megállapodást írt alá.
  
tovább >>
06.05.
2017.
TURISZTIKAI KONFERENCIA ÉS ÖKO ART SHOW A TISZA-TÓNÁL
Rendhagyó és hiánypótló program, amelyen a tótündér is megjelent
Élénk érdeklődés mellett zajlott a hiánypótlónak mondható turisztikai konferencia május 30-án, melynek aktualitását az adta, hogy a Tisza-tó, Hortobággyal, Debrecennel és Hajdúszoboszlóval együtt még várhatóan júniusban kiemelt turisztikai térséggé válik. A TIszta tó a Tisza-tó 2. üteme keretében, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács (Tisza-tó TFT) szakmai és a Földművelésügyi Minisztérium pénzügyi támogatásával megvalósított szakmai rendezvény résztvevőit Búsi Lajos, a minisztérium képviselője köszöntötte.
  
tovább >>
06.01.
2017.
KOVÁCS SÁNDOR ÁTADTA A MEGYEBÁLI ADOMÁNYT
Több mint egymillió forint a karcagi Gólyafészek Otthonnak -Forrás: jnszm.hu
Több mint egymillió forint gyűlt össze az adományozók és támogatók felajánlásaiból a XXV.Megyebál jótékonysági összefogásának köszönhetően. Az 1.090.000 Ft összegről szóló adománylevelet tegnap vitte el Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a karcagi "Gólyafészek Otthon" Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Intézetébe.
  
tovább >>
05.31.
2017.
ZÖLD NAGYKÖVETE IS LETT A TISZA-TÓNAK 
Horváth Béla, Szabó József és Molnár János kapott díjat - Forrás: jnszm.hu 
 A Tiszta tó a Tisza-tó 2.üteme keretében Tiszaderzs adott otthont a Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fővédnöksége és személyes részvétele mellett zajlott, a projekt nevét viselő környezetvédelmi konferenciának és Tisza-tavi polgármester találkozónak május 27-én. A tiszai jégzajlásról, a Földművelésügyi Minisztérium hulladékgazdálkodás terén végzett szemléletformáló munkájáról, illetve a nemzeti parkok Tisza-tavi szerepéről, valamint a tó érdekében zajló szemléletformáló munkáról szóló előadásokat követően kinevezték a Tisza-tó Zöld Nagykövetét, díjazták az "Év Tisza-Tavi Polgármesterét és a Tisza-Tavi Régióért elismerést nyújtotta át Fazekas Sándor miniszter úr. 
  
tovább >>
05.31.
2017.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Hat órás ülésen számos ágazati beszámolót fogadott el a testület
Soros ülését tartotta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, melyen számos ágazati beszámolót, tájékoztatót fogadott el. A megye közbiztonsági helyzete, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenysége, két járási hivatali beszámoló, valamint a megye munkaerő-piaci helyzetének megtárgyalása is a napirendi pontok között szerepelt. 
  
tovább >>
05.26.
2017.
TOP INFO NAP
Május 30-án a Megyeháza díszterme ad otthont a programnak
A 2014-2020-as fejlesztési időszakban az európai uniós forrásokból finanszírozott projektek minél hatékonyabb és gyorsabb megvalósítása kiemelt cél. A Nemzetgazdasági Minisztérium ezért a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a megyei kedvezményezettek oldalán felmerülő feladatok ellátásának támogatására országszerte információs napokat szervez. A 2017. május 30-án 10.00 órakor kezdődő Jász-Nagykun-Szolnok megyében tartandó rendezvény programja letölthető innen. 
  
tovább >>
05.26.
2017.
JÁSZKUN IDENTITÁS ZÁRÓRENDEZVÉNY 
Még lehet regisztrálni a május 30-ai programra! - Forrás: jnszm.hu
A Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szakmai konzultációt kezdeményezett a jászkun  identitástudat erősítésével kapcsolatos önkormányzati szerepvállalás és koordináció kapcsán. A februárban indult program nyitását három járási rendezvény követett, melynek eredményeit a május 30-ai zárórendezvényen összegzik a szervezők. A közös gondolkozás jegyében várja a kultúra, rendezvényszervezés területén dolgozó szakembereket, a jászkun identitást magukénak érző lakosokat a megyei önkormányzat és a Belügyminisztérium. Programért és jelentkezéssel kapcsolatos információért, kérjük kattintson tovább! 
  
tovább >>
05.20.
2017.
MÁJUS VÉGI PROGRAMOK A TISZTA TÓ A TISZA-TÓ PROJEKTBEN 
Környezetvédelem Tiszaderzsen, turizmus és öko art show Kiskörén - 
A Tiszta tó a Tisza-tó projekt 2. üteme májusban és június programok és különböző kampányok sokaságával igyekszik felhívni a környezettudatos magatartás fontosságára a figyelmet a Tisza-tó környékén. Ennek a tevékenységnek része a turizmus is, hiszen a térség a maga 300 ezres éves vendégéjszaka számával hazánk egyik feltörekvő turisztikai desztinációja. A megyei önkormányzat szervezésében, a projekt keretében május 27-én Tiszaderzsen környezetvédelmi konferencia és polgármester találkozó, május 30-án Kiskörén turisztikai konferencia és öko art show lesz. Ez utóbbin debután a tó élethű kabalafigurája is! Mindkét programra ingyenes a részvétel, de előzetes regisztrációhoz kötött! További részletekért és jelentkezésért katt a folytatásra! 
  
tovább >>
05.19.
2017.
ISMÉT NÁLUNK A CHALLENGE KUPA! 
Angliában győzedelmeskedtek megyénk sportolói - Forrás: jnszm.hu
Idén angol testvérmegyénk, Durham megye rendezte meg a a Challenge Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozót, melyen a program 1999-es indulása óta egészen két évvel ezelőttig még a francia Somme megye fiataljai is részt vettek.A fiatalokat a hivatalos delegáció részeként a helyszínen buzdította a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés két alelnöke, Berec Zsolt és dr.Csoór György. 
  
tovább >>
05.08.
2017.
TISZA-TÓ NAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT 
Kezdődik a Tiszta tó a Tisza-tó projekt 2. üteme is - Forrás: jnszm.hu
A „küszöbön álló” nyári szezon beharangozását célzó Tisza-tó Napja rendezvénysorozat első alkalommal 2008-ban került megrendezésre a tó működtetésében és a szezon eredményes fenntartásában kiemelten érdekelt szervezetek – egykori Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Igazgatósága, Hortobágyi Nemzeti Park, Tiszai Vizirendészeti Kapitányság, Tisza-Tavi Sporthorgász Kft, Közép-Tiszai Vízügyi Igazgatóság - összefogásában.
A május 10-16. között zajló programokkal kapcsolatban tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót a szervezőkkel együtt Kovács Sándor, az eseménysorozat fővédnöke, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.
  
tovább >>
05.06.
2017.
JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS TÚREVÉN  
A Redemptio őseink szabadság utáni kitartó küzdelmét jelképezi
A Nemzeti Jászkun Emléknaphoz kapcsolódóan immár negyedik alkalommal rendezte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a Jászkun Emlékülést. Az idei esemény helyszíne Túrkeve volt. A program a Kun Emlékhelynél koszorúzással és Vida Tamás polgármester köszöntőjével kezdődött, majd a Szolnoki Légierő,a jász és nagykun kapitányok, valamint a jászkun főkapitány vezetésével zenés vonulással folytatódott a Városházára. Itt Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Borbás Ferenc, regnáló Jászkun főkapitány mondott ünnepi beszédet, illetve felolvasták Dr.Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr, a Kunszövetség tiszteletbeli elnöke köszöntőjét.
  
tovább >>
05.05.
2017.
TÖBB MINT HÚSZ MILLIÁRD TOP-OS FORRÁSRÓL DÖNTÖTT AZ IH 
A nyertesek listája elérhető honlapunkon is - Forrás: jnszm.hu
Támogatói döntés született  Jász-Nagykun-Szolnok megye Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja (TOP) keretében benyújtott projektek egy részéről, melynek értelmében megkezdődhet 20,8 milliárd forint értékű fejlesztési forrás felhasználása a megye településein. A hírt Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke Dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési biztossal közösen megtartott  sajtótájékoztatóján jelentette be. A tájékoztatón a megyei közgyűlés alelnökei is részt vettek. 
  
tovább >>
04.29.
2017.
MEGKEZDŐDÖTT AZ M4-ES GYORSFORGALMI ÉPÍTÉSE 
2019.végére fejeződnek be a munkálatok - Forrás: szoljon.hu
„Ez a beruházás erősíti a Tápióság, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megye, illetve az egész észak-alföldi régió gazdasági potenciáját, emellett jelentősen javítja a 4-es főút által érintett településeken élők életminőségét is” – hangsúlyozta dr. Varga Mihály pénteken, az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd közötti, mintegy 45 kilométeres szakaszát érintő alapkőletételén. Az ünnepségen részt vett Piroska Miklós és Berec Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés két alelnöke is. 
  
tovább >>
04.28.
2017.
IV.JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS  
Túrkevén május 5-én lesz az ünnepség - Forrás: jnszm.hu 
Május 6-a a Jászkun Redemptio kihirdetésének napja, mely 2014. óta nemzeti emléknap az Országgyűlés döntése alapján. A 272 évvel ezelőtti önmegváltás, azaz a szabadságjogok visszavásárlása a jászkunok életében évszázadokra volt hatással, meghatározta a térség gazdasági, kulturális fejlődését identitását. Őseink több mint 580 ezer rajnai forint összeget és ezer hadtápolt huszárt adtak a régi jogaik visszaszerzéséért, azaz szabadságukért cserébe. A méltó emlékezés hagyományát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén is folytatja. 
  
tovább >>
04.22.
2017.
KÍNAI DELEGÁCIÓ A MEGYEHÁZÁN  
Anhui tartománnyal már tavaly megkezdődött a kapcsolatfelvétel 
Magas rangú delegáció látogat Jász-Nagykun-Szolnok megyébe június elején, melynek során a tavaly szeptemberében megkezdett kapcsolatot is szorosabbra fűzi Jász-Nagykun-Szolnok megye és a kínai Anhui tartomány. A nyár eleji látogatás elsődleges célja a megyszékhelyen létesülő citromsavgyár beruházás előkészületeinek megtekintése. A júniusi program egyeztetése céljából tartózkodott a napokban egy csoport Szolnokon Anhui tartományból, akiket fogadott Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Szabó István, a megyeszékhely alpolgármestere. 
  
tovább >>
04.21.
2017.
KIHELYEZETT ÜLÉS KUNSZENTMÁRTONBAN 
Zárt ülésen tárgyalták a TOP-os pályázatokat - Forrás: jnszm.hu 
Kihelyezett ülést tartott a kunszentmártoni Polgármesteri Hivatalban ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Zárt üléssel kezdődött a közgyűlés, a képviselők a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program - a Megyei Döntéselőkészítő Bizottság által támogatott - megyei támogatási kérelmeiről döntöttek. Folytatódtak a járási hivatalok beszámolói is, ezúttal a kunszentmártoni és mezőtúri szervezet került napirendre, emellett a képviselők megalkották a megyei önkormányzat 2016. évi költségvetésének zárszámadási rendeletét. 
  
tovább >>
03.15.
2017.
ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉSEK MEGYESZERTE
Isten, áldd meg a magyart...! - Forrás: jnszm.hu 
Megyénk minden településén felcsendült a himnusz és zengett a Talpra magyar! március 15-én, az 1948/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségeken.  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tisztségviselői megyénk több településén is elhelyezték az emlékezés és a tisztelet koszorúit. 
  
tovább >>
03.15.
2017.
SZABAD MAGYAR SAJTÓ NAPJA  
Pogány Attila és Békési Brigitta kapta a díjakat - Forrás: jnszm.hu
A Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából március 14-én délután tartotta közös ünnepségét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a megyeszékhelyen, a Városháza dísztermében. Az eseményen a Szigligeti Színház színművészeinek műsorát követően Szalay Ferenc és Kovács Sándor köszöntötte a sajtó munkatársait, majd átadták a megyei és a városi sajtó díjat.
  
tovább >>
03.02.
2017.
ÜLÉST TARTOTT A MEGYEI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM  
Elfogadták a gazdasági és foglalkoztatási stratégiát - Forrás: jnszm.hu
2017. február 28-án ülésezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Foglalkoztatási Paktum. A Fórum tagjai elfogadták a projekt megalapozó dokumentumait, a Megvalósíthatósági Tanulmányt és a megye Gazdasági és Foglalkoztatás Fejlesztési Stratégiáját.
  
tovább >>
02.22.
2017.
ÉVINDÍTÓ ELŐADÁS A HOZAM KLUBBAN 
Hat éve a fejlesztéspolitika kulcsszereplője a megyei önkormányzat  
Megtartották szokásos évindító előadásukat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tisztségviselői a szolnoki Hozam Klubban február 21-én este. A tájékoztató során a 2016-os év eredményei mellett kiemelt szerepet kapott az idei év fontosabb feladatainak, a megye és a megyei önkormányzat előtt álló kihívások ismertetése. Az este során Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke a fejlesztéspolitika, Piroska Miklós alelnök, a turizmus, a jászkun identitás, a megyei értéktár, dr.Csoór György alelnök pedig a nemzetközi és társadalmi kapcsolatok, valamint az idei évi feladatok témakörét mutatta be a szép számú érdeklődő közönségnek.  
  
tovább >>
02.17.
2017.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Március végéig értesítés, áprilisban előleg a TOP-os kérelmeknél 
Soros ülését tartotta ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, melyen szakmai beszámolók hangzottak el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi és Tiszafüredi Járási Hivatalának tevékenységéről, és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2020-ig tervezett fejlesztéseiről. A testület elfogadta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetési rendeletét, jóváhagyta a Megyei Értéktár Bizottság 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolót és módosította a kitüntető címek adományozási rendjéről szóló rendeletet.
  
tovább >>
02.13.
2017.
HUNGARIKUM VETÉLKEDŐ A MEGYEHÁZÁN 
Tiszaföldvári és mezőtúri csapat a Kárpát-medencei döntőben
A napokban zajlott le a nemzeti értékekről szóló vetélkedő Jász-Nagykun-Szolnok megyei döntője 7 általános és 7 középiskolás csapat részvételével. A két kategória első helyezett csapata elnyerte a lehetőséget, hogy képviselje megyénket a Kárpát-medencei döntőn.  
  
tovább >>
02.11.
2017.
SZAKMAI KONZULTÁCIÓ A JÁSZKUN IDENTITÁS ERŐSÍTÉSÉRŐL
A szolnoki mellett három további helyszínen is lesz műhelymunka
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája szakmai konzultációt kezdeményezett a jászkun identitástudat erősítésével kapcsolatos önkormányzati szerepvállalás és koordináció kapcsán. A szakmai konzultációsorozat első állomásaként szakmai műhelybeszélgetés zajlott ma a megyei vezetők és szakemberek tapasztalatainak, véleményének megismerése céljából a fenti témával összefüggésben. A résztvevőket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Csampa Zsolt, a Belügyminisztérim önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára köszöntötte.
  
tovább >>
02.07.
2017.
MEGALAKULT A MEGYEI PAKTUMSZERVEZET
Állami, önkormányzati, civil és vállalkozói együttműködés  jött létre 
Fontos állomásához érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Foglalkoztatási Paktum. A 32 tag 2017. február 7-én Szolnokon, a Megyeházán írta alá a Paktumszervezet alapító dokumentumát, az együttműködési megállapodást.
  
tovább >>
02.05.
2017.
XXV.MEGYEBÁL  
A regnáló kapitányok is ajándékkal érkeztek - Forrás: jnszm.hu 
A hagyományokhoz híven a Jász Lovasbandérium huszárai és a megyei közgyűlés tisztségviselői várták a jubileumi, XXV. Megyebálra érkező vendégeket február 4-én. A Jászság Népi Együttes és a Zagyva Banda nyitótáncát követően Kovács Sándor, a bál házigazdája, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg a rendezvényt. Az eseményre a szolnoki Zagyva Cukrászda felajánlásában elkészült a bál 200 szeletes tortája, mely jótékonysági célokat szolgált ezúttal. 
  
tovább >>
01.27.
2017.
MEGVANNAK A KARÁCSONYI PÁLYÁZAT NYERTESEI
Közel 130 alkotás, 5 különdíj  - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2016. év végén hetedik alkalommal hirdette meg az advent időszakához kapcsolódó rajz és kézműves termékek pályázatát. A beérkezett alkotások értékelését követően a sajtó nyilvános eredményhirdetést 2017. január 26-án tartották a Megyeházán. A díjakat Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Berec Zsolt alelnök adta át.
  
tovább >>
01.27.
2017.
XXV. MEGYEBÁL  
A karcagi Gólyafészek Otthont támogatja a rendezvény
Idén jubileumához érkezik a Megyebál, huszonötödik alkalommal nyílik meg a Megyeháza díszterme 2017. február 4-én szombaton. Jász-Nagykun-Szolnok megye báli szezonjának legrangosabb társadalmi eseményére idén is mintegy 120 főt vár a szervező megyei önkormányzat. A tiszta bevétel - a szervezők hozzájárulásával és a résztvevők adományával kiegészítve - idén a karcagi Gólyafészek Otthonban folyó munkát támogatja, az ott élő és gondozott, mentálisan és halmozottan sérült csecsemők, gyermekek és fiatal felnőttek életminőségének fejlesztését segíti.   A nyitótáncot a Jászság Népi Együttes táncosai járják. 
  
tovább >>
12.24.
2016.
KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!
Forrás: JNSZM
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt Kívánunk megyénk minden lakosának és honlapunk valamennyi látogatójának!
  
tovább >>
12.12.
2016.
ERŐSÖDŐ KÍNAI BARÁTSÁG
Újabb delegáció látogatott a Megyeházára az ázsiai országból
A kínai-magyar kapcsolatok országos szinten is egyre erősödnek, és ez figyelhető meg Jász-Nagykun-Szolnok megye testvérkapcsolataiban is. Többek között ezt is hangsúlyozta Berec Zsolt Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke, aki december 12-én fogadta a Megyeházán Yangquan város delegációját Shanxi megyéből.
  
tovább >>
12.10.
2016.
KAZAH KULTURÁLIS EST 
 A függetlenség kikiáltásának 25. évfordulóját ünnepli az ország
Egy órás kulturális programmal szórakoztatták a közönséget a kazah vendégművészek a Megyeháza dísztermében december 10-én este. A mintegy 60 perces műsorban fellépett "Szujinbaj" szólóénekes, aki dombirán, kazah nemzeti hangszeren kazah népdalokat adott elő, az „Altinay” állami nemzeti táncegyüttes hat fős tánccsoportja, valamint a "Kulanszaz" együttes énekesei. 
  
tovább >>
12.09.
2016.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
A Jászság járási hivatalai is beszámoltak tevékenységükről- Forrás: jnszm.hu
Soros ülését tartotta ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, melyen beszámolt tevékenységükről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Jászapáti és Jászberényi Járási Hivatala. Az ülés napirendi pontjai között szerepelt még a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságának beszámolója a megye mezőgazdasági helyzetéről, valamint a megyei önkormányzat 2017. évi belső ellenőrzési terve, valamint a Megyei Közgyűlés jövő évi munkaterve.
  
tovább >>
11.30.
2016.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI PAKTUMSZERVEZET
A megyei foglalkoztatási paktum részeként működik - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Foglalkoztatási Paktum pályázat hivatalos nyitó rendezvényét tartották 2016. november 30-án Szolnokon a Megyeházán. A rendezvénnyel egyben elkezdődött a megyei foglakoztatási paktumszervezet felállítása is. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal alkotta konzorcium „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések megvalósítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című projekt célja a regisztrált álláskeresők visszavezetése a munkaerő-piacra és munkához juttatása a megye teljes területén.
  
tovább >>
11.27.
2016.
INDUL A KARÁCSONYI PÁLYÁZAT
Idei kategóriák: rajz és helyi kézműves termék - Forrás: jnszm.hu
Az adventi időszakhoz kapcsolódóan idén is meghirdetjük karácsonyi pályázatunkat. 2016-ban a fotó kategória nem szerepel a felhívásban. A legnépszerűbb rajz és a tavaly először meghirdetett helyi kézműves termék azonban igen. Az alkotásokat november 27. és december 27. között várjuk. A legjobbak értékes díjazásban részesülnek. A pályázati felhívás és a jelentkezési lap letölthető honlapunk Pályázatok menüpontjából vagy közvetlenül erre a linkre kattintva. 
  
tovább >>
11.25.
2016.
KAZAH KULTURÁLIS EST
Ingyenes program a Megyeházán december 10-én - Forrás: jnszm.hu
A Kazah Köztársaság függetlenségének 25. évfordulója alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Kazah Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége kulturális estet rendez 2016. december 10-én 17.00 órai kezdettel a Megyeháza dísztermében.  A belépés díjtalan,de regisztrációhoz kötött. További részletekért, kérjük kattintson!
  
tovább >>
10.26.
2016
ÁLLAMI KITÜNTETETTEK KÖSZÖNTÉSE
Közösen ünnepelték a 40 díjazottat  - Forrás: szolnok.hu
Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte megyénk azon jeles személyiségeit, akik nemzeti ünnepeinkhez kapcsolódóan állami elismerést vehettek át a közelmúltban.
  
tovább >>
10.26.
2016.
KUTASSUK KÖZÖS KINCSEINKET! 
Frissítve 2016.11.16-án! - Nevezési határidő hosszabbítás november 21-ig!  
„Kutassuk Közös Kincseinket!” címmel hirdet vetélkedőt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a megye általános- és középiskolás diákjai számára. A verseny indításával kapcsolatban tartott ma sajtótájékoztatót a Megyeházán Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó Róza, az Oktatási Hivatal Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője és Rózsa Lajos, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke. 
  
tovább >>
10.13.
2016.
KIEMELT BERUHÁZÓKKAL EGYEZTETTEK A MEGYEHÁZÁN 
Új kihívásokkal kell szembe nézni a munkaerő-piacon - Forrás: jnszm.hu
A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított Jász-Nagykun-Szolnok megyei beruházások vezetőinek és az érintett települési önkormányzatok képviselőinek tartottak szakmai egyeztetést 2016. október 13-án Szolnokon a Megyeházán a megyei foglalkoztatási paktummal kapcsolatban.
  
tovább >>
10.03.
2016.
POLGÁRMESTEREK LABDARÚGÓ TALÁLKOZÓJA
Jászok vs. Kunok: 1:2  - Forrás: jnszm.hu
Ebben az évben immár 24. alkalommal került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgármesterek Labdarúgó Találkozója, a házigazda szerepét ezúttal a jászberényi önkormányzat vállalta magára. 2016. szeptember 30-án délután a helyi  műfüves labdarúgó pályán nézett ismét farkasszemet egymással a két "ősi" rivális: a Tiszától keletre húzódó kunsági, illetve nyugatra fekvő jászsági települések polgármesterei alkotta csapatok - árulta el Vadas Sándor kollégánk, az esemény szervezője. 
  
tovább >>
09.29.
2016.
KERESIK HAZÁNK LEGSZEBB FEKVÉSŰ FALVÁT!
Jászfelsőszentgyörgy, Nagykörű és Nagyrév van versenyben a megyéből 
Az origo.hu internetes kampányt indított szeptember 25-én "Keressük Magyarország legszebb fekvésű falvát!" elnevezéssel. Az egy hetes verseny első fordulójábanm inden megyéből három településre lehet szavazni. A kiválasztásban a megyei önkormányzatok segítségét kérték a játék szervezői. Nehéz volt eldönteni, hogy melyik legyen ez a három falu, végül Jászfelsőszentgyörgy, Nagykörű és Nagyrév neve került a listára. Jelenleg Nagyrév vezet a szavazatok 44%-val, őt Nagykörű követi 35%-kal, majd Jászfelsőszentgyörgy 21%-kal. Szavazzon Ön is, hogy a három közül melyik településünk maradjon versenyben a második fordulóban! 
  
tovább >>
09.23.
2016.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Javuló munkaerő-piaci adatok a megyében - Forrás: jnszm.hu
Soros ülését tartotta ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Az ülés elején tájékoztatók hangzottak el a megye munkaerő-piaci helyzetével, a közérdekű munka végrehajtásának volumenéről, valamint a vízkár helyzetről és a tervezett vízügyi fejlesztésekről. 
  
tovább >>
09.20.
2016.
TANÉVINDÍTÓT TARTOTT A MEGYEI DÖK 
Programok és pályázatok sokasága várja a diákokat a tanévben 
Tanévindító ülést tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat ma délután a Megyeháza épületében. A megye 23 településének általános és középiskolájából érkező diákokat és pedagógusokat Berec Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnök köszöntötte. 
  
tovább >>
09.11.
2016.
EGYÜTTMŰKÖDÉS A KÍNAI ANHUI TARTOMÁNNYAL 
Fő cél a gzadasági kapcsolatok erősítése - Forrás: jnszm.hu 
Együttműködési szándéknyilatkozatot kötött Jász-Nagykun-Szolnok megye a kínai Anhui tartománnyal. A szeptember 10-én Piroska Miklós és a Wang Yingchun pártfőtitkár-helyettes kézjegyével ellátott dokumentumban a felek rögzítik, hogy a gazdaság mellett, az oktatás, a kultúra, a turizmus, az ifjúsági ügyek és tehetséggondozás területén is törekekdnek a kapcsolatok szorosabbra fűzésére.  
  
tovább >>
09.01.
2016
MEGYEI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM 
"A versenyszféra igényeiből indulunk ki" - Forrás: jnszm.hu 
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében "Gazdasági-foglalkoztatási együttműködések megvalósítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében"  című program zajlik 2020.február végéig a megyei önkormányzat, a megyei kormányhivatal és a megyei önkormányzati hivatal együttműködésében. Az 1,339 milliárd forint összegű "megyei foglalkoztatási paktum" támogatási szerződését ma írta alá Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Kovács József, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója.
  
tovább >>
08.21.
2016.
ISMÉT ELKÉSZÜLT A KÁRPÁT-MEDENCE KENYERE
A 300 kilós kenyér Kolozsvárra is eljutott - Forrás: jnszm.hu
Idén is megsült a Kárpát-medence kenyere. A 300 kilós pityókás cipó hozzávalói határon túli magyarlakta területekről érkeztek, s ottani szorgos pékmesterek keze munkájának köszönhetően készült el Diószegi László vezetésével. Az augusztus 20-án reggelre elkészült egyik óriás kenyérrel Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke Kolozsvár felé vette az irányt, hogy megoszthassa a helyi lakosokkal az ottani ünnepi programon. A délután megsült cipót Szolnokon, a Szigligeti Színház melletti nagyszínpadon szentelték még és vágták fel. 
  
tovább >>
08.17.
2016.
MEGYEI ELISMERÉSEK ÁLLAMALLAPÍTÁSUNK ÜNNEPÉN  
Több mint negyven kitüntetést adott át Kovács Sándor - Forrás: jnszm.hu 
Ilyenkor a Kárpát-medencében és szerte a világban, ahol magyarok élnek, ünnepelünk és emlékezünk - kezdte ünnepi beszédét Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke az augusztus 20-a alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen Szolnokon, a Megyeháza dísztermében. A rendezvényen negyvenegy megyei elismerő díjat és címet adtak át. Az ünnep emelkedett hangulatát a regnáló és emeritus jász és nagykun kapitányok bevonulása fokozta. Képgaléria hamarosan: www.facebook.com/jnszm 
  
tovább >>
08.08.
2016.
ÁLLÁSAJÁNLAT
Partnerségi koordinátor kollégát keresünk - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat felvételt hirdet a TOP 5.1.1.-15 „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések megvalósítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében” c. projekt keretében létrejövő Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Paktum Iroda partnerségi koordinátor munkakör határozott idejű munkaviszonyban történő betöltésére.Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 26.  A részletes felhívás letölthető innen, valamint  honlapunk „Állásajánlatok” menüpontjából.
  
tovább >>
08.08.
2016.
MEGÉPÜL A HIÁNYZÓ KERÉKPÁRÚT A TISZA-TÓNÁL 
Kovács Sándor a lakosok nevében üdvözölte a döntést - Forrás: sajtóanyag
A mozgásé volt a főszerep a hétvégi tiszafüredi Decathlon Tavi Napok rendezvényén, amelyen Révész Máriusz, a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kormány döntése szerint 3,5 milliárd forintos beruházás keretében befejezik a Tisza-tó körüli kerékpárút építését és megépíti a még hiányzó szakaszt Tiszafüred és Poroszló között.
  
tovább >>
07.27.
2016.
HAMAROSAN INDUL AZ ÉPÍTKEZÉS AZ M4-ESEN 
2019-ig Fegyvernekig megépül a négysávos autóút - Forrás: szolnok.hu
Heteken belül elindul az építkezés az M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd és Cegléd-Szolnok közötti szakaszán, a beruházás a tervek szerint 2018 utolsó negyedévében ér véget - közölte dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési kormánybiztos Szalay Ferenc, Szolnok város polgármesterével tartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján.
  
tovább >>
07.14.
2016.
MEGNYÍLT A TISZA-TAVI KERÉKPÁROS CENTRUM  
Újabb minőségi szolgáltatásokkal bővült a Tisza-tó kínálata
2016. július 8-tól a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület üzemeltetésében működik a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum Tiszafüreden. A létesítmény szolgáltatásai folyamatosan kelnek életre, az első hetekben kerékpárbérlésre, öltözők és zuhanyzók használatára van lehetőség, valamint várja a vendégeket a büfé és a büféterasz is - tájékoztatott bennünket az egyesület.  
  
tovább >>
07.11.
2016.
MEGÚJULT A 4-ES FŐÚT KENDERESI SZAKASZA
Biztonságosábbá és halkabbá vált a közlekedés  
A Magyar Kormány által biztosított forrásból indult el a Komplex Útfelújítási Program, melynek keretében 26.6 km hosszan, 6 helyszínen újulnak meg az utak Jász-Nagykun-Szolnok Megyében. Elsőként Kenderesen lett biztonságosabb és jelentősen halkabb a közlekedés a 4. sz. főút, 2,5 km hosszú belterületi szakaszán, ahol teljes felújítás történt, melynek részeként az új aszfaltréteg mellett az autóbuszmegállók, az útpadkák felújítása is lezajlott. A település életében meghatározó jelentőséggel bíró átadó ünnepségen Fazekas Sándor földmávelésügyi miniszter mellett Berec Zsolt Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke is részt vett. 
  
tovább >>
07.11.
2016.
XX.JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ  
Tiszteltd a múltat, hogy érthesd a jelent....... - Forrás: jaszsagonline.hu 
Július 8-10. között, a várossá válásának 25. éves évfordulóját ünneplő Jászárokszállás volt a házigazdája a XX. Jász Világtalálkozónak. A térség legkiemelkedőbb kulturális rendezvényének fénypontja a díszünnepség, amelynek keretében beiktatják az új jász kapitányt, átadják a Jászságért Díjat, valamint átadják a stafétabotot a következő házigazda település veztőjének. Az eseményen részt vett Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke. 
  
tovább >>
06.14.
2016.
EGYEZTETÉS A FOGLALKOZTATÁSI PAKTUMOKRÓL 
alcím - Forrás: jnszm.hu 
A már benyújtott megyei paktum tapasztalatairól és a helyi paktumok megvalósításával kapcsolatban tartott ma szakmai egyeztetést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Megyei Kormányhivatal. Az eseményen a megjelenteket Dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési biztos asszony és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.
  
tovább >>
06.02.
2016.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
2017.közepére a TOP források 100%-os lekötés a cél -Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés mai ülésén 6 napirendi ponthoz kapcsolódó előterjesztést tárgyaltak a képviselők, döntően területfejlesztési témában, illetve megvalósult pályázatokhoz kapcsolódóan. A TOP-os pályázatok döntési folyamatában a megyei álláspont képviseletét elnöki hatáskörbe ruházta át a testület. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke munkáját egy informális, döntés-előkészítő bizottság támogatja. A tagok döntöttek továbbá a TOP megyei keretének előre hozataláról több intézkedés vonatkozásában a JNSZ Megyei Integrált Területi Program módosításával. Ez az 53,78 milliárdos megyei TOP-os forrás jövő év közepéig történő teljes lekötését célozza.
Az előterjesztések és a napirend megtalálható honlapunk Közgyűlés menüpontjában.
  
tovább >>
05.31.
2016.
KIKERÜLTEK A SZELEKTÍV GYŰJTŐK A TISZA-TÓNÁL  
Május 31-én véget ért a Tiszta tó a Tisza-tó 1. üteme  - Forrás: jnszm.hu 
Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség - Nemzeti Hulladékgazdálkodási Intézet támogatásával a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, több szakmai - állami és civil - szervezettel összefogva valósítja meg a "Tiszta tó a Tisza-tó" projektet. A május 31-ig tartó 1. ütem záróeseménye tegnap zajlott Tiszafüreden, ahol az illetékes hulladékgazdálkodási cég és a KÖTIVIZIG munkatársai elkezdték a 3 színű, 120 literes hulladékgyűjtő edények kihelyezését a Tisza-tó térségében működő mintegy 30 kikötőbe és strandra.
  
tovább >>
05.20.
2016.
CHALLENGE SPORTTALÁLKOZÓ 
Idén Somme helyett Kovászna jött, a kupa maradt - Forrás: jnszm.hu
Idén Jász-Nagykun-Szolnok megye - azon belül Cserkeszőlő település - volt a házigazdája május 17-20. között a több mint 15 éves múltra visszatekintő Challenge Ifjúsági Sportrendezvénynek, amelyen hagyományosan három nemzet – az angol Durham, a francia Somme és Jász-Nagykun-Szolnok megyék – csapatai mérték össze tudásukat különböző sportágakban. Ezúttal azonban a hagyományoktól eltérően Somme megye helyett Kovászna megye fiataljai érkeztek a rendezvényre. A kupa is maradt nálunk.
  
tovább >>
05.14.
2016.
ALÁÍRTAK A TISZA-TÓ TISZTASÁGÁÉRT
Itt mindenkinek több dobása van - Forrás: jnszm.hu
Ismét összefogásról tettek tanúbizonyságot a Tisza-tó térségében érintett állami szervezetek, önkormányzatok, illetve a civil szféra. Ezúttal a környezetvédelem, a tó védelme érdekében a környezettudatos szemléletformálás és magatartás erősítésével. A Tiszta tó a Tisza-tó projekt első üteme május végéig tart, s várhatóan tovább folytatódik az év második felében. 
  
tovább >>
05.12.
2016.
HATÁRON TÚLI EGYÜTTMŰKÖDÉS A TISZA VÍZGYŰJTŐJÉN 
2018-ra felállhat a Tisza Ökorégió európai területti társulás - Forrás: jnszm.hu
A Tisza úgy köt össze bennünket mint egy út, amelyben egymás szomszédai vagyunk. Ebben a közös utcában kell közösen dolgoznunk. Olyan együttműködésben és összefogásban, amely alulról építkezik, hiszen mi, területi vezetők kezdeményeztük. A munka a mai aláírással kezdődik - köszöntötte ezen gondolatokkal Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a Tisza vízgyűjtő mentén érintett területi önkormányzatok vezetőit. Az együttműködési megállapodásban 4 ország - Magyarország, Románia, Szerbia, Ukrajna) 11 régiója ( Jász-Nagykun-Szolnok; Heves; Hajdú-Bihar;Bács-Kiskun, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén; Szabolcs-Szatmár-Bereg; Vajdaság; Kárpátalja; Máramaros és Szatmár megyék) érintett.
  
tovább >>
05.10.
2016.
SZOLNOKON ÜLÉSEZETT A GINOP MONITORING BIZOTTSÁG 
Rákossy Balázs megköszönte az együttműködést - Forrás: jnszm.hu
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program félévente ülésező Monitoring Bizottsága Szolnokon, a főiskola Campusában tartotta soron következő ülését. A bizottság tagjainka és a sajtó képviselőinek Rákossy Balázs, a testület elnöke, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere számolt be a ciklus eredményeiről és a várható tervekről. Az államtitkár a Kormány nevében megköszönte a megye és a megyeszékhely a források tervezése és előkészítése során tanusított konstruktív együttműködését. 
  
tovább >>
05.09.
2016.
TISZA-TÓ NAPJA  
Zajlik az egyhetes rendezvénysorozat - Forrás: jnszm.hu
Idén május 7-13. között kerül megrendezésre a Tisza-tavi szezon indítását jelentő Tisza-tó Napja rendezvénysorozat. Első programja a rendező szervezetek részvételével zajlott tavat megkerülő kerékpáros túra volt május 7-én, mely idén először mind a négy megyét érintette, s távja így elérte a 80 km-t. A héten gyerek vetélkedő, Tiszta tó a Tisza-tó rendezvények, vízszintavató váltófutás, rendőrségi triatlon. 
  
tovább >>
05.06.
2016.
III. MEGYEI JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS 
Ünnepi rendezvények a Nemzeti Jászkun Emléknapon - Forrás: JNSZM
Jász-Nagykun-Szolnok megye számos településén zajlottak megemlékezések az 1745. május 6-ai események, a jászkunok önmegváltakozásának napján. A megyei önkormányzat 2014-ben rendezte meg először a Jászkun Emlékülést Szolnokon. Tavaly Jászberény, idén pedig Kisújszállás adott otthont a rendezvénynek a helyi önkormányzatok társszervezésével. Az emelkedett hangulatú ünnepséget a kapitányok és a történelmi zászlók bevonulása nyitotta meg. 
  
tovább >>
05.05.
2016.
ITT TÖBB DOBÁSOD VAN!- SZELEKTÁLJ A TISZA-TÓÉRT! 
Széles együttműködésre épít a Tiszta tó a Tisza-tó projekt- Forrás: jnszm.hu 
Ez a szlogenje annak a projektnek, amely a Tisza-tó térségében a környezettudatos magatartás erősítését tűzte zászlajára. Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség -Nemzeti Hulladékgazdálkodási Intézet támogatásával a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, több szakmai - állami és civil - szervezettel összefogva valósítja meg a "Tiszta tó a Tisza-tó" projektet. A projekt indítása kapcsán tartott ma sajtótájékoztatót Abádszalókon Búsi Lajos, az OKTF-NHI főigazgatója és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.
  
tovább >>
04.28.
2016.
TESZEDD! ORSZÁGOS HULLADÉKGYŰJTŐ AKCIÓ 
Több helyszínen szedtük a szemetet - Forrás: jnszm.hu 
A TeSzedd! országos hulladékgyűjtő akció keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat vezetői és a hivatal munkatársai a mai nap folyamán több helyszínen is igyekeztek szűkebb környezetüket szebbé, szemét-mentessé tenni. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke Abádszalókon, a mozgalom országos nyitórendezvényén, Berec Zsolt alelnök az önkormányzati hivatal és a megyei kormányhivatal munkatársaival együtt pedig Szolnok belvárosában gyűjtötte a szemetet.
  
tovább >>
04.22.
2016.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Ágazati beszámolók, zárszámadási rendelet, pályázatok - Forrás: jnszm.hu
Soros ülését tartotta ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Az ülés elején tájékoztatók hangzottak el több témában is, így a megye közbiztonsági helyzetéről, s megyében megvalósuló és megvalósult fejlesztésekről és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tevékenységéről. A közgyűlés megalkotta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2015. évi zárszámadási rendeletét. 
  
tovább >>
04.16.
2016.
TAVALY TOVÁBB EMELKEDETT MEGYÉNK VENDÉGFORGALMA
"Alföld Szíve" Ízei bemutató a Szolnoki Utazás Kiállításon Forrás: jnszm.hu
Nagy sikerrel zajlott az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ (ANAKK) szervezésében "Alföld Szíve Ízei" gasztronómiai kiállítás április 15-én 12-15 óra között. Bizony aki nem sietett eléggé, az a végére már csak a morzsafalatokból gazdálkodhatott a 18.Szolnoki Utazás Kiállítás és Garden Expo-n. A három órás rendezvényt egy sajtótájékoztató előzte meg, ahol a megye turisztikai helyzetéről Kovács Sándor,a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke adott tájékoztatást.
  
tovább >>
04.15.
2016.
MEGALAKULT A MEGYEI DIÁK ÖNKORMÁNYZAT 
Hat fős vezetőség irányítja a munkát - Forrás: jnszm.hu
Örömmel jelentjük, hogy tegnap megalakult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diák Önkormányzat a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szakmai támogatása mellett. Az eseményen a megye 14 településéről mintegy 25 alsó- és középfokú oktatási intézményéből vettek részt DÖK vezetők és tanárok, akiket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntött.
  
tovább >>
04.07.
2016.
MUNKÁLTATÓI FÓRUM A MEGYEHÁZÁN 
Cél a fiatalok mielőbbi bekapcsolása a gazdasági életbe - Forrás: JNSZM KH
Az Európai Munkáltatói Napok elnevezésű programsorozat keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya Munkáltatói Fórumot szervezett. A megye kis-és közepes vállalkozásainak megjelent képviselői tájékoztatást hallhattak a munkahelyteremtést támogató megyei munkaerő-piaci programokról, a fiatal munkavállalók elhelyezkedési esélyeit javító támogatási lehetőségekről, a nyilvántartott álláskeresők foglalkoztatása esetén nyújtható bér-és járuléktámogatás módjairól, valamint segítséget kaptak a munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzésekre való felkészüléshez is. A résztvevőket Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc a megyeszékhely polgármestere köszöntötte. 
  
tovább >>
03.22.
2016.
TANÁROK ÉS DIÁKOK JAPÁNBÓL 
Yuzából minden évben érkezik csoport a Megyeházára is - Forrás: jnszm.hu
Hagyományosan tavasszal érkeznek minden évben japán vendégek a megyébe Szolnok japán testvérvárosából, Yuzából. A 14 diákból és 3 felnőttből álló csoportot a Megyeházán fogadta Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Berec Zsolt alelnök. A baráti hangulatú beszélgetés alatt Kovács Sándor elnök felidézte egyetemi éveit, amikor japán szobatársa is volt. „ Különbözők az ételek, a szokások, de sok hasonlóság is van a két ország között; az udvariasság, barátság és hűség mindkét népnél hasonló’’- mondta. 
  
tovább >>
03.15.
2016.
TISZTELET A BÁTRAKNAK! 
Megyeszerte zajlottak az ünnepi megemlékezések - Forrás: jnszm.hu
Tisztelet a bátraknak! jelelszóval zajlanak országszerte és országhatáron túl megemlékezések nemzeti ünnepünk alkalmából. Megyénk valamennyi települése emlékezik. A megyei közgyűlés tisztségviselői is több rendezvényen képviselték a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatot.
  
tovább >>
03.11.
2016.
SZABAD MAGYAR SAJTÓ NAPJA  
Varga Sándor posztumusz és Skultéty József a két díjazott-Forrás: jnszm.hu
A Megyeházán köszöntötte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Szolnok város vezetése a Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából a médiában dolgozó szakembereket. Fontos a mai nap, mert ma a hírek nem rólunk, ma kivételesen önökről szólnak. Hiszem, hogy sajtó nélkül, szabad sajtó nélkül nem létezik szólásszabadság, nem létezik demokrácia sem - mondta el ünnepi köszöntőjében Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke.
  
tovább >>
03.10.
2016.
MEGKEZDŐDIK A KOMPLEX ÚTFELÚJÍTÁSI PROGRAM 
A megyében 27 km felújítása valósul meg - Forrás: jnszm.hu
A program keretében az országos közúthálózaton a nyomvályúk  és a felületi egyenlőtlenségek megszüntetésére, a közlekedésbiztonság, a fenntarthatóság és a térségi elérhetőség javítására  69 milliárd Ft biztosított  hazai forrásból  az állam 444 km főutat és 119 km mellékutat érintően. Az állami közúthálózatot kezelő, Magyar Közút Nonprofit Zrt a felújítások elvégzésére előzetes közbeszerzési eljárás alapján megkötött kivitelezési szerződésekkel rendelkezik.  A Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal 2016. március 1-én megkötött támogatási szerződés alapján elkezdődhet a program megvalósítása.
  
tovább >>
03.08.
2016.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUMRÓL EGYEZTETTEK
A teljes megyei keret lehívása a cél - Forrás: jnszm.hu
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program megyei és helyi szintű foglalkoztatási megállapodásainak, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködéseinek intézkedéseire benyújtandó támogatási kérelmek egyeztetése és összehangolása érdekében szakmai egyeztetés zajlott ma a Megyeházán a megyei önkormányzat és a kormányhivatal szervezésében. Az ún. foglalkoztatási paktumok fő célja elősegíteni a megye lakosainak munkába állását, ezáltal hozzájárulva a gazdaság bővüléséhez. 
  
tovább >>
03.01.
2016.
AZ ALFÖLD SZÍVE ÍZEI A BUDAPESTI UTAZÁS KIÁLLÍTÁSON   
A gasztronómia utat nyit a további turisztikai kínálat felé- Forrás: jnszm.hu
A turisztikai szakma legnagyobb rendezvénye a budapesti Utazás Kiállítás és Vásár, amelyet idén március 3-6. között rendeznek meg a Hungexpo területén. Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok város egy, a korábbi éveknél jóval hangsúlyosabb megjelenéssel kívánja felhívni a figyelmet az Alföld szíve térsége turisztikai kínálatára. A részletek ismertetése céljából tartott ma közös sajtótájékoztatót a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület. 
  
tovább >>
02.12.
2016.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Elfogadták az idei évi költségvetést - forrás: jnszm.hu 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés ma délelőtt megtartotta idei első ülését. Napirend előtti szociális és egészségügyi témájú felszólalásokat követően a képviselők elfogadták a megyei önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló előterjesztést, az ÉARFÜ jogutód nélküli megszüntetését. Támogatták a megyei foglalkoztatási együttműködéseket elősegítő pályázati kérelem benyújtását, az M3-M4-M5 tengely létrehozását célzó együttműködést, valamint a Tisza vízgyüjtője mentén található területi önkormányzatok közös fellépését a térség vízügyi, turisztikai, közlekedés, gazdasági és környezetvédelmi feladatainak összehangolása és közös projektek megvalósítása érdekében.
  
tovább >>
02.11.
2016.
ARS SACRA FESZTIVÁL  
A megyénkben működő kulturális intézmények csatakozását is várják 
Idén szeptember harmadik hétvégéjén rendezik meg az Ars Sacra rendezvénysorozatot, melyhez várják a Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő kulturális, egyházi intézmények csatlakozását.  Az Ars Sacra Fesztiválhoz az ország legnagyobb múzeumai, kiállítóhelyei, galériái, színházai, templomai és kulturális központjai csatlakoztak. Magyarország legnagyobb egyházművészeti gyűjteményei is csodálatos programokkal gazdagították az eseményt az elmúlt évtizedben. 
  
tovább >>
02.08.
2016.
XXIV.MEGYEBÁL  
A bevétel a kistelepülési szűrőprogram folytatását szolgálja- Forrás: jnszm.hu
2016. február 6-án 18.30 órakor vette kezdetét a XXIV. Megyebál Szolnokon, a Megyeháza dísztermében. A teltházas eseményen részt vett Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az est házigazdája Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke volt. A bál idén is jótékonysági célt szolgált, melynek tiszta bevétele a megyei kistelepülési egészségügyi szűrőprogram folytatását támogatja. Képgaléria: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1100168070015531.1073741879.183853498313664&type=3 
  
tovább >>
02.03.
2016.
TOP SZAKMAI FÓRUM A PÁLYÁZÓKÉRT 
Az energetika kivételével valamennyi TOP felhívás él - Forrás: jnszm.hu 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) aktuális felhívásaival kapcsolatban, az eredményes kérelmek benyújtását elősegítendő zajlott ma szakmai fórum a Megyeháza dísztermében.
  
tovább >>
02.01.
2016.
EMLÉKNAP A TISZA ÉLŐVILÁGÁÉRT 
Kiállítás nyílt a szolnoki Galériában - Forrás: szolnok.hu
A tizenhat esztendővel ezelőtti ciánszennyezésre emlékeztek február 1-jén a megyeszékhely lakosai a Tisza élővilágának emléknapja alkalmából tartott ünnepségen, amely egyúttal a Tisza – A mérgezett  folyó című tárlat megnyitója is volt a Szolnoki Galériában. A szörnyű tragédiát Szalay Ferenc polgármester és Lovas Attila, a Kötivizig vezetője idézte fel, valamint felolvasták Áder János köztársasági elnök levelét is. A megyei önkormányzat képviseletében Berec Zsolt Miklós és dr.Csoór György alelnökök vettek részt az eseményen. 
  
tovább >>
01.30.
2016.
TIZENNÉGY MEGYEI TOP FELHÍVÁS JELENT MEG  
Már csak a két energetikai tárgyú felhívás van hátra  - Forrás: jnszm.hu 
Január 29-én megjelent a "Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés" című felhívás. Ezzel összesen már 14 megyei felhívás érhető el a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében. A felhívások megyei specifikációja és ütemezése elérhető honlapunk Fejlesztés 2014-2020 menüpontjában. 
  
tovább >>
01.28.
2016.
EREDMÉNYT HIRDETTÜNK A KARÁCSONYI PÁLYÁZATON 
Most először helyi kézműves termékekek is lehetett küldeni-Forrás: jnszm.hu
Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a karácsonyi pályázaton nyertes alkotások készítőit a ma délután megtartott eredményhirdetésen. Ezt követően a zsűri elnökök mondták el tapasztalataikat a beérkezett munkákról.
  
tovább >>
01.26.
2016.
ÉVINDÍTÓ ELŐADÁS A HOZAM KLUBBAN 
A megye egysége a gzadasági teljesítményen is meglátszik-Forrás: jnszm.hu
"Megyei fejlesztések 2014-2020 között" címmel tartották meg évindító előadásukat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tisztségviselői Szolnokon, a Hozam Klubban. Az elmúlt és az idei év kihívásairól és feladatairól szólva Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Piroska Miklós alelnök és dr.Csoór György társadalmi alelnök tartott részletekbe menő előadást.
  
tovább >>
01.25.
2016.
A KÖNYVTÁRAKBAN IS LESZ MEGYEI ÉRTÉKEK KÖNYVE 
A települések könyvtáraiban a MÉB kiadvány - Forrás: jnszm.hu 
Szakmai napot tartottak ma a Verseghy Ferenc Könyvtárban. A rendezvényen Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a könyvtáros szakembereket, majd átadta Lászlóné Nagy Ilonának, a házigazda könyvtár igazgatónőjének a "Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság 2015" című könyveket.
  
tovább >>
01.09.
2016.
PÁLYÁZAT A MAGYAR KULTÚRÁÉRT ÉS OKTATÁSÉRT 
A teljes összegre igényelhető támogatás - Forrás: bgazrt.hu
A Bethlen Gábor Alapkezelő pályázatot hirdet erdélyi, felvidéki, vajdasági, magyarországi, kárpátaljai, horvátországi és muravidéki kulturális, oktatási és kutatási programok támogatására "A magyar kultúráért és oktatásért" címmel. A pályázatokat három témakörben várják, 100%-os támogatás mellett. Benyújtás határideje: 2016.február 5.
  
tovább >>
12.23.
2015.
MEGJELENTEK A TOP ELSŐ MEGYEI FELHÍVÁSAI (frissítve 01.03-án) 
Honlapunkon folyamatosan elérhetőek az aktuális pályázatok!
December 23-án megjelentek a 2014-2020-as Terület- és Településfejlesztési Operatív Program /TOP/ első MEGYEI PÁLYÁZATI FELHÍVÁSAI, a megyére dedikált 53,78 milliárd Ft keret felhasználására. A két ünnep között újabb felhívás jelent meg. Valamennyi aktuális pályázat honlapunk "Fejlesztés 2014-2020" menüpontjából közvetlenül elérhető.
  
tovább >>
12.22.
2015.
KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!  
 
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk Jász-Nagykun-Szolnok megye valamennyi lakosának és honlap látogatóinknak! 
  
tovább >>
12.19.
2015
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK, AZ ALFÖLD SZÍVE 
Elfogadták a 2020-ig szóló turizmusfejlesztési stratégiát- Forrás: jnszm.hu
A megyében egyetlen szakminisztériumi regisztrációval rendelkező térségi turisztikai szervezet, az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület december 18-án tartotta évi utolsó közgyűlését a Megyeházán. Az ülést követő sajtótájékoztatón a megye aktuális turisztikai helyzetéről és a jövőbeni marketing tervekről tartott sajtótájékoztatót az egyesület és a megyei önkormányzat vezetése.  
  
tovább >>
12.11.
2015.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS  
Kiemelt megyei projektekről is döntött a testület - Forrás: jnszm.hu
Közmeghallgatással egybekötött soros ülését tartotta pénteken délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Tájékoztató hangzott el  a megye mezőgazdaságának és szociális helyzetéről. A testület  támogató döntést hozott Szentlőrinckáta  Jász-Nagykun-Szolnok megyéhez történő csatlakozása kapcsán és állást foglalt a Közép-magyarországi régió szétválasztásával kapcsolatban. Döntés született a megyei kiemelt projektekről is.
  
tovább >>
12.09.
2015.
ÉRTÉKELTÉK A 2007-2013-AS UNIÓS CIKLUS EREDMÉNYEIT 
688 milliárd érkezett a megyébe az előző időszakban - Forrás: sajtóanyag
Közös sajtótájékoztató keretében ismertette a 2007-2013-as uniós ciklus Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósult fejlesztések eredményeit Dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési biztos, országgyűlési képviselő és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke november 9-én délelőtt a Megyeházán. 
  
tovább >>
12.07.
2015.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Közmeghallgatással egybekötött ülést tart a testület - Forrás: jnszm.hu
Közmeghallgatással egybekötött ülést tart a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2015. december 11-én (pénteken) 10.00 órai kezdettel a Megyeháza dísztermében. A meghívó és az előterjesztések honlapunk Közgyűlés menüpontjából elérhetőek. 
  
tovább >>
12.03.
2015.
KARÁCSONYI RAJZ, FOTÓ ÉS KÉZMŰVES TERMÉK PÁLYÁZAT 
Smart TV-t, okostelefont, tabletet és vásárlási utalványt lehet nyerni 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat hatodik alkalommal hirdette meg a napokban  az advent időszakához - 2015. november 29 – december 27. között – kötődő, azon picit túl is nyúló  karácsonyi pályázatát. Az előző évek tapasztalatait összegezve jutottunk arra az elhatározásra, hogy idén  egy harmadik kategóriával bővítjük a versenyt, és a már jól bevált fénykép és rajz mellett kézműves termékekkel is lehet nevezni - mondta el Kovács Sándor,a megyei közgyűlés elnöke a pályázat újdonságaival kapcsolatban. A tájékoztatón részt vett Berec Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke és Kenyeres Sándorné, a JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület elnöke is. 
  
tovább >>
11.25.
2015.
TOP INFORMÁCIÓS NAP 
54 milliárd a megye, 15 milliárd a megyeszékhely kerete - Forrás: jnszm.hu 
A Magyar Államkincstár a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program hamarosan megjelenő pályázataival kapcsolatban megyei információs napokat szervez. Az országos roadshow első állomása Jász-Nagykun-Szolnok megye volt november 24-én. A megjelenteket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte. 
  
tovább >>
11.15.
2015.
NE GYÓGYÍTSUK,HANEM ELŐZZÜK MEG A BETEGSÉGET! 
Kistelepülési egészségügyi szűrőprogram - Forrás: jaszsagonline.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2009-ben indította útjára a megye kistelepülésein élők esélyegyenlőségének javítását célzó egészségügyi szűrőprogramját – tájékoztatta a jelenlévőket Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a szűrőprogram 2015. évi utolsó állomásán tartott sajtótájékoztatón,Pusztamonostoron. Példaértékű összefogásnak nevezte és külön köszönetét fejezte ki a Hetényi Géza Kórház dolgozóinak önkéntes munkájukért.
  
tovább >>
11.13.
2015.
HAZAI FORRÁSBÓL FOLYTATÓDHAT AZ M4-ES ÚT  
Homolya Róbert miniszterelnöki biztos volt a megyei közgyűlés vendége
Soros ülését tartotta ma  délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Tájékoztató hangzott el az M4-es gyorsforgalmi út megvalósításának jelenlegi helyzetéről. Emellett téma volt a megye állami közúthálózatának, valamint a megye lakosainak egészségi állapota és a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez. 
  
tovább >>
11.04.
2015.
EMLÉKEZÉS '56-RA
Mécsesek égtek az áldozatokért 
Ötvenkilenc évvel ezelőtt november 4-én ért véget az 1956-os forradalom, ekkor kezdődött meg a valójában ki sem vonult szovjet hadsereg árnyékában a megtorlás. Szolnokon is megemlékeztek a mártírokról, a kivégzettekről, a harcokban elesettekről. Berec Zsolt és dr.Csoór György,a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnökei is mécsest gyújtottak az áldozatok emlékére a november 4-én délután Szolnokon, az '56-osok terén tartott ünnepségen.
  
tovább >>
10.29.
2015.
KITÜNTETETTEKET KÖSZÖNTÖTTEK A MEGYEHÁZÁN 
Harmincan kaptak rangos elismerést megyénkből  - Forrás: jnszm.hu
Az elmúlt fél évben állami vagy megyei szintű elismerésben részesült szolnoki és Jász-Nagykun-Szolnok megyei kötődésű szakembereket köszöntött tegnap a Megyeházán Dr.Kállai Mária megyei kormánymegbízott, Dr.Bene Ildikó, országgyűlési képviselő, Dr.Csoór György, a megyei közgyűlés társadalmi alelnöke és Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere. 
  
tovább >>
10.21.
2015.
ÉRTÉKŐRZÉS A SZÉKELYFÖLDÖN
" Meg kell teremteni az értékek belső egyensúlyát" - Forrás: jnszm.hu
Hargita megye székhelyén, Csíkszeredában tartották a Székelyföldi Értéktár konferenciát a napokban. Az eseményen Rózsa Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár BIzottság elnöke is előadást tartott, bemutatva a bizottság munkáját és a megyei értékőrzés terén végzett tevékenységet. 
  
tovább >>
10.15.
2015.
TISZTÚJÍTÁS A TURISZTIKAI EGYESÜLETBEN 
Sebestyén Ferenc váltja Fejér Andort az elnöki poszton - Forrás: jnszm.hu
Tisztújítással egybekötött közgyűlést tartott ma a megye turisztikai marketing feladatait ellátó "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület a Megyeházán. Összeférhetetlenség miatt Fejér Andor átadta a stafétabotot Sebestyén Ferencnek, a JNSZ Megyei Területfejlesztési Ügynökség vezető menedzserének az egyesület elnöki székében, ugyanakkor az Ellenőrző Bizottság élén folytathatja munkáját. 
  
tovább >>
10.09.
2015.
TELEFONSZÁM VÁLTOZÁS! 
A hivatali vezetékes számok megváltoztak a mai nappal - Forrás: jnszm.hu
Október 9-én 14.00 órától a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek és a megyei önkormányzati hivatal munkatársainak vezetékes telefonszáma megváltozott. Részletekért, kérjük kattintson a tovább gombra!
  
tovább >>
10.09.
2015.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
A TOP pályázatai várhatóan november végén jelennek megForrás: jnszm.hu
Soros ülését tartotta ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Az eredetileg első napirendként jelölt M4-es gyorsforgalmi úttal kapcsolatos tájékoztató előadója Dr.Homolya Róbert,miniszterelnöki biztos, a Miniszterelnökség Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottságának elnöke nem tudott részt venni az ülésen. A téma a következő megyei közgyűlés ismét napirenden lesz.   
  
tovább >>
09.17.
2015.
ÖNKORMÁNYZATI JÓ GYAKORLATOKAT MUTATTAK BE
A jászkun identitástudat erősítését célzó programok is napirenden voltak 
A Belügyminisztérium szervezésében "Önkormányzati jó gyakorlatok" címmel szerveztek szakmai rendezvényt szeptember 17-én a Pest megyei Herceghalmon. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat képviseletében Galó Anita, irodavezető-helyettes beszélt a Jászkun identitástudat erősítését és partnerségi kapcsolatok ápolását szolgáló rendezvényekről, kezdeményezésekről.
  
tovább >>
09.15.
2015.
DEBÜTÁLT A MEGYEI ÉRTÉKEKET BEMUTATÓ KÖNYV ÉS FILM  
Hat új taggal bővült a megyei értéktár - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság munkáját és a megyei értékek népszerűsítését szolgáló promóciós eszközökről és az értéktárba frissen felvett újdonságokról tartott ma sajtótájékoztatót Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Rózsa Lajos, a megyei értéktár bizottság nemrégiben megválasztott elnöke. Emellett a szeptember 12-én második alkalommal megrendezett Magyar Értékek Napjáról Berec Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke beszélt. 
  
tovább >>
09.13.
2015.
MAGYAR ÉRTÉKEK NAPJA 
Megáldották a Kárpát-medence kenyerét is - Forrás: jnszm.hu
Második alkalommal rendezte meg szeptember 12-én Magyar Értékek Napját Budapesten a Nemzeti Művelődési Intézet a megyei önkormányzatokkal partnerségben. A nagyszabású rendezvényt idén az időjárás is a kegyeibe fogadta, melynek köszönhetően rengetek érdeklődő kereste fel a Kárpát-haza szellemi és tárgyi kulturális örökségének legjavát felvonultató eseményt a magyarság szimbolikus jelentőségű helyszínén, a Szent István Bazilika előtti téren.
  
tovább >>
09.08.
2015.
JÁRÁSONKÉNTI EGYEZTETÉSEK KEZDŐDTEK AZ ITP-RŐL 
A megbeszéléseken részt vesz Dr.Bene Ildikó fejlesztési biztos 
A Kormány augusztusban változatlan formában elfogadta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program /TOP/ Jász-Nagykun-Szolnok megyére decentralizált 53,78 milliárd Ft összegű keretének a felhasználását biztosító „Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program 2014-2020” /ITP/ című dokumentumot. 
  
tovább >>
08.27.
2015.
ÜNNEPI GONDOLATOK KÁRPÁTALJÁRÓL  
Meleg hangú üdvözlet Jász-Nagykun-Szolnok megye lakosainak 
Vlagyimir Csubirko, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke augusztus 20-a alkalmából hivatalos, Kovács Sándornak, a megyei közgyűlés elnökének címzett levelében köszöntötte megyénk lakosait. A levél elérhető itt. 
  
tovább >>
08.26.
2015.
EGYÜTTMŰKÖDÉS DNYIPROPETROVSZK MEGYÉVEL  
Nem szavakra, hanem valódi lépésekre van szükség  - Forrás: jnszm.hu 
Barátsági Memorandumot írt alá Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Jevgen Udod, az ukrán Dnyipropetrovszk Megye Tanácsának elnöke ma délelőtt a Megyeházán. Az eseményen és az azt megelőző hivatalos tárgyaláson részt vett Dr.Keskeny Ernő, hazánk Ukrajnába akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, aki jelentős szerepet vállalt a két megye közötti együttműködés létrejöttében. A mezőgazdasági gépgyártás, az ipari innováció, a feldolgozóipar, az energiahatékonyság és az infrastruktúra fejlesztés területén jöhetnek létre közös projektek a mai tárgyalás eredményeként. 
  
tovább >>
08.26.
2015.
EU 2014-2020 
Ősszel jelennek meg a TOP pályázati felhívásai - Forrás: jnszm.hu
A 2014-2020-as uniós ciklus pályázati forrásaival, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program végrehajtásával kapcsolatban tartott ma sajtótájékoztatót a Megyeházán Dr.Bene Ildikó, megyei fejlesztési biztos, országgyűlési képviselő, Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc, Szolnok megyei jogú város polgármestere. 
  
tovább >>
08.18.
2015.
MEGYEI ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS
Átadták a megyei közgyűlés kitüntető  díjait és címeit   - Forrás: jnszm.hu
Számos megyei szintű szakmai díjat és címet adott át ma Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Berec Zsolt Miklós és Piroska Miklós alelnökökkel együtt az augusztus 20-a tiszteletére rendezett megyei ünnepi megemlékezésen. 
Az államalapítás hasonlít a családalapításhoz. Ezért nagyon fontos egész nemzetünk szempontjából, a családok támogatása és megbecsülése, hiszen a generációk egymásra építkezve, egymást támogatva viszik tovább örökségünket, hagyományainkat nemzetünk fennmaradása érdekében - mondta ünnepi beszédben Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke.
  
tovább >>
08.13.
2015.
ELFOGADTÁK A MEGYÉK ÉS A MEGYEI JOGÚ VÁROSOK ITP-IT
Változtatás nélkül fogadták el megyénk fejlesztési programját
A Kormány 1562/2015. (VIII.12.) számú határozatával döntött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló integrált területi programok jóváhagyásáról. A Kormány változtatás nélkül fogadta el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 66/2015. (V.13.) számú határozatával jóváhagyott, a TOP megyébe dedikált 53,78 milliárd Ft összegű kerete felhasználásának tervét, a 2014-2020-as fejlesztési időszakra szóló Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Programot (ITP). 
  
tovább >>
08.10.
2015.
MEGYEI ÉRTÉKEK UTCÁJA  
Fóuszban szellemi, építészeti, természeti és gasztronómia örökségünk
A május 16-ai szolnoki Jászkun Sokadalom után több nagyszabású megyei rendezvényen is bemutatkozott a nyár folyamán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értékutca, amely szűkebb pátriánk értékeit, a megyei értéktár munkáját hivatott népszerűsíteni.
  
tovább >>
07.30.
2015.
ÚJ LEHETŐSÉG AZ EU-S PÁLYÁZATOK TERÉN
Elindult a www.palyazatokmagyarul.eu honlap - Forrás: NFM sajtóközlemény
A több 1000 milliárdos európai pályázati források hatékonyabb felhasználásáért, 66 nyitott pályázattal indít magyar nyelvű honlapot a Magyar Fejlesztési Központ – jelentette be Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, a központ vezetője a napokban. A www.palyazatokmagyarul.eu az unióban elsőként mindenki számára elérhető, felhasználóbarát internetes felületen nyújt naprakész tájékoztatást a közvetlen uniós forrásokra pályázni kívánóknak.
  
tovább >>
07.21.
2015.
XXI. JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ
"Legközelebb szívemhez a jászok állnak" - Forrás: jaszsagonline.hu, hirado.hu
Jászalsószentgyörgy adott otthont a XXI. Jász Világtalálkozónak július 18-19-én. Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a kétnapos rendezvény díszünnepségén arról beszélt, hogy a természethez hasonlóan a szeretetnek is rendje van, az ember szívéhez legközelebb a családjának, népének, nemzetének kell állnia. "Nekem, kunnak, magyarnak szívemhez legközelebb a jászok állnak" - fogalmazott, majd elmondta: a sorsközösség és a történelem két különböző helyről jött népet hozott össze, szorosabban, mint két testvért, és a szorgalmas, hazaszerető jászokat könnyű szeretni.
  
tovább >>
07.19.
2015.
IFJÚSÁGI DELEGÁCIÓ KÍNÁBÓL  
Egyik legaktívabb kapcsolattá vált a Shanxi tartományi - Forrás: jnszm.hu
Jász-Nagykun-Szolnok megye és a kínai Shanxi tartomány 2009. óta ápol hivatalos testvérkapcsolatot. Az eltelt időszakban a gazdaság, az agrárium és az egészségügy területén erősödött a közös munka. Mostantól újabb területtel, az ifjúságüggyel bővült az együttműködés.Július 17-én pénteken fiatalokból és kísérőikből delegációt fogadott a Megyeházán Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke és Berec Zsolt alelnök. 
  
tovább >>
07.14.
2015.
NAGY UGRÁSSAL A TERMÉSZETES VIZEINKÉRT 
Tiszafüreden szervezett csobbanást a megyei önkormányzat 
Immár egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizes élőhelyeket. Idén a WWF Magyarország szervezésében újra megszólították hazánk településeit, megyéit, hogy legyenek részesei egy " Nagy Ugrás"-sal" az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésének.A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Tiszafüred várossal közösen hirdette meg a "Nagy Ugrás"-t a Halas Napok zárónapján,július 12-én 15 órakor, ahol Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke is részt vett az eseményen. 
  
tovább >>
07.02.
2015.
KÖZTISZTVISELŐK NAPJA 
Több munkatárs is évfordulót ünnepelt a köz szolgálatában - Forrás: jnszm.hu
A Köztisztviselők Napja alkalmából, a Megyeházán július 2-án megtartott megyei önkormányzati hivatali ünnepségen Lakatos István, a Térségfejlesztési és Külügyi Iroda vezetője 30 éves "Közigazgatás szolgálatáért" emléklapot vette át. Kormos Lívia, a Közgyűlési és Pénzügyi Iroda munkatársa pedig 15 éves évfordulóját ünnepelte. A rendezvényen a hivatal munkatársai mellett jelen volt Rentzné Dr. Bezdán Edit megyei főjegyző, Berec Zsolt Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke, Dr. Csoór György, a megyei közgyűlés társadalmi alelnöke és  Dr. Molnár Zoltán megyei aljegyző is. 
  
tovább >>
07.01.
2015.
SEMMELWEIS-NAP 
Mintegy hatvanan részesültek elismerésben - Forrás: jnszm.hu
Kinevezéseket, törzsgárda és egyéb szakmai elismerések mellett a Magyar Orvosi Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi szervezetének két rangos díját - az "Év Orvosa" és az "Orvosi Kamara Szolnok" - is átadták ma a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Semmelweis-Napi ünnepségén. Az "Év Orvosa" Dr.Tusnádi Anna infektológus osztályvezető főorvos asszony lett, az "Orvosi Kamara Szolnok" elismerést az 1998-ban nyugállományba vonult Dr.Pataki Ferenc sebész főorvos úr vehette át.
  
tovább >>
06.29.
2015.
STRATÉGIAI PARTNERSÉG KULTURÁLIS TERÜLETEN
A Nemzeti Művelődési Intézet vezetői jártak a Megyeházán- Forrás: jnszm.hu
Országjáró körútja Jász-Nagykun-Szolnok megyei állomásaként Szolnokra, a Megyeházára érkezett ma Polyák Albert a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója és Bretus Imre stratégiai fejlesztési főosztályvezető. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkárságához tartozó háttérintézmény vezetőit, illetve Hajnal Lászlót, a megyei iroda vezetőjét Berec Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta.
  
tovább >>
06.26.
2015.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Alelnökké választották Piroska Miklóst - Forrás: jnszm.hu és szolnoktv.hu
Soros ülését tartotta ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. A megye közbiztonságával, valamint ár- és belvízvédelmi helyzetével kapcsolatos tájékoztatás elfogadását követően új megyei közgyűlési alelnököt választott a testület Piroska Miklós (FIDESZ-KDNP) személyében. A megyei értéktár bizottság élére Rózsa Lajos (FIDESZ-KDNP) került.
  
tovább >>
06.18.
2015.
NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉS A TISZA-MEDENCÉÉRT 
Áder János is üdvözölte a konferencia résztvevőit - Forrás: jnszm.hu
A Tisza-völgyének területi vezetői részvételével tartottak ma szakmai konferenciát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében Szolnokon, a Megyeházán. A program közös szándéknyilatkozat aláírásával zárult, amelyben a hét magyar megyei önkormányzati vezető és öt határon túli térség (Kárpátalja, Szatmár, Máramaros és Kassa megye, Vajdaság) képviselői több közös konkrét célt fogalmaztak meg az együttműködés és összefogás jegyében.
  
tovább >>
06.04.
2015.
NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA
"Nem kell beszélni róla sohasem, de mindig, mindig gondoljunk reá" 
Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján tisztségviselőink is részt vettek a Trianoni Békeszerződés aláírásának 95. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezéseken. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke Karcagon, Berec Zsolt alelnök Mezőtúron, dr Csoór György társadalmi alelnök Szolnokon helyezte el az emlékezés koszorúit. 
  
tovább >>
06.04.
2015.
TISZA VÍZGYŰJTŐ PROGRAMRÉGIÓ
A jövőbeni szakmai munkáról egyeztettek a Megyeházán - Forrás:jnszm.hu 
Szolnokon, a Megyeházán tartotta soros ülését ma a Tisza Vízgyűjtő Programrégió Önkormányzati Társulás. Az eseményen az érintett hét - Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár - megyei önkormányzat képviselői, területfejlesztéssel foglalkozó szakemberei vettek részt. A megbeszélésen a társulás jövőbeni szakmai munkáját és az ahhoz társítható pályázati forrásokat egyeztették a résztvevők. A megjelenteket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte. 
  
tovább >>
06.04.
2015.
MEGÁLLAPODÁS SZOLNOK ÉS A KORMÁNY KÖZÖTT
2019-ig négysávos út vezet a Liszt Ferenc Repülőtérre Szolnokról
A Modern Városok Program részeként június 3-án írta alá a megyeszékhely rövidtávú fejlesztéseihez forrást biztosító megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere. 
  
tovább >>
06.03.
2015.
KÍNAI ORVOSOK MEGYÉNKBEN  
További szakmai tapasztalatcserét hozhat a látogatás - Forrás: jnszm.hu 
A kínai Shanxi tartományból érkezett delegáció vezetője, Wei Xiaochun ortopéd professzor, Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és dr.Lippai Norbert, a megyei Hetényi Kórház megbízott orvosigazgatója közös sajtótájékoztatót tartott szerda délután a megyénkben tartózkodó ázsiai orvosok és egészségügyi szakemberek tapasztalatcseréje kapcsán.
Abban egyetértettek a felek, hogy a mostani szakmai látogatás kiváló alapot nyújt majd további építkezéshez a két térség között 2009. óta hivatalos formában is fennálló együttműködés további erősítéséhez.
  
tovább >>
05.29.
2015.
MÖOSZ KÖZGYŰLÉS 
TOP: gazdaságélénkítő fejlesztések az elsődlegesek - Forrás: MÖOSZ 
A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége meghívására tartottak előadást a Nemzetgazdasági Minisztérium Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárságának vezetői a megyei önkormányzatok közgyűlési elnökeinek a hét elején. Rákossy Balázs államtitkár és Oláh Gábor helyettes államtitkár a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) végrehajtásához fűződő legfontosabb információkat ismertették. Az elnököknek tájékoztatást tartott a témában Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára is. 
  
tovább >>

 

05.21.
2015.
KÖZÖS GONDOLKODÁSBAN A VÁLLALKOZÁSOKKAL 
A 2014-2020-as időszak aktuális pályázatai voltak fókuszban - Forrás: jnszm
Közös gondolkodásra hívta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a térségben tevékenykedő vállalkozásokat - nem első alkalommal. A két szervezet fontos feladatának érzi a megyei vállalkozások sikerének elősegítését, ezért fontos az aktuális - vállalkozók számára is hasznos - információk folyamatos közvetítése.
  
tovább >>
05.17.
2015.
JÁSZKUN SOKADALOM  
Népszerű volt a karcagi birka és a jászsági nyári szarvasgomba 
A Nemzeti Jászkun Emléknap zárórendezvényeként gsztronómiai és kulturális bemutatók, kóstolók, színpadi fellépők sokasága várta a Jászkun Sokadalomra és társrendezvényére, az Esély Napra kilátogatókat május 16-án Szolnokon. A karcagi birkapörkölt és a jászsági nyári szarvasgomba kóstolónak nagy sikere volt, csakúgy mint az Értékutcának. Az eseményről szóló képes beszámolóért kattintson ide: www.facebook.com/jnszm 
  
tovább >>
05.15.
2015.
ÁTVETTÉK MEGBÍZÓ LEVELÜKET A BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK
Ötvenöten segítik a törvényszéki munkát - Forrás: jnszm.hu
dr.Csoór György, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés társadalmi alelnöke adta át azoknak a bírósági ülnököknek a megbízólevelét, akik munkájukkal a Szolnoki Törvényszék és a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság munkáját fogják segíteni az elkövetkező négy évben. Az esküt Kissné dr.Szabó Judit, a Szolnoki Törvényszék elnöke, Bana Imre, a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, valamint dr.Kállai Mária megyei kormánymegbízott jelenlétében tette le az 55 megválasztott bírósági ülnök. 
  
tovább >>
05.13.
2015.
SORON KÍVÜL ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
A megyei ITP 54 milliárdos keret felhasználásáról is döntöttek
Soron kívüli ülést tartott ma  délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Mint arról már beszámoltunk,  Csontos Magdolna (FIDESZ-KDNP) 2015. március 31-ei hatállyal lemondott megyei közgyűlési mandátumáról.  Helyére a jászsági Piroska Miklós került a közgyűlésbe, aki az előző ciklusban  négy évig a testület tagja volt. A képviselők elfogadták a megyei integrált terüli programot. 
  
tovább >>
05.12.
2015.
SZAKMAI LÁTOGATÁS HARGITÁBÓL 
Erősíteni kívánják a befektetésösztönzést - Forrás: jnszm.hu
Rövid tapasztalatcserére érkezett ma délután a Megyeházára Barabás Csaba irodavezető, Hargita Megye Tanácsa képviseletében. A szakembert Berec Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke és Lakatos István, a hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője fogadta. 
  
tovább >>
05.12.
2015.
JÁSZKUN SOKADALOM 
Gasztronómiai élmények és kulturális programok várják a szolnokiakat
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén is megrendezi a Nemzeti Jászkun Emléknaphoz kapcsolódóan a Jászkun Sokadalom c. rendezvényt. Május 16-án, szombaton Szolnokon, a Tiszai hajósok terén kapnak ízelítőt a kilátogatók a Jászság, a Nagykunság, a Tiszazug és a Tisza-tó térsége kulturális és gasztronómiai örökségéből, hagyományaiból. Az Értékutca sátra alatt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár mutatja be a soraiba felvett programokat, ételeket, szellemi örökséget, tárgyakat, épületeket. Ugyanitt totójáték várja a játékos kedvű résztvevőket. Színpadi műsorok, kézműves bemutatók, helyi termékek. 17.00 órától a készlet erejéig ingyenes karcagi birkapörkölt kóstoló. 
  
tovább >>
05.10.
2015.
TISZA-TÓ NAPJA 
Május 8-15. között zajlanak a programok - Forrás: jnszm.hu
A Tisza-tavi térségben idén is sokszínű programokkal ünneplik a tó napját. Az egy hetes rendezvénysorozat rendőrségi triatlon versennyel indult és a Teszedd országos hulladékgyűjtő akció hivatalos megnyitásával zárul május 15-én. Közben lesz sport, kultúra, szakmai konferencia, vetélkedő, horgászat is. Az eseménysorozat fővédnöke Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke. 
  
tovább >>
04.07.
2015.
KÖZÖS GYERTYAGYÚJTÁS A MEGYEHÁZA ELŐTT 
A Jászkunság önmegváltása előtt tisztelegtek - Forrás: JNSZM
Május 6-a a Jászkun Redemptio kihírdetésének napja, mely tavaly óta nemzeti emléknap is egyben az Országgyűlés döntése alapján. A 270 évvel ezelőtti önmegváltás, azaz a szabságjogok visszavásárlása a jászkunok életében évszázadokra volt hatással, meghatározta a térség gazdasági, kulturális fejlődését identitását. Őseink több mint 580ezer rajnai forint összeget és ezer hadtápolt huszárt adtak a régi jogaik visszaszerzéséért, azaz szabadságukért cserébe. Erre emlékezve gyulladtak meg megyénk több településén az emlékezés gyertyái május 6-án 19.00 órakor. A megyei önkormányzat a Megyeháza előtti térre várta a szolnokiakat és a városhatáron túliakat. 
  
tovább >>
05.07.
2015.
II.MEGYEI JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS
A történelmi gyökerek a Kárpát-medence szívében értek össze 
A Nemzeti Jászkun Emléknap központi rendezvénysorozatát a II. Megyei Jászkun Emlékülés nyitotta. Az ünnepi, emelkedett hangulatú rendezvény helyszíne idén Jászberény volt. Az eseményen köszöntőt mondott Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Dr.Szabó Tamás, Jászberény város polgármestere, Pócs János, a térség országgyűlési képviselője és Borbás Ferenc jászkapitány. 
  
tovább >>
04.29.
2015.
NEMZETI JÁSZKUN EMLÉKNAP 
A megyei önkormányzat több programmal is kapcsolódik- Forrás: jnszm.hu 
Május 6-án a Nemzeti Jászkun Emléknap alkalmából a megyei önkormányzat több kapcsolódó eseményt is szervez a jászberényi központi ünnepségek mellett, illetve annak részeként. Lesz II.Megyei Jászkun Emlékülés, a lakosokkal közös gyertyagyújtás, valamint Jászkun Sokadalom. 
  
tovább >>
04.24.
2015.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Képviselő javaslatot támogattak az M4-es kapcsán - Forrás: jnszm.hu
Soros ülését tartotta ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Napirend előtt közös javaslat elfogadására tett javaslatot (mellékelve) Fehér Petra (FIDESZ-KDNP) és László Ágnes (FIDESZ-KDNP) az M4 Abony-Fegyvernek szakasza megépítésének folytatása kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés mai ülésén. A javaslatot valamennyi frakció támogatta. Kovács Sándor a téma kapcsán többször is hangsúlyozta, hogy a döntéshozóknál ki kell állni a leállított munka folytatása mellett, hiszen ez a megye, a térség érdeke. Emellett a Fegyvernek utáni, a román határig vezető útszakasz megépítésének szükségessége is vitathatatlan. 
  
tovább >>
04.20.
2015.
ELHOZTUK A KUPÁT A CHALLENGE SPORTTALÁLKOZÓRÓL 
Idén Anglia volt a nemzetközi rendezvény házigazdája - Forrás: jnszm.hu
Durham megye volt a helyszíne az 1999. óta zajló, eredetileg angol, magyar és francia fiatalok részvételével zajló Challenge Ifjúsági Sporttalálkozónak 2015. április 13-17. között. Örömmel jelentjük, hogy ismételten elhoztuk a kupát! A megye minden részéből meghívott futsalos, úszó és kézilabdás sportolóink igazán kitettek magukért. Képgaléria a www.facebook,com/jnszm oldalon található. 
  
tovább >>
04.16.
2015.
ELINDULT A MEGYE ÚJ TURISZTIKAI PORTÁLJA
www.alfoldszive.hu- Forrás: jnszm.hu 
Közös sajtótájékoztatót keretében tájékoztatta a nyilvánosságot ma délelőtt Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Fejér Andor, az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület elnöke az új megyei turisztikai információs portál elindulásáról és a megye turisztikai helyzetéről.
  
tovább >>
04.16.
2015.
CHALLENGE IFJÚSÁGI SPORTTALÁLKOZÓ ANGLIÁBAN  
Szerte a megyéből utaztak ki fiatal sportolók - Forrás: jnszm.hu 
Megérkeztek szerencsésen Angliába, Durham megyébe Jász-Nagykun-Szolnok megye fiatal sportolói április 14-én. A hagyományos, 1999. óta zajló három nemzetes - JNSZ megye, Somme (Franciaország) és Durham megye (Anglia) - Challenge Ifjúsági Sportfesztiválnak idén az angolok adnak otthont ezen a héten. Megyénket a jászberényi és szolnoki futsalos fiúk és lányok, a tiszazugi (mezőtúri, tiszaföldvári és túrkevei) kézilabdás fiúk és a megye több településéről összeválogatott fiú és lány úszó csapat képviseli. Folyamatosan frissülő képgaléria a www.facebook.com/jnszm oldalon található.  
  
tovább >>
04.08.
2015.
EU 2014-2020 
Rákossy Balázs és Oláh Gábor a Megyeházán egyeztetett - Forrás: jnszm.hu
A 2014-2020-as uniós ciklus megyei felkészülésének aktuális kérdéseiről, valamint a végrehajtás eljárásrendjével kapcsolatban egyeztetett ma délután a Megyeházán Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium EU-s források felhasználásáért felelős államtitkára és Oláh Gábor, az NGM regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára. A megbeszélésen részt vett Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Berec Zsolt és dr.Csoór György alelnökök, valamint a hivatal szakemberei és a megyei közgyűlés illetékes bizottságainak vezetői.
  
tovább >>
03.30.
2015. 
SORON KÍVÜL ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Egyhangú támogatás az új megyei rendőr-főkapitánynak - Forrás: jnszm.hu
Soron kívüli ülést tartott ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. A testület véleményezte az új megyei rendőr főkapitány kinevezését, tárgyalta a Megyei Integrált Területi Programot, valamint döntött a megyei önkormányzat tulajdonában lévő egyes üzletrészekkel kapcsolatban.   
  
tovább >>
03.29.
2015.
HATÁRON TÚLI PARTNEREK A SZOLNOKI UTAZÁS KIÁLLÍTÁSON 
Várakozáson felüli az érdeklődők száma - Forrás: jnszm.hu
A megyei önkormányzat meghívására Máramaros megyéből, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is érkeztek vendégek a 17.Szolnoki Utazás Kiállításra, hogy turisztikai kínálatukat bemutassák az érdeklődőknek. Határon túli vendégeink nem számítottak ilyen élénk érdeklődésre, de nagy örömmel válaszoltak a kérdésekre és invitálták térségükbe a megye lakosait.
  
tovább >>
03.25.
2015.
MEGJELENT A GINOP 2015. ÉVI ÜTEMTERVE  
Száz milliárd feletti az idei keret - Forrás: mapi.hu
A Kormány elfogadta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évi pályázatainak keretét és végleges menetrendjét. Már áprilisban megjelennek a mikro- kis és középvállalkozásoknak szóló pályázatok közül a termelési kapacitás bővítésére (80 milliárd forintos kerettel), illetve a munkahelyteremtő beruházások támogatására vonatkozó kiírások.
  
tovább >>
03.25.
2015.
MARKETING PÁLYÁZAT MEGYÉKNEK ÉS TELEPÜLÉSEKNEK  
Legyen a mi megyénk a "Marketingaktív megye!- Forrás: www.moosz.com 
 A „Marketing fővárosa 2015” és a „Marketingaktív megye 2015” címet az a település, illetve megye nyeri el, melynek szervezetei, marketing projektjei a legtöbb „Városmarketing gyémántot” gyűjtötték  a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett idei pályázaton. 2015-ig május 8-ig lehet nevezni. 
  
tovább >>
03.23.
2015.
A KÁRPÁTALJÁN ÉLŐK MEGSEGÍTÉSÉRE GYŰJÖTTEK ADOMÁNYT
A megyei önkormányzat tartós élelmiszereket küldött - Forrás: jnszm.hu
Sok emberhez eljutott Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának felhívása, melynek eredménye, hogy az elmúlt napokban jelentős értékű és mennyiségű - mintegy hat tonnányi - adomány érkezett be a Városházára. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat képviseletében március 20-án reggel Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke adta át Szabó István alpolgármesternek a megyei önkormányzat ötvenezer forint értékű tartós élelmiszercsomagját. A segélyszállítmány március 23-án reggel indult útnak a kárpátaljai Beregszász felé. 
  
tovább >>
03.22.
2015.
HAGYOMÁNY-ÉS ÉRTÉKŐRZŐ KONFERENCIA A MEGYEHÁZÁN 
"Az értékgyűjtés nem egy számháború" - Forrás: jnszm.hu 
"Nemzeti értékeink piramisának alapjai" címmel szervezett hagyomány- és értékőrző konferenciát március 20-án a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. A résztvevőket dr.Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte, majd nemzeti, megyei és helyi értékőrző jó gyakorlatok bemutatására került sor. Az elhangzott előadások megtekinthetők honlapunk "Megyei Értéktár" menüpontjában.
  
tovább >>
03.20.
2015.
MAGAS RANGÚ AGRÁR DELEGÁCIÓ ÉRKEZETT KÍNÁBÓL 
A mezőgazdaság több területén mélyítenék a kapcsolatot - Forrás: jnszm.hu
Másfél napos látogatásra érkezett március 19-én hazánkba megyénk egyik kínai testvérmegyéjének, Shanxi-nak magas rangú agrár szakemberekből álló hét fős delegációja. A csoportot Guo Yinnguang, Shanxi megye kormányzó-helyettese vezette. A repülőtérről egyből a Megyeházára vezetett a vendégek útja, ahol Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Berec Zsolt és dr.Csoór György alelnökök fogadták az ázsiai delegációt, majd egyetértési nyilatkozatot írt alá a két vezető a mezőgazdasági kapcsolatok elmélyítése céljából. 
  
tovább >>
03.18.
2015.
YUZAI VENDÉGEK A MEGYEHÁZÁN 
Szolnoki családok látják vendégül a japán diákokat - Forrás: jnszm.hu
A japán Yuza város évtizedek óta ápol testvérkapcsolatot Szolnokkal. Ennek jegyében 21 éve látogatnak el minden évben japán fiatalok a megyeszékhelyre. Ma délelőtt a Városháza után a fiatalok és tanáraik a Megyeháza vendégei voltak, ahol Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Berec Zsolt, valamint dr.Csoór György alelnök urak várták őket.
  
tovább >>
03.17.
2015.
"ALFÖLD SZÍVE" KEDVEZMÉNY KÁRTYA  
Csatlakozás március 31-ig meghosszabbítva - Forrás: jnszm.hu 
2013. évtől a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesülettel közösen, ettől az évtől kezdve pedig már a Tourinform Szolnok bevonásával, végzi a 2018. december 31-ig tartó „Alföld Szíve” turisztikai kedvezménykártya működtetésével kapcsolatos feladatokat. Jelenleg is zajlik a szolgáltatói szerződések megújítása és új szolgáltatók bevonása. A csatlakozást március 31-ig meghosszabbítottuk. Eddig mintegy 30 elfogadóhely jelezte részvételét az akcióban. 
  
tovább >>
03.15.
2015.
A MI MÁRCIUS 15-ÉNK!  
Megyénk több települése is csatlakozott a közös szavaláshoz
Jász-Nagykun-Szolnok megye és az ország több települése csatlakozott a " Mi Március 15-énk - élőlánc az 1848/49-es szabadságharc hőseinek tiszteletére" elnevezésű közös országos ünnepléshez. A szolnoki Megyeháza előtt és annak erkélyén több százan szavalták egyszerre Petőfi Sándor Nemzeti dal c. költeményét március 15-én pontban 15.00 órakor.
  
tovább >>
03.12.
2015.
ÉRTÉKŐRZŐ KONFERENCIA LESZ A MEGYEHÁZÁN
Középpontban a hungarikumok, a helyi és megyei értékek -
A megyei értéktár bizottságok munkájanak, a megyei értékek megismertetésének és népszerűsítésének biztosításához közvetlenül is támogatást nyújt a Földművelésügyi Minisztérium a megyei önkormányzatok részére. Ennek köszönhetően aJász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat sokszínű pályázati elem megvalósítását tervezi 2015. nyaráig bezárólag, amelynek első nyilvános rendezvénye a 2015. március 20-ai "Nemzeti értékeink piramisának alapjai" elnevezésű konferencia lesz. 
  
tovább >>
03.11.
2015.
TEMATIKUS EGYEZTETÉSEK A TOP KAPCSÁN 
Az infrastruktúra- és településfejlesztési források áttekintése volt a cél 
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program /TOP/ megyénkbe dedikált 53,78 milliárd Ft összegű keretének felhasználását biztosító Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program /ITP/ kialakítása végső fázisához érkezett. A települési vezetőket, szakembereket várta egyeztetésre ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat az infrastruktúra- és településfejlesztési források áttekintése céljából. 
  
tovább >>
03.05.
2015.
BÍRÓSÁGI ÜLNÖK VÁLASZTÁS  
Március 25-ig lehet jelölést leadni - Forrás: jnszm.hu
Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke hirdetményt tett közzé a 2015. évi bírósági ülnök választással kapcsolatban. 2011-ben választottak utoljára ülnököket az önkormányzati képviselő testületek. Az új választás időpontját 2015. március 7 - április 30. közötti időpontra tűzte ki a köztársasági elnök. Az ülnökválasztással kapcsolatos részletekért kattintson a "Tovább" gombra. 
  
tovább >>
03.02.
2015.
TERVEZÉS 2014-2020 
Zajlik az operatív programok brüsszeli jóváhagyása - Forrás: jnszm.hu
Az Európai Bizottság folyamatosan hagyja jóvá Magyarország 2014-2020 közötti fejlesztési időszakra vonatkozó operatív programjait.  A megyei önkormányzat honlapján  a TERVEZÉS 2014-2020/ Háttéranyagok már elérhető a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program /TOP/,  a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program /GINOP/, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program /IKOP/ és a Környezet- és Energiahatékonysági Operatív Program /KEHOP/  végleges változata.
  
tovább >>
02.27.
2015.
MEGJELENTEK A MEGYEI CÍMEK PÁLYÁZATI FELHÍVÁSAI 
Négy témakörben lehet pályázni május 15-ig - Forrás: jnszm.hu
Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Értéke, Települési Környezetért, valamint Ifjúság- és Idősbarát Önkormányzat címekre lehet pályázatokat benyújtani 2015. május 15-ig. Az első kivételével valamennyi elismeréssel 100 ezer forint összegű jutalom is jár. A részletes pályázati felhívások és a pályázati adatlap lap honlapunk Pályázatok, állásajánlatok menüpontjából tölthetők le. 
  
tovább >>
02.25.
2015
"ALFÖLD SZÍVE" KEDVEZMÉNYKÁRTA
Március 6-ig jelentkezhetnek a szolgáltatók  - Forrás: jnszm.hu
2013. évtől a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesülettel közösen, ettől az évtől kezdve pedig már a Tourinform Szolnok bevonásával, végzi a 2018. december 31-ig tartó „Alföld Szíve” turisztikai kedvezménykártya működtetésével kapcsolatos feladatokat. Jelenleg is zajlik a szolgáltatói szerződések megújítása és új szolgáltatók bevonása.
  
tovább >>
02.17.
2015.
EU 2014-2020
Tízből hat operatív programot már elfogadtak - Forrás:kormany.hu
Közel 6700 milliárd forintnyi uniós támogatás lehívása előtt nyílt meg az út azzal, hogy az Európai Bizottság a benyújtott 10 közül már 6 operatív programhoz megadta jóváhagyását a 2014-2020-as programozási időszakra vonatkozóan - mondta Dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.
  
tovább >>
02.13.
2015.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Elfogadták az idei évi költségvetést a képviselők - Forrás: jnszm.hu 
Idei első ülését tartotta ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Több fontos  téma megtárgyalása is a napirendi pontok között szerepelt. Így többek között a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetése, a 2014-2019. évi megyei gazdasági program, illetve a megyei Integrált Területi Programok (ITP) véglegesítéséhez kapcsolódóan a majdani pályázatok kiválasztási kritériumait tartalmazó előterjesztés.
  
tovább >>
02.09.
2015.
KILENC MEGYÉS EGYEZTETÉS KARCAGON 
Összehangolt munka nélkül nincs hatékony érdekérvényesítés
Az integrált területi programok véglegesítésével, a megyei önkormányzatok jövőbeni feladatainak egyeztetésével kapcsolatban kezdeményezett szakmai konzultációt nyolc másik megyével - Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Bács-Kiskun, Nógrád, Hajdú-Bihar és Csongrád - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. A megbeszélést február 9-én tartották Karcagon.
  
tovább >>
02.09.
2015.
XXIII.MEGYEBÁL
Kitűnő hangulat, jótékony cél - Forrás: jnszm.hu
A Szolnoki Légierő Zenekar fanfárja  és a szolnoki Tisza Táncegyüttes nyitótánca után Kovács Sándor köszöntőjével vette kezdetét a XXIII. Megyebál február 7-én este. A megyei közgyűlés elnöke házigazdaként külön köszönetet mondott mindazoknak, akik pénzügyi hozzájárulásukkal a megye kistelepülésein egészségügyi szűrőprogram folytatását támogatták. Fellépett Péter Szabó Szilvia, a NOX együttes egykori énekese és az Irigy Hónaljmirigy.
  
tovább >>
02.02.
2015.
XXIII. MEGYEBÁL  
Ismét jótékonysági célt szolgál a bál tiszta bevétele 
Huszonharmadik alkalommal rendezi meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a Megyebált 2015. február 7-én 18.30 órai kezdettel. A bál tiszta bevétele a megye kistelepüléseinek egészségügyi szűrőprogramjának támogatását szolgálja.  A megye kiemelt társasági eseményére több mint 150 fő jelezte részvételét.
  
tovább >>
01.30.
2015.
KARÁCSONYI FÉNYEK PÁLYÁZAT  
Kunszentmártoni hétéves ikerpár a rajzkategória nyertese - Forrás: jnszm.hu
Összesen 177 alkotás érkezett be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Karácsonyi fények fotó- és rajzpályázatára, melyből 54 fénykép és 123 rajz. A január 29-én délután megtartott eredményhirdetésen Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket és gratulált valamennyi pályázónak a munkájához.
  
tovább >>
01.27.
2015.
TISZAFÜRED VÁROS NAPJA 
Tiszteletbeli Polgár címet kapott Kovács Sándor - Forrás: jnszm.hu
A városért és a térségért végzett munkája elismeréseként Tiszafüred Tiszteletbeli Polgára címet vehetett át Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke a város napi ünnepség keretében rendezett testületi ülésen. A kitüntető címet első alkalommal adták át. Emellett több helyi lakos és közösség eredményes munkáját is díjazták. 
  
tovább >>
01.23.
2015.
MAGYAR KULTÚRA NAPJA  
"..aki kultúrájában gazdag, az egyben művelt is" - Forrás: jnszm.hu
Két napos rendezvénysorozattal ünnepelte Karcag város a Magyar Kultúra Napját. A január 22-ei központi rendezvényen Berec Zsolt Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke mondott ünnepi beszédet, előtte Czupp Pál,kunhegyesi fafagó jubileumi kiállítását nyitotta meg dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Györffy István Nagykun Múzeumban.
  
tovább >>
01.22.
2015.
A MEGYE POLGÁRMESTEREINEK SZERVEZTEK FÓRUMOT  
Aktuális önkormányzati ügyek szerepeltek napirenden - Forrás: jnszm.hu
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgármesteri Fórumot szervezett január 21-én a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a Megyeháza dísztermében. A rendezvényen napirenden szerepelt a 2014-2020-as uniós időszak önkormányzati lehetőségeinek kérdésköre is.
  
tovább >>
01.22.
2015.
NÉGYSÁVOS LESZ A SZOLNOK-BUDAPEST ÚTVONAL 
Kormányhatározat rögzíti a forrás biztosítását - Forrás: JNSZM
Január 20-én jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely meghatározza a költségvetésből finanszírozott kiemelt közúti beruházásokat.Erre a célra 2020-ig összesen 750 milliárd forintot fordítanak és öt év áll rendelkezésre a kivitelezésre. Megyénk számára kiemelt fontossággal bír, hogy megépül az M4-es autópálya Albertirsa-Abony közötti része, így a megyeszékhely és a főváros között biztosított lesz a négysávos közúti közlekedés. 
  
tovább >>
01.21.
2015.
ÉVINDÍTÓ ELŐADÁS A HOZAM KLUBBAN  
A megyék, mint a fejlesztéspolitika meghatározó szereplői- Forrás: jnszm.hu 
Megtartották szokásos évindító előadásukat január 20-án este a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat vezetői Szolnokon, a Hozam Klubban. A megyék, mint a fejlesztéspolitikai meghatározó szereplői címmel elhangzott előadás keretében Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke az új testület bemutatása mellett a 2007-2013-as uniós ciklus megyei eredményeinek ismertetésére és különösen a 2014-2020-as időszak megyei tervezési kereteinek bemutatására helyezte a hangsúlyt.
  
tovább >>
01.15.
2015.
HAT MEGYÉS EGYEZTETÉS 
Fokozni kívánják együttműködésüket az érintett megyei önkormányzatok
Az Észak-magyarországi és az Észak-alföldi megyei önkormányzatok szakmai konzultációját tartották január 14-én Egerben. A rendezvény célja a megyei önkormányzatok jövőbeni feladatainak egyeztetése, valamint a 2014-2020-as uniós ciklus tervezésével  és végrehajtásával összefüggő aktuális kérdések megvitatása volt. A résztvevők egyetértettek abban, hogy elnöki, főjegyzői és a területfejlesztés szakemberek szintjén fokozni kell a megyei önkormányzatok jövőbeni együttműködését, az álláspontok összehangolását.
  
tovább >>
01.11.
2015.
JÓTÉKONYSÁGI NAP A CSÁNGÓ RÁDIÓ MEGSEGÍTÉSÉÉRT
Szolnoki diákok részvételét támogatta a megyei önkormányzat- Forrás: jnszm.hu
A nehéz helyzetben lévő csíkfalui Csángó Rádió megsegítéséért szerveztek jótékonysági napot Jászberényben január 10-én. A rendezvényen fellépett - többek között - a Csík Zenekar, Petrás Mária énekművész, valamint az Állami Népi Együttes és a Jászság Népi Együttes táncosai is. A nap célja az volt, hogy az adományokból támogatni tudják a Csángó rádiót, Lőrinc Celesztin és kollégái munkáját. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának jóvoltából közel 50 szolnoki fiatal vehetett részt az eseményen, amelyet Berec Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke és Dr.Kállai Mária megyei kormánymegbízott is megtekintett.  
  
tovább >>
01.07.
2015.
A SAJTÓ MUNKATÁRSAI A MEGYEHÁZÁN JÁRTAK 
Kötetlen beszélgetéssel indult az év - Forrás: jnszm
A márciusi Sajtó-nap mellett hagyományosan karácsony táján (is) köszönti a megyei sajtó szervezetek képviselőit, munkatársait a kormányhivatal, a megyei önkormányzat és a megyeszékhely önkormányzatának vezetése. Idén ez január elejére tolódott, de a karácsonyi sűrű időszak miatt ez talán nem is olyan nagy baj. 
  
tovább >>
12.23.
2014.
KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK! 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat nevében békés, boldog karácsonyt és sikerekben, egészségben gazdag új esztendőt kívánunk a megye valamennyi lakosának, honlapunk látogatóinak!
  
tovább >>
12.17.
2014.
NÉGY OLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉS A TURIZMUSÉRT 
A feladatok konkretizálása a közös munkát segíti- Forrás: jnszm.hu 
Az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület évzáró közgyűlését követően négy oldalú együttműködési megállapodás aláírására került sor tegnap délután Szolnokon. A dokumentumot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat képviseletében Berec Zsolt alelnök, az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület nevében Fejér Andor elnök, a Szolnoki Tourinform iroda fenntartója, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft,képviseletében Molnár Lajos Milán ügyvezető, valamint a megye egyetlen szakirányú képzését végző felsőoktatási intézménye, a Szolnoki Főiskola képviseletében Dr.Túróczi Imre rektor írta alá.
  
tovább >>
12.12.
2014.
AZ ÉV UTOLSÓ ÜLÉSÉT TARTOTTA A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Kovács Sándot folytatja munkáját a Régiók Bizottságában - Forrás: jnszm.hu
Soros munkaülését tartotta pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Megyénk mezőgazdasági helyzetéről szóló tájékoztató mellett új Szervezeti és Működési Szabályzatot fogadott el a testület, emellett több testületbe történő delegálásról is döntöttek.
  
tovább >>
12.11.
2014.
TURISZTIKAI ÉVZÁRÓ AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN 
Megyénk hét települése is a leglátogatottabb húsz között van
"Turizmus Akadémia" címmel tartotta évzáró rendezvényét a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága december 10-én Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A megjelent vendégeket Katona Ilona regionális marketing igazgató mellett Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Fejér Andor, Szolnok város alpolgármestere, az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület elnöke is köszöntötte.
  
tovább >>
12.05.
2014.
IDÉN IS ÉRTÉKES NYEREMÉNYEK A KARÁCSONYI PÁLYÁZATON  
Háromszázer forint összértékű nyereményért lehet versenyezni
Nagy örömmel jelentjük be a "Karácsonyi fények" fotó- és rajzpályázatunk nyereményeit, melynek összértéke eléri a 300.000 Ft-ot. A november 30. - december 27. között zajló pályázatunk díjai mindkét kategóriában (fénykép és rajz) megegyeznek. Idén a közönségszavazás résztvevői között is sorsolunk. A részvétel feltételei honlapunk jobb felső sarkában lévő ikonra kattinta érhetők el vagy ezen a linken: https://www.facebook.com/jnszm/app_276686432417366 
  
tovább >>
12.05.
2014.
A MÖOSZ TÁRSELNÖKE LETT KOVÁCS SÁNDOR
"Fontos célom a keleti megyék markáns képviselete"   
Tisztújítással egybekötött közgyűlést tartott december 4-én délután  a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Szekszárdon. Fehérvári Tamás, a házigazda Tolna Megye Közgyűlésének elnöke fél éves időtartamra kapott elnöki megbízatást. A testület négy társelnököt választott. Ezek egyikének Kovács Sándort, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökét választották a megyei vezetők.  
  
tovább >>
12.04.
2014.
KKVHÁZ MEGYÉK VETÉLKEDŐJE
Csoportjából elsőként jutott a fináléba megyénk csapata - Forrás: jnszm.hu 
Rendkívüli érdeklődés mellett került megrendezésre a KKVHÁZ Megyék Versenye idei évi döntője november 3-án Budapesten. A határon túli magyarok bekapcsolódásával kiszélesedett verseny céljai egyszerűek voltak: játékosan közösséget teremteni, segíteni a hálózatosodást és erősíteni a tudásmegosztást.
A szerdai döntőben két forduló produkciója alapján döntött a Bod Péter Ákos vezette Elnökség. 
  
tovább >>
12.01.
2014.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE DÍJAT KAPOTT KÍNÁBAN 
Nemzetközi politikánkat ismerte el az ázsiai ország Forrás: jnszm.hu
Hazánkból egyedül Jász-Nagykun-Szolnok megyét részesítették elismerésben a Kínai Népköztársaság és Magyarország közötti baráti kapcsolatok fejlesztéséért és elmélyítéséért végzett munkájáért az ázsiai országban a napokban megrendezett konferencián. Az eseményre – megyénk mellett - mindösszesen 30 város vezetője kapott meghívást  a világ minden tájáról.
  
tovább >>
11.29.
2014.
ÚJ HÍR 3  
Online új hír 3 
Az új hír 3.  

 

  
tovább >>
12.01.
2014.
ELINDULT A KARÁCSONYI FOTÓ- ÉS RAJZPÁLYÁZATUNK  
December 27-ig lehet benyújtani az alkotásokat 
November 30-án, advent első vasárnapján elindult a „Karácsonyi fények” fotó- és rajzpályázat a megyében élők számára. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat immár negyedik alkalommal hirdette meg a várakozás időszakához kapcsolódóan pályázatát. A munkákat november 30. - december 27. között lehet benyújtani. A Facebook oldalunkra (is) feltöltött fotók és rajzok közönségszavazáson vesznek részt. A pályázati kiírás és a jelentkezési lap a honlapunk jobb felső sarkában található képre kattintva érhető el. 
  
tovább >>
11.28.
2014.
MEGÚJULT A HONLAPUNK!   
Vállalkozásösztönző modul segíti a megye vállalkozásait a világhálón 
A mai naptól megújult honlappal várjuk Látogatóinkat! Új fejléccel és funkciókkal, továbbfejlesztett modulokkal találkozhatnak a böngészők Jász-Nagykun-Szolnok megye hivatalos honlapján. Legfontosabb változás, hogy vállalkozásösztönző modullal kívánjuk segíteni a megyében működő vállalkozásokat, vállalkozókat abban, hogy a világhálón könnyebben és gyorsabban rájuk lehessen találni. 

 

  
tovább >>
11.21.
2014.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS  
Megválasztották a bizottságok elnökeit, tagjait - Forrás: jnszm.hu 
Alakulását követő első munkaülését tartotta ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Napirenden szerepelt a megye lakosságának egészségi állapotáról és a megye állami közúthálózatának állapotáról szóló tájékoztató, valamint a bizottságok elnökeinek, tagjainak és a megyei tanácsnokoknak a megválasztása. 
  
tovább >>
11.19.
2014.
ALCSI-HOLT-TISZA KÓDEX 
Iránymutatással szolgál a használat alapvető szabályairól  
Másfél éves előkészítő munka után elkészült az Alcsi-Holt-Tisza Kódexe, ami a holtág fenntartható szabályait rögzíti. A kódexben meghatározott szabályok betartása érdekében közös nyilatkozatot írt alá kedden 18, a közkedvelt vízfelület hasznosításában érdekelt szervezet vezetője. A dokumentumot Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke is ellátta kézjegyével. 
  
tovább >>
11.17.
2014.
DÖNTŐBEN JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE CSAPATA 
Kiemelkedően jónak ítélték a csapatok munkáját - Forrás: kkvhaz.hu
Döntőbe jutott Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata a KKVHÁZ Megyék Vetélkedője versenyen. Az első két forduló teljesítménye alapján a határon túli résztvevőkkel együtt összesen tizenkilenc megye 5 fős csapata szerepelhet a fináléban. A Budapesten december 3-án megrendezendő esemény feladatai már javarészt ismertek, a felkészülés megkezdődhet. Elsőként a megyére legjellemzőbb árut vagy szolgáltatást kell bemutatni mindenkinek 2 percben. 
  
tovább >>
11.10.
2014.
ÚJABB TÁRSADALMASÍTÁSON AZ OPERATÍV PROGRAMOK   
Online felületen lehet megtenni az észrevételeket 
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 6.0-ás változata, valamint az ágazati operatív programok legfrissebb változatait újabb társadalmasításra bocsátották 2014. november 7-24. között. Az észrevételeket online felületen keresztül lehet megtenni.  
  
tovább >>
11.10.
2014.
KÍNAI DELEGÁCIÓ A MEGYEHÁZÁN  
Anhui tartomány vezetése is támogatja a citromsavgyár megépítését 
Két napos magyarországi látogatás keretében érkezett Szolnokra a kínai Anhui tartomány delegációja a citromsavgyár építése kapcsán. Hazautazás előtt a 9 fős kínai delegációt a Megyeházán ma délelőtt fogadta Berec Zsolt és dr.Csoór György,a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés két alelnöke. 
  
tovább >>
11.05.
2014.
TÉRSÉGI EGYEZTETÉS A TOP KAPCSÁN 
A közös állásfoglalást a szakminisztériumokhoz juttatják el- Forrás:jnszm.hu
Egyeztetésre hívta a térség megyei önkormányzati hivatalainak területfejlesztési szakembereit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. A téma a megyei önkormányzatok tervezési és koordinációs hatáskörébe tartozó Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) szakmai követelményrendszer tervezetének véleményezése, közös álláspont kialakítása. Az eseményen részt vett Berec Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke is.
  
tovább >>
11.03.
2014.
KKVHÁZ MEGYÉK VETÉLKEDŐJE 2014
A döntpbe való továbbjutás a tét - Forrás: jnszm.hu
Október 29-én megkapták a csapatok a KKVHÁZ Megyék Vetélkedője 2. fordulójának feladatait, a válaszadásra a szokásoknak megfelelően 24 óra állt rendelkezésre. Ezúttal kérdéseket kellett feltenni a verseny 12 fős elnökségének tagjai felé. Jász-Nagykun-Szolnok megye csapatának nagy segítséget jelentene, ha a következő linken a válaszok alá minél több buzdító hozzászólás érkezne: http://kkvhaz.hu/cikk/2077-kkvhaz-megyek-versenye-2014 . November 10-ig legalább húsz bejegyzésre van szükségünk. 
  
tovább >>
10.30.
2014.
LEZÁRULT A PROJEKT, A MUNKA FOLYIK TOVÁBB
Partnerek maradnak a résztvevők a jövőben is  - Forrás:jnszm.hu 
A mai esemény ékes bizonyítéka annak, hogy a megyében nincs széthúzás és a munka érdekében azonnal készek összefogni Jász-Nagykun-Szolnok megye civil, közigazgatási és kormányzati szervezetei. Önök ma partnereink lettek, a kinyújtott kezet megszorították - mondta Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke a "Partnerek vagyunk!" projekt mai záró rendezvényén. Az eseményen 41 szervezet írta alá azt az együttműködési keret-megállapodást, amely a munka folytatását vetíti előre.
  
tovább >>
10.28.
2014.
ÉRTÉKELTÉK AZ ERDÉYI EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRŐPROGRAMOT 
Több daganatos megbetegedést is kiszűrtek az orvosok - Forrás:jnszm.hu
Immár negyedik alkalommal finanszírozta egészségügyi szűrőprogram megvalósítását Erdélyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet egészségügyi szakembereinek közreműködésével. Hétfőn délelőtt Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszönte meg a szakemberek szívvel-lélekkel végzett munkáját egy kis ajándék kíséretében. 
  
tovább >>
10.22.
2014.
MEGALAKULT AZ ÚJ MEGYEI KÖZGYŰLÉS  
Kovács Sándor továbbra is elnökként folytathatja munkáját -Forrás:jnszm.hu
Alakuló ülését tartotta ma Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közgyűlése, amelynek keretében megválasztották a testület tisztségviselőit. Kovács Sándornak nagy többséggel szavaztak újra bizalmat a képviselők. Berec Zsolt Miklóst főállású alelnökké, dr.Csoór Györgyöt pedig újra társadalmi alelnökké választották. 
  
tovább >>
10.20.
2014.
CIVIL PARNTERSÉGI FÓRUM
Átfogó tájékoztatás a kormányhivatal munkájáról - Forrás: jnszm.hu
Dr.Kállai Mária megyei kormánymegbízott asszonytól kaptak hasznos információt azon civil szervezetek képviselői, akik részt vettek a Partnerek vagyunk! c. projekt keretében szervezett 4. Megyei Civil Partnerségi Fórumon. Emellett a 2014-2020-as időszakban elérhető pályázati forrásokról, valamint a projekt keretében megalapozott együttműködés  folytatásáról is hallhattak a megjelentek a mai rendezvényen. 
  
tovább >>
10.16.
2014.
MEGKAPTÁK MANDÁTUMUKAT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS TAGJAI 
Kétharmaduk új képviselő - Forrás: jnszm.hu
Az október 12-ei önkormányzati választás eredményeként a megyei listára leadott szavazatok alapján immár öt évre kapnak megbízást a megyei közgyűlés és a roma nemzetiségi önkormányzat tagjai.  A mandátum-átadó ünnepség október 16-án volt a Megyeháza dísztermében. 
  
tovább >>
10.13.
2014.
EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRŐPROGRAM KOVÁSZNÁBAN  
Több mint kétezerötszáz vizsgálat négy nap alatt- Forrás: szekelyhon.ro.
Több mint 800 erdővidéki lakost vizsgáltak ki a Hetényi Géza Kórház orvosai a második egészségügyi szűrőprogram keretei között Kovászna megyében. A program keretében szív és érrendszeri szűrésre, kardiológiai, bőrgyógyászati, gyerekgyógyászati, ekográfiai és szemészeti vizsgálatokra, csontsűrűség mérésre valamint mozgásterápiára is sor került. A szűrés pénzügyi forrását a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat biztosította. 
  
tovább >>
10.10.
2014.
KKVHÁZ VETÉLKEDŐ  
Meglett a kellő szavazat a továbbjutáshoz  - Forrás: kkvhaz.hu
Beváltották ígéretüket a szervezők és a KKVHÁZ Megyék Versenye elnevezésű vetélkedő idén nem a kiesésről, hanem valóban a bennmaradásról szól. Legalábbis az első forduló ezt bizonyítja, hiszen minden megye és a határon túli indulók csapata továbbjutott. Jász-Nagykun-Szolnok megye a szükséges 387 helyett 453 voksot gyűjtött be csapatunk. Köszönet érte mindenkinek, aki szavazott ránk! A következő forduló október 29-én 16.00 órakor lesz a Megyeházán. 
  
tovább >>
10.06.
2014.
ÚJABB MEGYEI KONZULTÁCIÓ A NEMZETI S3 STRATÉGIÁRÓL
Október 17-ig lehet véleményt, javaslatot megfogalmazni 
A 2014-2020-as tervezési időszakban a kutatás-fejlesztésre és innovációra (K+F+I) fordítható EU-s források lehívásának és felhasználásának nélkülözhetetlen része az ún. S3-as dokumentum - az intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégia - kidolgozása. A témában szeptember elején már tartottak megyei konzultációt. A munka folytatása és a megyei elképzelések "finomhangolása" érdekében újabb egyeztetésre várja a megyei önkormányzat és a kormányhivatal az érintetteket 2014. október 14-én 10 órától a Megyeházán.
  
tovább >>
10.02.
2014.
FOLYTATÓDIK A KISTELEPÜLÉSI SZŰRŐPROGRAM 
Eddig 19 rosszindulatú bőrelváltozást szűrtek ki - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a Megyei Hetényi Géza Kórház - Rendelőintézettel közösen 2009. óta valósít meg egészségügyi szűrőprogramokat Jász-Nagykun-Szolnok megye 2.000 fő alatti lakónépességű településein az érintett önkormányzatokkal együttműködve. Ma újabb állomáshoz érkezett a program,újra kezdődik a 1.000-1.500 fő lakónépességű kistelepüléseken a szűrés.A munka folytatását rögzítő együttműködési megállapodást ma írták alá a Megyeházán. 
  
tovább >>
09.30.
2014.
SIKERES AZ ERZSÉBET PROGRAM MEGYÉNKBEN IS 
Több mint 22 ezer megyei lakosnak biztosított üdülést, táborozást 
Az Erzsébet-program, amelynek két alappillére a szociális üdültetés és a gyermektáboroztatás, széles társadalmi rétegeket érintve, többek között a nyugdíjasok, a nagycsaládosok, a fogyatékossággal élők, és a gyermekek számára biztosít kikapcsolódási lehetőséget. A megyei eredmények ismertetése céljából tartott ma közös tájékoztatót a Megyeházán Guller Zoltán, a Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr.Bene Ildikó, országgyűlési képviselő, dr.Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke és Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere. 
  
tovább >>
09.30.
2014.
TERVEZÉSI ZÁRÓKONFERENCIA  
Átfogó képet kaptak a  2014-2020 között tervezett megyei fejlesztésekről  
A "Területfejlesztési tevékenység támogatása Jász-Nagykun-Szolnok megyében" című projekt zárórendezvényének adott otthont ma a Megyeháza díszterme. A pályázat pénzügyi forrást teremtett a megyei önkormányzat tervezési feladatainak megvalósításához. Az előadók részletesen bemutatták az elkészült anyagokat, valamint beszámoló hangzott el a projektfejlesztési tapasztalatokról. 
  
tovább >>
09.29.
2014.
KKVHÁZ VETÉLKEDŐ
Elkezdődött a verseny, újra szükség van a szavazatokra!- Forrás: jnszm.hu
A tavalyi évben először, a kis- és középvállalkozások részvételével lezajlott megyék közötti vetélkedő újra elkezdődött. A versenyen tavaly ezüstérmes lett Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata. Ha hihetünk a szervezőknek, akkor az idei verseny nem a kiesésről, hanem a bennmaradásról szól. A szeptember 25-ei első forduló válaszai már megtalálhatók a www.kkvhaz.hu honlapon. Sőt a szavazás is megkezdődött, amelyen ismét számítunk a lakosokra Jász-Nagykun-Szolnok megye csapatának továbbjuttatásában!
  
tovább >>
09.28.
2014.
POLGÁRMESTEREK LABDARÚGÓ TALÁLKOZÓJA  
Szoros küzdelemben nyertek a kunok - Forrás: jnszm.hu 
Szeptember 26-án délután Kétpó adott otthont a Települési Polgármesterek XXII. Labdarúgó Találkozójának. A jó hangulatú összecsapás szoros csatát hozott, ahol a kunok csapata egy góllal, 5:4 arányban győzedelmeskedett  a jászok csapata felett. A mérkőzés az utolsó percekig döntetlenre (4-4) állt, de a nagyobb cseresorral rendelkező Kunságiak a maguk javára fordították az eredményt. A megyei közgyűlés elnöke, Kovács Sándor és alelnöke, Borbás Zsolt is a saját csapatukat erősítették. 
  
tovább >>
09.26.
2014.
CIKLUSZÁRÓ MEGYEI KÖZGYŰLÉS  
Kiemelt jelentőségű fejlesztési dokumentumokat fogadtak el-
A 2010-2014-es ciklus utolsó ülését tartotta ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. A testület beszámolót hallgatott meg a megye 2013. évi közbiztonsági helyzetéről, valamint az elmúlt másfél év katasztrófavédelmi tevékenységéről. Elfogadták a megyei területi integrált területi program első változatát, valamint az ágazati operatív programok Jász-Nagykun-Szolnok megyei részdokumentumait.
  
tovább >>
09.25.
2014.
2. MEGYEI TURISZTIKAI KEREKASZTAL 
Aktív közös gondolkodássá alakult a rendezvény  - Forrás: jnszm.hu 
Előkészület alatt állnak Jász-Nagykun-Szolnok megye új turisztikai arculatát meghatározó eszközök, valamint a turizmusfejlesztés megyei irányát definiáló ún. cselekvési terv. A tervekkel, elképzelésekkel kapcsolatban tartottak szeptember 24-én délután eszmecserét a szakemberek a Partnerek vagyunk! projekt keretében megrendezett 2. Megyei Turisztikai Kerekasztalon. 
  
tovább >>
09.18.
2014.
PARTNERSÉGBEN AZ AGRÁR- ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSÉRT 
A hazai versenyképességet rontó tényezőket ki kell zárni -Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a Partnerek vagyunk! projektje életre hívásával számos új kezdeményezést, illetve létező, de az elmúlt időszakban kevésbé aktív fórum újraindítását is megcélozta. A projekt két kiemelt területe a turizmus és az agrár- és vidékfejlesztés. Ez utóbbi témában ma a Megyeházán tartották meg a 2. Megyei Agrár- és Vidékfejlesztési Fórumot.
  
tovább >>
09.17.
2014.
KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI
A Megyeháza kapui is kitárulnak szeptember 20-án
A Damjanich János Múzeum szervezésében idén is több helyszínen lehet Szolnokon bekapcsolódni a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozatba. Szeptember 20-án (szombaton) a Városháza mellett a Megyeháza kapui is kitárulnak a látogatók előtt. 12.15-től kollégánk segítségével sok mindent meg lehet majd tudni erről a gyönyörű épületről. Másnap a Nagy Háborúra emlékezve kerékpártúra indul a Tiszai hajósok teréről 14 órakor. 
  
tovább >>
09.16.
2014.
AGRÁR- ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM A MEGYEHÁZÁN
Szeptember 17-ig még lehet jelentkezni  - Forrás: jnszm.hu
A Partnerek vagyunk! projekt keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat célul tűzte ki a civil és a közigazgatási szféra közötti együttműködés erősítését. Ennek része több területen is szakmai fórumok és kerekasztalok megszervezésre, melynek soron következő állomása a 2. Agrár- és Vidékfejlesztési Fórum 2014. szeptember 19-én 10 órai kezdettel. A rendezvényen előadást tart többek között ifj. Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke és Lakatos István, a megyei önkormányzati hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője. 
  
tovább >>
09.16.
2014.
KERESIK A KÁRPÁT-MEDENCE LEGJOBB PRAXISÁT!
2015. március 10-ig lehet szavazatokat leadni - Forrás: sajtóanyag 
Most ötödik alkalommal dördült el a startpisztoly és indult újra szeptember 11-én „ Az év praxisa a Kárpát medencében „ pályázat.  Meghirdetője az Országos Alapellátási Intézet, célja 2014-ban is ugyanaz, mint a megelőző években: helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét. Biztosan van olyan orvos, akit Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is szívesen ajánlanak az itt élők, ezt ezen a linken meg is lehet tenni:  http://www.azevpraxisa.hu/ajanl 
  
tovább >>
09.15.
2014.
ÚJRA INDUL A MEGYÉK KÖZTI VETÉLKEDŐ
Cél továbbra is a tudásmegosztás, közösség- és kapcsolatépítés
Tavaly nagy sikert ért el azzal, hogy ezüstérmes lett Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata a KKVHÁZ által meghirdetett, a kis- és középvállalkozások részvételével lezajlott országos megmérettetésen. A napokban újra indult verseny, amelynek üzenete idén is a játékos tudás megosztás, közösségépítés és a kapcsolatszervezés fontossága. Már most lehet jelentkezni Jász-Nagykun-Szolnok megye csapatába erre a linkre kattintva
  
tovább >>
09.09.
2014.
ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 
Kisorsolták a pártok sorrendjét a szavazólapokon - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság ma 17 órakor kisorsolta a megyei listák, valamint a roma nemzetiségi területi listák szavazólapon szereplő sorrendjét. 
  
tovább >>
09.09.
2014.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 
Tizennyolc javaslatról döntöttek - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottsághoz (MÉB) az előző ülés óta (június 2.)  eltelt időben minden eddiginél nagyobb számú  - összesen 18 -  javaslat érkezett, mely szám a települési értéktár bizottságok aktivitásának folyamatos erősödését bizonyítja – mondta el Mészáros János, megyei főépítész, a MÉB titkára. 
  
tovább >>
09.08.
2014.
TERVEZÉS 2014-2020
A K+F+I fejlesztési prioritásainak meghatározása a cél  - Forrás: jnszm.hu 
A 2014-2020-as tervezési időszakban a kutatás-fejlesztésre és innovációra (K+F+I) fordítható EU-s források lehívásának és felhasználásának nélkülözhetetlen rásze az ún. S3-as dokumentum - az intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégia - kidolgozása. A megyei önkormányzat és a kormányhivatal szervezésében "S3 Megyei specializációk" címmel konzultációra kerül sor 2014. szeptember 16-án a Megyeházán. A meghívó letölthető innen
  
tovább >>
09.05.
2014.
TISZA-TAVI POLGÁRMESTEREK TALÁLKOZÓJA 
Díjazták a térségért dolgozó önkormányzati vezetőket  - Forrás: sajtóanyag
2003-ban indult útjára a Tisza-tavi régió önkormányzataival partnerségben a Tisza-tavi Polgármesterek Találkozója rendezvény. Az elmúlt több mint 10 év alatt a Tisza-tavi régiót alkotó megyék felváltva voltak az esemény házigazdái. Ekkor adják át az " Év Tisza-tavi Polgármestere, Alpolgármestere és Jegyzője" díjakat. 
  
tovább >>
09.02.
2014.
ÚJRA MEGSÜLT A LENGYEL-MAGYAR BARÁTSÁG KENYERE
Jászsági lisztből készült a cipó - Forrás: jnszm.hu 
Roman Lucarz, Tarnów járás elöljárójának meghívásának eleget téve a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közgyűlés két alelnöke - Borbás Zsolt és Dr.Csoór György - elutazott az augusztus utolsó hétvégéjére szervezett Tarnówi Arató Fesztiválra. A látogatás alkalmával jászsági lisztből, valamint helyi kovászból, vízből és sóból sült ropogósra a "barátság" cipó. 
  
tovább >>
09.01.
2014.
ÁTADTÁK AZ AGÓRA KULTURÁLIS KÖZPONTOT 
Multifunkciós közösség térrel bővűlt a megyeszékhely - Forrás: szolnok.hu
Augusztus 29 és szeptember 1. között zajlik a Szolnok Város Napja rendezvénysorozat. Eddig minden adott volt a sikerhez: jó idő, kiválóan szervezett programok, érdeklődők sokasága, jókedv és közös élmények. A programok sorából kiemelkedett az Agóra átadása, amely azon túl, hogy új munkahelyeket teremt, változatos programjaival és lehetőségeivel hamar felpezsdíti az életet a városközpontban.
  
tovább >>
08.29.
2014.
SORON KÍVÜLI MUNKAÜLÉST TARTOTT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Elfogadták a területfejlesztési programot - Forrás: jnszm.hu 
Soron kívüli munkaülést tartott ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Három téma szerepelt napirenden. Megválasztották a Területi Választási Bizottság (TVB) tagjait, valamint elfogadták a „Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Program 2014-2020” c. dokumentumot. 
  
tovább >>
08.21.
2014.
KOLOZSVÁRRA IS JUTOTT A KÁRPÁT-MEDENCE KENYERÉBŐL
Határon túli magyar pékek dagasztották a cipót - Forrás: jnszm.hu

 Zentáról, Révkomáromból, Beregszászról, Sepsiszentgyörgyről érkeztek a hozzávalók és a pékmesterek  a Kárpát-medence kenyer megsütéséhez. Augusztus 20-án Szolnokon, a Művésztelep kemencéjében sült ki kétszer is a  kétszáz kilós pityókás kenyér. Megszentelésüket követően az egyiket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke vitte ki Kolozsvárra, a másikat a megyszékhelyen osztották szét. A programokra testvérmegyénkből, Tarnów járásból is érkezett delegáció.

  
tovább >>
08.18.
2014.
KITÜNTETÉSEK A MEGYEI MEGEMLÉKEZÉSEN  
Negyvenheten kaptak elismerést kiemelkedő munkájukért - Forrás: jnszm.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat  ünnepi megemlékezést tartott ma délelőtt a Megyeháza dísztermében az augusztus 20-i állami ünnepséghez kapcsolódóan. A rendezvényen ünnepi köszöntőt mondott Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke. Ezt követően adták át a megyei önkormányzat 13 kitüntető díját és 4 kitüntető címét. Összesen 47-en részesültek elismerésben. Képgaléria elérhető a www.facebook.com/jnszm oldalon.

  
tovább >>
08.06.
2014.
ELISMERÉS A FRANCIA-MAGYAR KAPCSOLATOK ÁPOLÁSÁÉRT
Cécile Dutrech tanszeradománnyal érkezett - Forrás: jnszm.hu

 A Jászkun Picard Magyar-Francia Baráti Társaság a két nemzet közötti kapcsolatok ápolásáért elismerést adományozott Cécile Józsa-Dutrech asszonynak, az "Escapade Hongrois" elnevezésű, Dél-Franciaországban működő egyesület elnökének. A kitüntetést Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke nyújtotta át ma délelőtt a Megyeházán. A francia egyesület tanszeradományt is hozott, melyből a megye több településén élő rászoruló család is részesül.

  
tovább >>
07.26.
2014.
ÁTADTÁK SZOLNOK LEGNAGYOBB ÁRVÍZVÉDELMI BERUHÁZÁSÁT 
Megszépült a Tiszaparti sétány - Forrás: sajtóközlemény

 A 2000-ben Szolnokon, 1041 centiméterrel tetőző rekord tiszai árvizet követő rekonstrukciós munkák során a megyeszékhely térségében több helyszínen megtörtént a védművek előírásoknak megfelelő kiépítése, ám nem mindenütt. A magas szintű árvízvédelmi biztonságot a most befejezett beruházással sikerült megteremteni.

  
tovább >>
07.18.
2014.
MEGYEI PROGRAMAJÁNLÓ 
Koncert, utcabál, tánc, zene, mulatság vár mindenkit ezen a hétvégén 

Programok tömegét kínálja Jász-Nagykun-Szolnok megye ezen a hétvégén is az érdeklődőknek, a szabadságukat, pihenésüket itt töltőknek. Folytatódik az Abádszalóki Nyár, mezőtúron utcabál lesz, Cserkeszőlőn vitéz napokat tartanak, Tiszaderzsen Kárásznap, Szolnokon a Tiszaparti Nyár keretében a Napoleon Boulevard koncert ígér kellemes időtöltést.

  
tovább >>
07.17.
2014.
TISZA-TAVI TEMPLOMOK ÚTJÁN PROJEKT   
65 évvel ezelőtti üzenetre leltek Tomajmonostorán - Forrás: sajtóanyag

 A napokban Tomajmonostorán, a katolikus templom felújítása közben a toronyban, a keresztgömbben találtak egy levelekkel, üzenetekkel teli kis üveget. Amikor ilyen pillanatot élünk át, sok mindenen elgondolkodunk – mondta köszöntőjében Kovács Sándor Tisza-tavi miniszteri megbízott, a megyei közgyűlés elnöke. Emlékezünk az előttünk élőkre, a templomot építőkre és bízunk abban, hogy a mi kezünk munkáját is megbecsülik az utánunk jövőnk – mondta a megyei elnök ma délelőtt a Fazekas Szabolccsal, Tomajmonostora polgármesterével közösen megtartott sajtótájékoztatón.

  
tovább >>
07.10.
2014.
MEGYEI II. CIVIL ÉS I. VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM 
Konkrét javaslatok a partnerség erősítése jegyében- Forrás: jnszm.hu

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat vezetésével megvalósuló Partnerek vagyunk! projekt következő eseményére ma délelőtt került sor a Megyeházán. Ezúttal közösen ülésezett a civil és a vidékfejlesztési fórum, előbbi már második, utóbbi első alkalommal. A közös munka nem volt ördögtől való, hiszen a tanácskozás alatt számos közös pontban találkozott a két szakterület. Dr.Csoór György, a megyei közgyűlés társadalmi alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy nagyon fontos a személyes összefogás és a közös szándék az előrelépés érdekében.

  
tovább >>
07.04.
2014.
TESZTÜZEMEN A TISZA-TÓ EXPRESSZ
Ingyenesen lehet utazni Budapestről Tiszafüredre - Forrás: tiszato.com

 A július 11-13. között tartandó Tiszafüredi Halas Napok kapcsán ingyenes vonatjárat indul Budapestről Tiszafüredre július 11-én, pénteken 13.45-kor a Nyugati Pályaudvarról. Az utazás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Tisza-tó Expressz július 13-án 17.00 órakor indul Tiszafüredről vissza.

  
tovább >>
07.03.
2014.
DÍJAZTUK A MEGYEI IFJÚSÁGI KÖZGYŰLÉSBEN VÉGZETT MUNKÁT 
A legaktívabbak könyvutalványt, fesztivál belépőket kaptak - Forrás: jnszm.hu

 A "Partnerek vagyunk!" pályázat keretében több új kezdeményezésnek és programnak is teret biztosít a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. Ennek egyike volt a június 6-án megtartott Megyei Ifjúsági Közgyűlés első ülése. A megvalósításban végzett kiemelkedő munkájukért tárgyjutalmat, emléklapot kaptak nemcsak a diákok, hanem az őket támogató pedagógusok is. A díjakat Borbás Zsolt,a megyei közgyűlés alelnöke adta át ma délelőtt a Megyházán.

  
tovább >>
06.27.
2014.
SEMMELWEIS-NAP
Számos elismerést adtak át megyénk egészségügyi dolgozóinak

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak ma kora délután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban. Az egészségügyi dolgozókat dr.Péter Lívia, mb. főigazgató, Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és dr.Bene Ildikó, országgyűlési képviselő, az intézmény közelmúltban leköszönt főigazgatója köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott dr. Lippai Norbert, mb. orvos-igazgató.

  
tovább >>
06.25.
2014.
ÚJRA ROTYOGNAK A BIRKAPÖRKÖLTEK 
Június utolsó hétvégéje a karcagi hungarikumé - Forrás: jnszm.hu

 Június 27- 28. között kerül megrendezés immár 16. alkalommal a Karcagi Birkafőző Fesztivál. A  helyiek nagy büszkesége, hogy az az ünnepinek mondható hagyomány 2009-ben - a Karcagi Birkafőzők Baráti Társasága kezdeményezésére - a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékébe is bekerült, tavaly óta pedig a hungarikumok sorát gazdagítja. Minden évben egy-egy belföldi vagy külföldi város a rendezvény díszvendége - idén Kalocsa.

  
tovább >>
06.13.
2014.
ÜLÉST TARTOTT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Ár- és belvízvédelmi, valamint munkaerőpiaci tájékoztatókat tárgyaltak 

 Évi rendes ülését tartotta ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. A testület tagjai tájékoztatót hallgattak meg a megye ár- és belvízvédelmi, valamint az aktuális munkaerőpiaci helyzetéről. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke ez utóbbi napirend kapcsán elmondta, örömmel veszi tudomásul a megye munkaerőpiaci helyzetében előállt pozitív elmozdulást.

  
tovább >>
06.12.
2014.
TAO - TÁMOGATÁS ÉS KEDVEZMÉNY 
Sport célokat támogathatnak adójukból a vállalkozások -  Forrás: jnszm.hu

 A Megyeházán tartották ma délelőtt a "TAO - Támogatás és kedvezmény" című konferenciát. Az öt társszervező összefogásával megvalósított rendezvény célja az volt, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő vállalkozások megismerjék a társasági adóból történő támogatás ezen formáját és hozzájáruljanak a felnövekvő nemzedék egészséges életmódjához és az eredményes sporttevékenységhez.

  
tovább >>
06.07.
2014.
MEGYEI IFJÚSÁGI KÖZGYŰLÉS 
Jövő ilyenkor a megvalósításról számolhatnak be a diákok -Forrás: jnszm.hu

Nagyon sok kreatív ötlettel és jó gondolattal a fejükben érkeztek pénteken délelőtt a Megyeháza dísztermébe a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Ifjúsági Közgyűlés tagjai. A végig nagyon konstruktív szellemben zajló ifjúsági közgyűlésen az 50 órás iskolai közösségi önkéntes szolgálat, a környezetvédelem, a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése, a sport & szabadidős tevékenység, a turizmusfejlesztés mellett a generációs különbségek áthidalása és a kölcsönös segítségnyújtás témakörei kaptak kiemelt figyelmet.

  
tovább >>
06.06.
2014.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 
Négy új helyi értékkel bővült a lista - Forrás: jnszm.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság június 2-i ülésén döntött a bizottsághoz addig beérkezett javaslatokról. A keddi döntésnek köszönhetően  négy megyei érték került be a nyilvántartásba. A Szolnoki Művésztelep, a tiszajenői MIRA gyógyvíz, a Karcagi Ferdinánd és a Szolnoki Gulyásfesztivál hivatalosan is a megyei értékek listáját gazdagítja mostantól.

  
tovább >>
06.04.
2014.
NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA  
A megyei önkormányzat is elhelyezte az emlékezés virágait

 Az Országgyűlés 2010. május 31-én fogadta el azt a törvényt, amely június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította. Ebből az alkalomból Dr.Csoór György, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés társadalmi alelnöke helyezte el az emlékezés koszorúját a megyei önkormányzat képviseletében Szolnokon, a Tisza hajósok terén rendezett ünnepélyes megemlékezésen tegnap délután.

06.03.
2014.
MEGYEI IFJÚSÁGI KÖZGYŰLÉS 
A főpróba után pénteken élesben is bizonyíthanak a diákok- Forrás: jnszm.hu

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a „Partnerek vagyunk! – a civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című (ÁROP-1.A.6-2013-2013-0004) pályázata keretében újabb kezdeményezést indított útjára, melynek során  „Megyei Ifjúsági Közgyűlés” életre hívását tűzte ki célul. A program célegyenesbe fordult, az első ülésre június 6-án 10.00 órai kezdettel kerül sor a Megyeháza dísztermében. Az ülésre várjuk az érdeklődőket!

  
tovább >>
06.02.
2014.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI TERVEZÉSI KOORDINÁCIÓS TESTÜLET
Kiemelt fontosságú előterjesztéseket tárgyaltak  - Forrás: jnszm.hu

 A Megyei Közgyűlés április végén döntött a „Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Program 2014-2020” című dokumentum Partnerségi Terve módosításáról. A Partnerségi Terv vonatkozó része szerint a kiemelt fontosságú fejlesztési elképzelések megtárgyalása esetében a Megyei Közgyűlés Tervezési és Monitoring Bizottsága kibővített ülése Megyei Tervezési Koordinációs Testületként ülésezik. A testület ma délelőtt tartotta első ülését a Megyeházán.

  
tovább >>
05.24.
2014.
ÁPOLÓK NEMZETKÖZI NAPJA 
A munkát nagy tisztelet és elismerés övezi - Forrás: jnszm.hu

 Május 22-én a Megyeháza dísztermében tartották az Ápolók Nemzetközi Napja megyei ünnepségét a Hetényi Géza Megyei Kórház- és Rendelőintézet, valamint a Lakosság Egészségéért Alapítvány szervezésében. A megjelenteket Dr.Csoór György, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés társadalmi alelnöke is köszöntötte.

  
tovább >>
05.21.
2014.
ORSZÁGOS NÉPMŰVÉSZETI KONFERENCIA  
Június 12-én Szolnokra várják a népi kézművesség szeretőit -Forrás: jnszm.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében 2014. június 12-én konferenciát szervez Szolnokon a népi kézműves műhelyek és szakkörök országos és megyei helyzetéről. A program és a jelentkezési lap letölthető innen.

  
tovább >>
05.20.
2014.
EZÜSTÉREM AZ IFJÚSÁGI SPORTFESZTIVÁLON 
Rendhagyó sportágak és szabályok, világháborús emlékezés-Forrás: jnszm.hu

 Hétfőn este, ezüstéremmel a tarsolyukban érkeztek haza Jász-Nagykun-Szolnok megye fiataljai és edzőik a "Nemzetközi Találkozó" névre keresztelt rendezvényről Franciaországból. A 2014-2018.között zajló I.világháborús centenáriumi emlékévekhez kapcsolódóan  tartották az eredetileg Challenge névre keresztelt ifjúsági sporttalálkozót idén Somme megyében. A sportversenyek mellett kulturális műhelymunka is folyt.

  
tovább >>
05.18.
2014.
TERVEZÉSI SZAKMAI NAP 
Szerteágazó a megyei önkormányzatok tervezési feladata - Forrás: sajtóanyag

 A megyei önkormányzatok feladat- és hatáskörét érintő változások következtében 2012. január elsejétől a megyék váltak a fejlesztéspolitika centrumaivá. A 2014-2020-as európai uniós tervezési időszakra való felkészülésben kiemelt jelentősége van az előkészített, megalapozott területi terveknek, amelyek a Közösségi Stratégiai Keret alá tartozó alapokból finanszírozandó operatív programok tervezésének alapjául szolgálnak. A pályázat célja Jász-Nagykun-Szolnok megye tervezési dokumentumainak elkészítése és a megyei tervezői kapacitás erősítése a területileg illetékes regionális fejlesztési ügynökség bevonásával.

  
tovább >>
05.14.
2014.
TERVEZÉSI SZAKMAI NAP A MEGYEHÁZÁN 
Május 15-én a tervezési szakembereket és döntéshozókat várják

A 2014-2020 közötti Európai Uniós fejlesztési ciklus előkészítése keretében a megyei tervező munka új fázisába lép a Magyarország által megvalósítani kívánt operatív programok konkretizálásával. A területi szereplőket leginkább érintő Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kereteiről, a végrehajtás rendjéről és a megyébe jutó források felhasználásáról Tervezési Szakmai Napot rendez a megyei önkormányzat 2014. május 15-én 10.00 órai kezdettel. A program erre a linkre kattintva is letölthető.

  
tovább >>
05.13.
2014.
MEGVANNAK A MEGYEI IFJÚSÁGI KÖZGYŰLÉS VEZETŐI
Egy jászberényi, egy kunszenti és egy szolnoki diáknak szavaztak bizalmat

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Partnerek vagyunk! pályázat keretében számos új kezdeményezés, program életre hívása tervezett. Ezek egyike a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés munkáját „lemodellező” megyei ifjúsági közgyűlés megalakítása, melynek célja a megye középfokú oktatási intézményeiben tanuló  fiatalok közéletbe bevonása, a megyei önkormányzat és a közgyűlés munkájának „élesben” történő megismertetése.

  
tovább >>
05.12.
2014.
ZAJLIK A TISZA-TÓ NAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT 
A vidékfejlesztési miniszter is Velünk Indult Pedálozni - Forrás: jnszm.hu

 A május 10-14. között zajló Tisza-tó Napja rendezvénysorozat második napján amatőr és profi kerékpáros események voltak a tó körül. A Tour de Tisza-tó profi versenyen - Kovács Sándor, a JNSZ Megyei Közgyűlés elnöke, Tisza-tavi miniszteri megbízott jelére - mintegy ezer induló rajtolt el Tiszafüredről a - kezdetben - borongós idő ellenére is. A szombati szakmai napot és a vasárnapi kerékpáros megmozdulásokat követően hétfőn Tisza-tavi Ki Mit Tud? döntő és oktatási konferencia, kedden csónaktúra, szerdán pedig viharjelző és nyári szezonindító ünnepség várja az érdeklődőket.

  
tovább >>
05.09.
2014.
I. JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS  
Az ünnepnap mérföldkő a Jászkunság történelmében

 Rendkívül lélekemelő ünnepségnek volt a házigazdája a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ma délelőtt a Megyeháza dísztermében. A Magyar Országgyűlés május 6-át, a Redemptió kihirdetésének, s egyben az egykori Hármas Kerület autonómiájának emléknapjává nyilvánította.

  
tovább >>
05.08.
2014.
I. JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS
Ingyenes parkolási lehetőség  - Forrás: jnszm.hu

Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy a május 9-én 11.00 órakor, a Megyeháza dísztermében kezdődő I. Jászkun Emlékülésre érkező vendégek térítésmentesen használhatják a Megyeháza mögött lévő parkolót 8.00 - 14.00 óra között.

05.07.
2014.
JÁSZKUN SOKADALOM (frissítve 05.13.)
Május 10-én benépesül a Jászkunsággal a Tiszai hajósok tere-Forrás: jnszm.hu

 A Jászkun Nemzeti Emléknaphoz kapcsolódóan két napos rendezvénysorozattal készül a megyei önkormányzat. Május 9-én Jászkun Emlékülés lesz, május 10-én Jászkun Sokadalom várja a lakosokat Szolnokon, a Tiszai hajósok terén. Ízek, színpadi műsorok, látványos kézműves bemutatók, kóstolók - egy helyen a Jászkunság! Képgaléria az eseményről megtekinthető a www.facebook.com/jnszm oldalon.

05.06.
2014.
TISZA-TÓ NAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT
Össze kell hangolni forrást, munkát, lehetőséget a fejlődésért - Forrás: jnszm.hu

 Ma délelőtt sajtótájékoztatón ismertette Kovács Sándor, a Tisza-tó miniszteri megbízottja, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a május 10-14. között zajló Tisza-tó Napja rendezvénysorozat programjait. Az eseményen a szervezésben közreműködő szervezetek vezetői, képviselő mutatták be az öt nap programjait. A programok megtalálhatók a www.tiszato.com oldalon is.

  
tovább >>
05.02.
2014.
FRANCIAORSZÁGI NYÁRI EGYETEMI RÉSZVÉTELRE LEHET PÁLYÁZNI
Május 16-ig lehet pályázni - Forrás: jnszm.hu

Honlapunk "Pályázatok, állásajánlatok" menüpontjában elérhető az a pályázati felhívás, amelyben 18-26 év közötti fiataloknak kínálunk részvételi lehetőséget a Boulogne-sur-Mer-i Nyári Egyetemen való részvételre. A 2014. július 14-26 között megvalósuló eseményre Jász-Nagykun-Szolnok megyei állandó lakcímmel rendelkező lakosok  pályázhatnak. A kiutazás, szállás és ellátás költségét a fogadó fél fedezi.

  
tovább >>
05.01.
2014.
LEGYÉL TAGJA A MEGYE IFJÚ VEZETŐINEK! 
Megtörtént a megyei ifjúsági közgyűlés pályázatainak értékelése

A "Legyél tagja a megyei ifjú vezetőinek! című felhívásunkra beérkezett pályázatok értékelése megtörtént, e-mailen kiküldtük az értesítéseket. Az első megbeszélés 2014. május 12-én (hétfő) 14.00 órakor lesz a Megyeháza Külső-Szolnok termében! Mi már nagyon várjuk a közös munkát! További részletes és tudnivalók honlapunk bal oldalán található Partnerek vagyunk! program menüpontban.

05.01.
2014.
I. JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS
Május 9-én lesz az ünnepi esemény a Megyeházán -Forrás:jnszm.hu

Hagyományteremtő szándékkal szervezi meg a megyei önkormányzat a Partnerek vagyunk! c. pályázat keretében az I. Megyei Jászkun Emlékülést 2014. május 9-én 11.00 órakor. Ehhez kapcsolódóan, az Esély Nap társrendezvényeként május 10-én pedig Jászkun Sokadalom várja az érdeklődőket Szolnokon, a Tiszai hajósok terén sok fellépővel, bemutatóval, kóstolóval. Az emlékülés meghívója itt található, a Jászkun Sokadalom részleteivel hamarosan jövünk.

04.29.
2014.
RENDÉSZETI ÉS KÖZBIZTONSÁGI DÍJ
Dávid Mónika kapta a megyei közgyűlés elismerését - Forrás: jnszm.hu

 Szent György és Szent Flórián napja alkalmából közös rendezvényt tartott ma Szolnokon, a Tiszaligetben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Ez alkalomból adta át Borbás Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke a megye Rendészeti és Közbiztonsági Díját Dávid Mónika rendőr-őrnagynak a megye közlekedésbiztonságának, ezáltal közbiztonságának javítása érdekében több éve folyamatosan kifejtett kiemelkedő tevékenységéért.

  
tovább >>
04.20.
2014.
SZOLNOKI UTAZÁS KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR
Finn, észt és vajdasági kiállítók színesítették a kínálatot- Forrás: jnszm.hu

 Tartalmas napokat töltöttek Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 16. Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásár apropóján hozzánk érkezett külföldi testvérmegyék képviselői. Vajdaság, mint kiemelt külföldi kiállító mellett az észt Laane-Viru és a finn Hame megye is bemutatta turisztikai kínálatát az április 18-19. között megrendezett turisztikai eseményen. 

  
tovább >>
04.11.
2014.
FEJLESZTÉSEK A MÁV KÓRHÁZBAN  
A mozgásszervi ellátások színvonala javul - Forrás: sajtóanyag

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház – Rendelőintézet és a MÁV Kórház és Rendelőintézet konzorciuma az Új Széchenyi Terv TIOP keretében összesen 1 985 799 768 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az egészségügyi ellátórendszer korszerűsítése céljából. A beruházások a MÁV Kórházban 2015. februárjában, a Hetényiben 2015. június végére fejeződnek be.

  
tovább >>
04.08.
2014.
TISZA-TÓ NEMZETI PROGRAM 
Lépcsőn járó halak, víz alatti porszívózás - Forrás: tiszato.com

 A Kormány a tavalyi év végén hagyta jóvá a Tisza-tó Kiemelt Nemzeti Programot, amely lehetőséget teremt a Tisza-tó térségének teljes körű fejlesztésére. A tervek mellé a fejlesztési forrás is rendelkezésre áll, így a következő hét év során 35 milliárd forint érkezik a térségbe. A nemzeti program egyik fontos eleme a Komplex Tisza-tó Projekt, melynek célja a tó élővilága egyensúlyának hosszú távú garantálása. Már működik a www.tiszato.com oldal is, ahol szinte minden információ megtalálható a térséggel kapcsolatban.

  
tovább >>
04.07.
2014.
MEGYEI JOGÁSZ NAP  
A jogtudomány neves képviselői tartottak előadást - Forrás: jnszm.hu

 Április 4-én a Megyeháza dísztermében tartották a Megyei Jogász Napot. A megjelenteket Dr. Séllei Imre, a Magyar Jogász Egylet megyei elnöke és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte. A témák a jogalkalmazók mindennapi tevékenységéhez kívántak segítséget nyújtani, emellett a tervezett jogalkotási elképzelésekről is szó esett.

  
tovább >>
04.01.
2014.
"ALFÖLD SZÍVE" TURISZTIKAI KEDVEZMÉNYKÁRTYA AKCIÓ  
Április 15-ig még lehet csatlakozni az elfogadóhelyekhez - Forrás: jnszm.hu

 Még két hétig lehetőségük van a szolgáltatóknak csatlakozni a 2008-ban elindított "Alföld Szíve" turisztikai kedvezménykártya rendszer elfogadóhelyei közé. A megyei önkormányzat és az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület idén kiemelt hangsúlyt fektetett arra, hogy olyan vállalkozásokat is bevonjon az elfogadóhelyek körébe, amelyek nem klasszikus turisztikai szolgáltatók (pl.szálláshelyek, vendéglátóipari egységek, fürdők), de kapcsolatba kerülhetnek a megyébe érkező vendégekkel. Olyan eset is van, amikor több szolgáltatás kedvezményes igénybevételére is lehetőség nyílik - például szálláshely mellett teniszpálya bérlésre.

  
tovább >>
04.01.
2014.
BETEKINTÉS A NÉPI KÉZMŰVESSÉG VILÁGÁBA 
Szombaton a Tiszavárkonyi Alkotóházba várják az érdeklődőket

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület is csatlakozik a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák 1. Országos Hétvégéje elnevezésű akcióhoz - tájékoztatott Kenyeres Sándorné, az egyesület elnöke. Április 5-én szombaton 10.00 - 16.00 óra között csigacsinálással, kézműves programokkal és kiállítással várják a látogatókat Tiszavárkonyban, az Alkotóházban.

  
tovább >>
03.27.
2014.
MEGYEI IFJÚSÁGI KÖZGYŰLÉS
Ifjú vezetőket keresünk! - Forrás: jnszm.hu

 Legyél tagja a megye ifjú vezetőinek címmel! pályázatot hirdetett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a Megyei Ifjúsági Közgyűlésben történő részvételre 9-12. évfolyamos diákok számára. Ma délelőtt Szolnokon, a Megyeházán volt az első megbeszélés a témában.

  
tovább >>
03.26.
2014.
KÖZEL NYOLCMILLIÁRDOS FEJLESZTÉS A MEGYEI KÓRHÁZBAN 
Egy tömbépületbe integrálják a társszakmákat Forrás: sajtóanyag

 Alapkőletételét tartották a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet struktúraváltoztatását szolgáló, mintegy 7,4 milliárd forint összköltségű beruházásának tegnap délután. A 2015. nyarán befejeződő projekt az intézmény már meglévő infrastrukturális adottságaira alapozva kívánja fejleszteni a betegellátás színvonalát és hatékonyságát.

  
tovább >>
Tartalom feltöltés alatt...
03.21.
2014.
PARTNERSÉG A TURIZMUSBAN IS!  
Új szellemiséget és megújuló lendületet kívánt adni a rendezvény

 Hiánypótló turisztikai szakmai napot szervezett március 20-án a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. A Partnerek vagyunk! nemcsak a címe, hanem az üzenete is volt a rendezvénynek. A délelőtti fórumon a hazai turizmusfejlesztési trendek mellett,a TDM-ek, az előző és a jelenlegi uniós ciklus megyei fejlesztései is kiemelt szerepet kaptak, délután egy kötetlenebb platform keretében nyílt lehetőség a gyakorlatban felmerülő helyzetek, problémák feldolgozására, megbeszélésére. A résztvevők és az előadók között a fórum és a kerekasztal során is aktív párbeszéd alakult ki. 

  
tovább >>
03.20.
2014.
MEGYEI CIVIL PARTNERSÉGI FÓRUM ALAKULT 
Cél a köz és a civil szféra együttműködésének erősítése - Forrás: jnszm.hu

 A Partnerek vagyunk!" című pályázat keretében számos új kezdeményezés, program valóul meg az elkövetkező hónapok során, melyekben fontos szerepet kap a turizmus és az agrár & vidékfejlesztés mellett a civil kapcsolatok erősítése, megújítása. A projekt első hivatalos rendezvénye a március 19-én megtartott Megyei Civil Partnerségi Fórum volt, melyen közel húsz érintett szervezet képviselője vett részt. A folytatódó programon konkrét, előremutató eredmények születtek.

  
tovább >>
03.20.
2014.
JAPÁN DIÁKOK LÁTOGATTAK A MEGYEHÁZÁRA 
Három napos látogatásra érkeztek Szolnokra - Forrás: jnszm.hu

 Szolnok és Yuza városok több mint harminc éves együttműködése során számos közös program valósult meg. Ennek egyik visszatérő eleme az oktatási intézmények közötti diákcsere, melynek köszönhetően kilenc fős, tanulókból és tanárokból álló csoport érkezett szerda hajnalban a megyeszákhelyre. Itt tartózkodásuk során a megyei önkormányzat vezetői is fogadták őket egy kötetlen látogatás keretében szerda délelőtt.

  
tovább >>
03.18.
2014.
MINISZTERI ELISMERÉST KAPOTT KOLLÉGÁNK 
Páldi Tamás Attila pályázati munkájáért kapott díjat-Forrás: marcius15.kormany.hu

 Dr.Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15. alkalmából elismeréseket adott át Budapesten. Nagy öröm számunkra, hogy több Jász-Nagykun-Szolnok megyei kitüntetett is található a díjazottak között. Különleges öröm azonban, hogy kollégánk, Páldi Tamás Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal környezetgazdálkodási és térségfejlesztési referense Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a „Tisza-tavi templomok útján” című pályázat szervezésében végzett kiemelkedő munkájáért. Neki és a többi díjazottnak szívből gratulálunk!

03.17.
2014.
TÖBB MINT SZÁZAN REGISZTRÁLTAK A TURISZTIKAI RENDEZVÉNYRE 
A hazai vezető turisztikai médiumok képviselői is jelen lesznek-Forrás: jnszm.hu

Partnerek vagyunk! címmel megyei turisztikai fórum és kerekasztal rendezvényre várja a szakma képviselőit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat  az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesülettel közösen március 20-án (csütörtökön) Szolnokon, a Megyeháza dísztermében. A jelentkezési határidő lezárult, több mint százan regisztráltak a rendezvényre. A végleges program letölthető innen.

  
tovább >>
04.14.
2014.
ELISMERÉSEK A SZABAD MAGYAR SAJTÓ NAPJÁN  
Daróczi Erzsébet és posthumus Baranyi György kapta a díjat- Forrás: jnszm.hu

 Hosszú évek hagyománya, hogy a megye és a város vezetői közösen köszöntik a média munkatársait a Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából. Ezúttal a megyei önkormányzat volt a házigazda, az eseményen Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere elismeréseket adott át. A pénteki ünnepi rendezvényen Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is jelen volt.

  
tovább >>
03.12.
2014.
DOKUMENTUMFILM NYERGESTETŐRŐL
Honlapunkról is elérhető az elkészült film - Forrás: jnszm.hu

 Nagy örömünkre szolgál hírül adni, hogy elkészült és sikeresen mutatkozott be az erdélyi Nyergestetőn lezajlott 1849-es harcokról készült dokumentumfilm. A film - sok más mellett - a megyei önkormányzat támogatásával készült, tárgya és megindító hangulata méltó arra, hogy a március 15-i ünnepségek keretében levetítsék az iskola növendékeinek - áll abban a levélben, amelyet Dr.Csoór György, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés társadalmi alelnöke írt a megye oktatási intézményeinek ma.  

  
tovább >>
03.06.
2014.
RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS 
Megállapodást köt a Kormány a megyei önkormányzatokkal-Forrás: jnszm.hu

 Rendkívüli ülés keretében tárgyalta ma délután a megyei közgyűlés a Kormány és a megyei önkormányzatok közötti stratégiai megállapodást, valamint a megyei területfejlesztési program közvitája során beérkezett észrevételeket.

  
tovább >>
03.05.
2013.
TURISZTIKAI RENDEZVÉNY A PARTNERSÉG JEGYÉBEN 
Hiánypótló szakmai esemény lesz március 20-án - Forrás: jnszm.hu

Több éves kihagyást követően újra nagyszabású megyei turisztikai rendezvénynek ad otthont Szolnokon a Megyeháza díszterme március 20-án pénteken. A Partnerek vagyunk! elnevezésű megyei turisztikai fórum és kerekasztal védnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, az előadók sorát pedig elismert hazai szakemberek színesítik. Program és jelentkezési lap itt! A jelentkezéseket 2014. március 13-ig lehet elküldeni.

  
tovább >>
03.05.
2014.
VILÁGHÁBORÚS ÉS UNIÓS ÉVFORDULÓS PÁLYÁZATOK  
Forgatóköny, számítógépes játék készítését is támogatják - Forrás: kulturpont.hu

Az első világháború centenáriumához, valamint az uniós csatlakozás 10. évfordulójához kapcsolódóan is elérhető pályázati forrás. Előbbinél kulturális és tudományos programok szervezésére, forgatókönyvek kidolgozására, emlékművek helyreállítására és számítógépes játékok elkészítésének támogatására lehet pénzt nyerni. Az EU-s felhívás a lakosság számára hirdetett esszépályázatot.

  
tovább >>
03.05.
2014.
MEGNYÍLT AZ ÉARFÜ MEGYEI IRODÁJA 
Szolnokon, a Megyeháza épületében várják az ügyfeleket - Forrás: jnszm.hu

 Közös sajtótájékoztatón ismertette Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Mező Ferenc, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője a ma Szolnokon, a Megyeházán megnyitott irodával kapcsolatos tudnivalókat.

  
tovább >>
03.03.
2014.
EGYÜTTMŰKÖDIK SZOLNOK ÉS KECSKEMÉT  
Cél a közúti kapcsolatok fejlesztése - Forrás: sajtóanyag

 Kecskemét és Szolnok iparának fejlődésében egyaránt megteremtődtek azok az alapok, amelyek egy hosszabb távú együttműködés keretében az ország egy új, kiemelt ipari övezetét hozhatják létre. A gazdasági régió kialakításánál az első lépés az infrastruktúra vizsgálata, a jó és gyors megközelíthetőség lehetőségeinek feltárása. Erről szól az a pályázat, amelyet a két város közösen nyújtott be, és amelyhez a szükséges konzorciumi megállapodást pár nappal ezelőtt írták alá a polgármesterek.

  
tovább >>
02.28.
2014.
MEGYEI PARLAGFŰ-MENTESÍTÉSI SZAKMAI NAP 
Hét év alatt 58 millió forintra pályáztak a megyei alapból - Forrás: jnszm.hu

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében, a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával Megyei Parlagfű-mentesítési Szakmai Napokat tartottak tegnap és ma Túrkevén és Szolnokon. A február 27-ei rendezvényen előadást tartott Dr.Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Túrkevén.

  
tovább >>
02.25.
2014.
KÉT NAP MÚLVA NYÍLIK A BUDAPESTI UTAZÁS KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR 
Jász-Nagykun-Szolnok megye is bemutatkozik - Forrás: jnszm.hu

 Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai kínálata folyamatosan jelen van hazánk legnagyobb szakmai kiállításán, a budapesti Utazás Kiállítás és Vásáron, amelyet 2014-ben február 27 – március 2. között rendeznek meg a Hungexpo Vásárközpont területén. Megyénk az Észak-Alföldi Régió A 213-as számú standján lesz megtalálható.

  
tovább >>
02.19.
2014.
MEGJELENTEK A PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK  
Négy megyei cím elnyerésére nyílik idén is lehetőség - Forrás: jnszm.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2014. évben is meghirdette a „Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Értéke” cím; a „Települési Környezetért” cím;
az „Ifjúságbarát Önkormányzat” cím és az „Idősbarát Önkormányzat” cím elnyerésére irányuló pályázatokat. A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. május 15. A turisztikai cím kivételével valamennyi elismeréssel százezer forint összegű jutalom jár minden kategóriában.

  
tovább >>
02.14.
2014.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Kiegyensúlyozott, stabil az idei évi költségvetés - Forrás: jnszm.hu

 Idei első  ülését tartotta ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés.  A testület a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat  2014. évi költségvetésének és kötelező előirányzatának megállapítása mellett döntött a Parlagfű-mentesítési Alap létrehozásáról, valamint az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. (ÉARFÜ) megyei önkormányzati tulajdonba kerüléséről.

  
tovább >>
02.13.
2014.
BRÜSSZELI TANULMÁNYI ÚTRA LEHET JELENTKEZNI
Március 7-ig pályázhatnak mesterképzésben résztvevők - Forrás: sajtóanyag

 Az Európai Unió szerve, a Régiók Bizottsága pályázatot hirdetett mesterképzésben résztvevő, európai tanulmányokat, politikatudományokat, nemzetközi kapcsolatokat hallgató egyetemi tanulók részére háromnapos brüsszeli tanulmányúton történő részvételre. A Régiók Bizottsága fedezi az utazás, a szállás és a programok költségeit. Jász-Nagykun-Szolnok megyei, egyetemi képzésben résztvevő lakosok jelentkezését is várják!

  
tovább >>
02.12.
2014.
ISMÉT KERESIK MAGYARORSZÁG LEGSZEBB KONYHAKERTJÉT  
Február 28-ig csatlakozhatnak az önkormányzatok - Forrás: VM felhívás 

 A Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt programként kezeli a „Magyarország legszebb konyhakertje” programot, amely három éve karcagi minta alapján indult el. A tavaly országossá kiterjesztett  felhívásra 2013-ban 60 település 939 kertművelője jelentkezett.  

  
tovább >>
02.10.
2014.
HAJNALIG TARTOTT A MEGYEBÁL 
A báli szezon kiemelkedő eseményét tartották szombaton - Forrás: jnszm.hu

 Hajnalig tartott ki a jó hangulat a XXII. Megyebálon szombaton. Az eseményen jelen voltak Varga Mihály nemzetgazdasági, Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mellett a megye és a megyeszékhely gazdasági és társadalmi életének meghatározó személyei. A házigazda Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a tombola fődíjaként a Hunagrikumok listájába, illetve a Nemzeti Értéktárba felvett, vagy egyéb más módon elismert - elsősorban megyei vonatkozású - termékekből álló, méretre is tekintélyes ajándékcsomagot ajánlott fel.
Képgaléria a www.facebook.com/jnszm oldalon található.

  
tovább >>
02.06.
2014.
PROGRAMAJÁNLÓ 
Farsang, bál és maskarádé - Forrás: jnszm.hu

 Dorottya bál, Megyebál, Maskarádé - ezek mellett számos egyéb kulturális  és társasági esemény zajlik ezen a hétvégén megyénkben. Aki a fővárosba készül, annak pedig ajánljuk a Magyar Vidék Napja - Farsangi Vigalom elnevezésű rendezvényt, amelyen muzsikával, tánccal, maskarával űzik el a telet.

  
tovább >>
02.06.
2014.
XXII. MEGYEBÁL  
Idén is jótékony célt szolgál a rendezvény - Forrás: jnszm.hu

Két nap múlva este a Megyeháza díszterme ad otthont a XXII. Megyebálnak, melyen  a résztvevők száma minden bizonnyal meghaladja a 120 főt. A bál vendége lesz Dr.Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is. A résztvevők a megye egészségügyi szűrőprogramját támogatják.

  
tovább >>
01.29.
2014.
TISZA-TAVI MINISZTERI MEGBÍZOTT LETT KOVÁCS SÁNDOR  
A táji adottságokra épülő komplex fejlesztés a cél - Forrás: jnszm.hu

 Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől tegnap vette át miniszteri megbízotti kinevezését Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, aki az esemény kapcsán rá váró feladatokat ismertette ma délelőtt Szolnokon, a Megyeházán  a sajtó képviselőinek jelenlétében.

  
tovább >>
01.28.
2014.
ELISMERTÉK A MEGYEI LEVÉLTÁR MUNKÁJÁT 
Az "Év kutatóműhelye" díjat kapták - Forrás: szolarchiv.hu

 A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára vezetősége 2014. január 26-án a Magyar Kultúra Napján vehette át a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület által alapított „Az Év Kutatóhelye Díj”-at. Az elismerő oklevelet Dr. Gyimesi Endre levéltári miniszteri biztos és Dr. Kollega Tarsoly István a MACSE elnöke adták át Dr. Fülöp Tamás volt és Czégény Istvánné jelenlegi intézményvezetők részére.

  
tovább >>
01.23.
2014.
EREDMÉNYHIRDETÉS A KARÁCSONYI FOTÓ- ÉS RAJZPÁLYÁZATON 
"Megkésett ajándékként is tekinthetnek a díjakra a nyertesek"-Forrás: jnszm.hu

 Zsúfolásig telt a Megyeháza terme a "Karácsonyi fények" fotó- és rajzpályázat eredményhirdetésén. Sok díjazott tanárával vagy családtagjával együtt érkezett az eseményre, amelynek kezdetére a hó is esni kezdett, mintegy visszahozva a résztvevőket az igazi fehér karácsony hangulatába. Rekordszámú alkotás - 298 darabot - katpunk, s a végeredménytől függetlenül minden pályázónak ezúton si szeretnénk megköszönni a részvételt.

  
tovább >>
01.22.
2014.
A MEGYÉK A GAZDASÁGFEJLESZTÉS KÖZÉPPONTJÁBAN 
A megyei önkormányzat volt a Hozam Klub vendége - Forrás: jnszm.hu

 Évindító előadásra invitálta a Hozam Klub a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tisztségvislőit tegnap este. Kovács Sándor elnök, Borbás Zsolt és Dr.Csoór György alelnökök "A megyék a gazdaságfejleszés középpontjában" címmel tartottak igen átfogó és informatív előadást a megyei önkormányzat jelenlegi és az előző uniós ciklushoz kapcsolódó feladatairól, valamint egyéb - turizmusfejlesztési, társadalmi kapcsolatok,nemzetközi kapcsolatok, pályázati ellenőrzési, ifjúsági- és sportügyek - tevékenységével kapcsolatban.  

  
tovább >>
01.18.
2014.
ÚJABB KISTÉRSÉGI EGYEZTETÉSEK KEZDŐDTEK 
A 2014-2020-as uniós ciklus megyei fejlesztési anyagait vitatják meg 

 Január 17-21. között négy helyszínen tart kistérségi egyeztetést a megyei területfejlesztési program és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részprogramjainak egyeztetése céljából a megyei önkormányzat. A szakmai megbeszélésre a települések polgármesterei mellett a tervezéssel foglalkozó szakemberek is meghívást kaptak.

  
tovább >>
01.09.
2014.
INDONÉZ ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM  
35 év a pályázati korhatár - Forrás: jnszm.hu

 A Budapesti Indonéz Nagykövetség tájékoztatása alapján ismét lehet pályázni a Darmasiswa ösztöndíj programra, melyet 6 hónapos és 1 éves  hirdetettek meg külföldi, köztük megyénkbeli diákok részére. A kurzusok témája: indonéz művészetek és nyelv, számítógépes ismeretek, menedzsment és gazdaság. Az ösztöndíjat 51 indonéz egyetemen lehet igénybe venni.

  
tovább >>
01.07.
2014.

KARÁCSONYI FOTÓ- ÉS RAJZPÁLYÁZAT
Megvannak a közönségszavazás nyertesei - Forrás: jnszm.hu

Január 6-án éjfélig lehetett szavazatokat leadni a megyei önkormányzat karácsonyi fotó- és rajzpályázatára beküldött, egészen pontosan feltöltött, alkotásokra. Ezzel két díj már biztosan elkelt, mégpedig a közönségdíj, amelyet fotó kategóriában Tamás Máté, rajz kategóriában Pékó Dorina nyert el. Csüggedni azonban nincs ok, mivel a szakmai zsűri döntése alapján még legalább tíz értékes nyeremény vár gazdára. A feltöltött képek január 8-án éjfélig tekinthetők meg.

  
tovább >>
12.23.
2013.
KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK! 

 Meghitt, békés karácsonyi ünnepet és sikerekben, eredeményekben és egészségében gazdag új esztendőt kívánunk Jász-Nagykun-Szolnok megye valamennyi lakosának!

  
tovább >>
12.16.
2013.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
"Akinek nincs a fiókban terve, az nincs kész a jövőre" - Forrás: jnszm.hu

 Idei utolsó  ülését tartotta ma a megyei közgyűlés. Az első napirend - a Nagykunság térségi agrár- és vidékfejlesztési terv”- kapcsán az ülésen részt vett Búsi Lajos, vidékfejlesztésért felelős helyettes-államtitkár. A testület számos, a 2014-2020-as európai uniós ciklusra történő megyei felkészüléshez kapcsolódó előterjesztést is megtárgyalt.

  
tovább >>
12.16.
2013.
KARÁCSONYI FOTÓ- ÉS RAJZPÁLYÁZAT  
Újra értékes díjak várják a résztvevőket - Forrás: jnszm.hu

Idén is nagyszerű nyeremények várják a megyei önkormányzat által meghirdetett karácsonyi fotó- és rajzpályázat résztvevőit. Kategóriánként az első öt helyezett mellett a közönségszavazás győzteseit is díjazzuk. December 27-ig lehet beküldeni, behozni, feltölteni a fotókat és rajzokat. Részletek a honlapunkon található pályázati ikonra kattintva vagy a www.facebook.com/jnszm oldalon  olvashatók. A nyeremények listájáért kattintson a "tovább" gombra!

  
tovább >>
12.13.
2013.
MEGTARTOTTA ÉVZÁRÓJÁT A MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLET
Meghitt hangulatú rendezvénynek volt részese Dr.Csoór György

 Ma délelőtt tartotta évzáró klubvezetői értekezletét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete. A rendezvényen részt vett Dr.Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke, aki tájékoztatta a résztvevőket a megyei önkormányzat aktuális munkájáról, különös tekintettel a "Partnerek vagyunk!" elnevezésű, a közigazgatási és civil szféra együttműködését célzó pályázatra. A januárban induló projekt egyik együttműködő partnere lesz a megyei nyugdíjas egyesület

  
tovább >>
12.13.
2013.
ÜLÉSEZETT A TÉRSÉGI TURISZTIKAI EGYESÜLET 
A Kováts Mihály Baráti Társasággal 20-ra nőtt a tagok száma-Forrás:sajtóanyag

 December 12-én tartotta soros ülését az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület Szolnokon, a Megyeházán. Az ülésen  a megyei, regionális, hazai és európai uniós szintű turizmusfejlesztéssel kapcsolatban kaptak áttekintést a résztvevők. Olyan információk hangzottak el, amelyek a megye turizmusfejlesztésében érintett döntéshozók, szakemberek, vállalkozások munkáját segíti a jövőben.

  
tovább >>
12.09.
2013.
ALÁÍRTÁK A MEGÁLLAPODÁSOKAT
A jövőbeni fejlesztések területi alapjáról is megegyeztek a felek-Forrás: jnszm.hu

 A 2014-2020-as uniós ciklus tervezése kapcsán, a koordinált szakmai együttműködés elősegítése érdekében a megyei önkormányzat valamennyi település önkormányzatával megállapodást kötött. Ma délután a Megyeházán tartották az utolsót, a szolnoki kistérséghez tartozó települések vezetőinek részvételével.Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke az aláírás kapcsán elmondta, azért fontos a koordinált közös munka, hogy a fejlesztések ne kioltsák, hanem erősítsék egymást.

  
tovább >>
12.05.
2013.
EZÜSTÉREM A KKVHÁZ VETÉLKEDŐ DÖNTŐJÉBEN
Szoros küzdelem alakult ki Zala megyével - Forrás: jnszm.hu

 Aki követte oldalunk híreit, az tudja, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata bejutott a KKVHÁZ Vetélkedő döntőjébe. A november 4-én délután Budapesten, a NAV székházában megrendezett finálén rendkívül jól szerepelt csapatunk: ezüstérmesek lettünk! A helyszínen szorított a sikerért Borbás Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke is.

  
tovább >>
12.05.
2013.
KISTÉRSÉGI MEGÁLLAPODÁSOKAT KÖT A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
Koordinált szakmai együttműködés kialakítása a cél - Forrás: jnszm.hu

 Jász-Nagykun-Szolnok megye és a 7 kistérség jövőbeni fejlődésének előmozdítása érdekében a megyei önkormányzat koordinált szakmai együttműködést kíván kialakítani a gazdaság- infrastruktúra- és intézményfejlesztés terén a 2014-2020-as időszakra szóló megyei területfejlesztési koncepcióban foglaltak megvalósítására. A megállapodások ezekben a napokban köttetnek.

  
tovább >>
12.02.
2013.
SIKERES PROGRAMOKRÓL SZÁMOLT BE KOVÁCS SÁNDOR 
Gazdasági fejlődés a társadalom fejlődése nélkül nem lehetséges

 Sajtótájékoztatón számolt be a megyei önkormányzat aktuális munkájáról ma délben Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke. Ezúttal egy sikeres partnerségi projekt, a karácsonyi fotó-és rajzpályázat, valamint a KKVHÁZ által indított vetélkedőn döntőbe jutott szereplés adta az aprópját a tájékoztatónak.

  
tovább >>
12.01.
2013.
ELINDULT A KARÁCSONYI FOTÓ- ÉS RAJZPÁLYÁZATUNK!
Idén is értékes nyeremények várják a résztvevőket - Forrás: jnszm.hu

 December 1-27. között várja a Jász-Nagykun.Szolnok Megyei Önkormányzat a munkákat a karácsonyi fotó- és rajzpályázat keretében. A felhívás és a jelentkezési lap megtalálható honlapunk bal oldalán található "Pályázatok, állásajánlatok" menüpontjában. A pályázatokat ezen a linken lehet feltölteni: https://www.facebook.com/jnszm/app_276686432417366 .  A feltöltött fotókat és rajzokat közönségszavazásra bocsátjuk 2013. december 28 - 2014. január 6. között. A legtöbb szavazatot kapott alkotás mindkét kategóriában közönségdíjban részesül. A szakmai zsűri valamennyi - postán, személyesen behozott és a megadott linkre feltöltött - művet értékeli, döntésük alapján kategóriánként az első öt értékes díjat nyer.    

11.29.
2013.
DÖNTŐBEN A MEGYE CSAPATA!
A KKVHÁZ Vetélkedő legjobbjai közé kerültünk - Forrás: jnszm.hu

 "Egyél a megyédből - vegyél a megyédből!" ezzel az elnevezéssel hozott létre képzeletbeli vállalkozást Jász-Nagykun-Szolnok megye a KKVHÁZ Összefogás Vetélkedőn. A szerdán zárult középdöntőből toronymagasan, - 1861 ponttal - jutott be csapatunk a december 4-án Budapesten megrendezésre kerülő döntőbe. Köszönjük a megyében tevékenykedő vállalkozások támogató szavazatát, nélkülük nem jöhetett volna létre ez az eredmény!

  
tovább >>
11.27.
2013.
TOP 50 
Díjazták a legjobb vállalkozásokat és képző helyeket - Forrás: jnszm.hu

 Tegnap késő délután tartották a megye gazdaságában legjobban teljesítő cégeket tartalmazó TOP 50 kiadvány bemutatóját a Megyeházán. Az esemény házigazdája a megyei kereskedelmi és iparkamara, valamint a NAV Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága volt, előadóként részt vett Szatmáry Kristóf, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár. Átadták az "Év vállalkozása" és a "Kiváló gyakorlati képzőhely" díjakat.

  
tovább >>
11.22.
2013.
KISTELEPÜLÉSI EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRŐPROGRAM 
Más problémákkal kapcsolatban is segítenek az orvosok - Forrás: jnszm.hu

 Az idei évi utolsó megyei egészségügyi szűrés helyszínén, Mesterszálláson tartott ma közös tájékoztatót Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Dr.Bene Ildikó, a megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója az elért eredményekkel és tapasztalatokkal kapcsolatban.

  
tovább >>

11.20.
2013.

ELRAJTOLT AZ ÖSSZEFOGÁS VETÉLKEDŐ 2. FORDULÓJA
Segítsük együtt megyénk cspatát a döntőbe!  - Forrás: jnszm.hu

 Ma délben megkapták a KKVHÁZ VETÉLKEDŐ megyei csapatának tagjai a 2. forduló kérdéseit, a válaszadásra 24 óra áll rendelkezésre. A tíz középdöntős megyei csapatból négyen jutnak be a december 4-i döntőbe. A megye lakosai, és az itt tevékenykedő vállalkozásokon múlik, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye ott lesz-e a legjobbak között. Szavazáshoz kérjük,  kattintson erre a linkre: http://www.kkvhaz.hu/profile/userprofile/350/jasz-nagykun-szolnok-megye. A kis- és nagyvállalkozások már november 20-án 12.00 órától csatlakozásukkal jelentős pluszpontokat hozhatnak a csapatnak. Egyéni szavazásokra november 21-én 15 órától van lehetőség. A szavazás november 27-én 12.00 óráig tart.

  
tovább >>
11.20.
2013.
ŐSZI KONFERENCIASOROZAT A 2014-2020-AS TEREVZÉSRŐL
A megyei munka formálódó kereteit is ismertették - Forrás: jnszm.hu

 A Széchenyi Programiroda szervezésében tartottak ma konferenciát a 2014-2020-as európai uniós ciklusra történő felkészülés jegyében ma Szolnokon, a Városházán. A résztvevőket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere köszöntötte. Lakatos István, a megyei önkormányzati hivatal irodavezetője a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) megyei tervezésének részleteit ismertette.

  
tovább >>
11.15.
2013.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Megválasztották a megyei értéktár bizottság tagjait - Forrás: jnszm.hu

 Az év utolsó előtti ülését tartotta ma a megyei közgyűlés. Napirenden szerepelt – többek között – több szakmai beszámoló, a következő európai uniós ciklusra történő felkészülés jegyében zajló aktuális tervezőmunka, illetve döntés született a megyei értéktár bizottság létrehozásáról, tagjairól.

  
tovább >>
11.13.
2013.
MEGNYÍLT A SZAKMÁK VILÁGA  
Segítség a pályaválasztás előtt állóknak - Forrás: jnszm.hu

 November 13-14-én Szolnokon, a Széchenyi István Gimnázium sportcsarnokába várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. A ma délelőtti megnyitón Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Dr.Kállai Mária, megyei kormánymegbízott és Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

  
tovább >>
11.12.
2013.
ADOMÁNY A KÁRPÁTALJAI MAGYAR FŐISKOLÁNAK
A Megyebálon összegyűlt összeget adta át Kovács Sándor - Forrás: jnszm.hu

 A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Magyarország Beregszászi Konzulátusa és a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet jótékonysági szüretzáró bált szervezett november 8-án Beregszászon. Az eseményre meghívást kapott Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, aki a XXI. Megyebálon befolyt adomány összegét, 320.000 Ft-ot, ez alkalomból adta át Orosz Ildikónak, a főiskola elnökének.

  
tovább >>
11.10.
2013
TUDOMÁNYOS KONFERENCIA JÁSZBERÉNYBEN  
Érdekes előadások a Jászkunságról - Forrás: jnszm.hu

 Termelés és fogyasztás a Jászkunságban címmel szerveztek konferenciát a Jászság fővárosában a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan november 8-án. A megjelenteket Borbás Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte.

  
tovább >>
11.08.
2013.
A MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMRÓL EGYEZTETTEK 
Az anyag kulcsszerepet tölt be a tervezésben - Forrás: jnszm.hu

 A megyei szintű tervdokumentumok között kulcsfontosságú szerepe van – a megyei területfejlesztési koncepció távlati célkitűzései és az Európai Uniós források igénybevételével megvalósítani kívánt konkrét fejlesztések között is kapcsolatot teremtő – a megyei területfejlesztési programnak. Ennek első munkaváltozatát egyeztették ma a délelőtt Szolnokon a szakemberek és döntéshozók.

  
tovább >>
11.07.
2013.
TÉRSÉGI EGYEZTETÉSEK ZAJLANAK A PROJEKTJAVASLATOKRÓL  
Hét helyszínen vitatják meg a szakemberek a munkaanyagot - Forrás: jnszm.hu

 Jász-Nagykun-Szolnok megye felkészülése a 2014-2020-as európai uniós ciklusra a közelmúltban újabb szakaszába lépett - megkezdődött a programozás. Megtörtént az önkormányzatoktól kért három projektgyűjtésre – JNSZ Megyei Gazdaságfejlesztési Részprogramhoz; az Ágazati Operatív Programokhoz (GINOP, EFOP, KEHOP, KOP, VP, MAHOP) és a Kistérségfejlesztési Részprogramokhoz – beérkezett javaslatok feldolgozása és csoportosítása.

  
tovább >>
11.07.
2013.
JELENTŐS FEJLESZTÉS A MEGYE EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSÁBAN
Harminc kezelőhely szolgálja a vesebetegek gyógyulását - Forrás: jnszm.hu

 Ma délelőtt ünnepélyesen átadták a Diaverum Dialyzis Központ új pavilonját Szolnokon, a Hetényi Géza Kórház területén. A fejlesztésnek köszönhetően az eddig meglévő 20 kezelőhely helyett 30 állomáshely szolgálja a veseelégtelenségben szenvedő betegek gyógyulását. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy nagy feladat hárul ennek a korszerű eszközparknak a működtetésében a szakemberekre. Ők azok - orvosok, ápolók, asszisztensek -, akik  hozzárértésükkel, odafigyelésükkel nagyban segíthetik a betegeket a gyógyulásban.  

  
tovább >>
11.04.
2013.
BEL- ÉS CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ RENDSZER KIÉPÍTÉSE KEZDŐDIK  
A fejlesztés hat megyei települést érint  - Forrás: sajtóközlemény

 A Vásárhelyi Terv továbbfejlesztéséhez kapcsolódó infrastruktúra beruházás keretében  bel- és csapadékvíz rendezési projekt alapkőletételét tartották ma délelőtt Kunhegyesen. A hat települést érintő beruházás költsége mintegy 2,5 milliárd forint. Az ünnepségen részt vett az érintett települések polgármesterei mellett Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

  
tovább >>
10.27.
2013.
FILMSZEMLE KONFERENCIÁVAL EGYBEKÖTVE  
A családi gazdaságok jelene és jövője volt a fő téma - Forrás: jnszm.hu

 Október 24-26. között zajlott a Future 2013 Nemzetközi Filmfesztivál. Ehhez kapcsolódóan szakmai konferenciát tartottak pénteken a Megyeházán a családi gazdálkodások jelenlegi és jövőbeni helyzetéről. A résztvevőket Búsi Lajos, vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár és Borbás Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte.

  
tovább >>
10.21.
2013.
KÍNAI ANTI-KORRUPCIÓS DELEGÁCIÓ JÁRT A MEGYEHÁZÁN  
A KIM meghívására érkeztek hazánkba - Forrás: jnszm.hu

 Három napos hivatalos látogatásra érkezett hazánkba a kínai Anhui tartomány korrupció ellenes szakembereiből álló delegáció hétfőn. Első útjuk Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyére vezetett, ahol a város és a megye vezetőivel találkoztak.  

  
tovább >>
10.18.
2013.
NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL MARTFŰN 
Több mint nyolcvan film érkezett a versenyre - Forrás: sajtóanyag

 Az Agraria-Apure Egyesület és a Europe Direct Szolnok 2013. október 24-26-án Martfűn,  a helyi önkormányzattal közösen rendezi meg második alkalommal a „Future 2013- Dokumentumfilmek a vidékről” című nemzetközi filmfesztivált, melynek  célja a vidék fejlődésének új irányait kereső filmek bemutatása. A filmfesztiválra 12 országból  82 film érkezett be.

  
tovább >>
10.17.
2013.
GAZDASÁGI FÓRUM  
Téma volt a 2014-2020-as uniós források felhasználása is 

 A Megyeháza díszterme volt a helyszíne október 16-án a Szolnoki Gazdasági Fórumnak a BI-KA Logosztika Kft szervezésében. A tanácskozás a " Változó világ, új stratégiák - logisztikai nélkül nem megy " téma köré épült. Lakatos István, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője a 2014-2020 között várható uniós források felhasználásának lehetőségeit ismertette a résztvevőkkel.

  
tovább >>
10.15.
2013.
TERMÁLVÍZ HASZNOSÍTÁSI PROJEKT ZÁRULT MIKLÓSON
A közel félmilliárdos beruházás 20 közintézmény fűtését oldhatja meg 

 A "Termálvíz komplex hasznosítása Törökszentmiklóson" elnevezésű projekt zárását tartották ma a településen. A beruházásnak köszönhetően 20 közintézmény fűtése oldható meg geotermikus energiával, melynek eredményeként éves szinten mintegy 40 millió forintos megtakarítást vár a város önkormányzata. A zárórendezvényen köszöntőt mondott Homolya Róbert helyettes államtitkár, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Juhász Enikő, a város polgármestere és Boldog István, országgyűlési képviselő.  

  
tovább >>
10.10.
2013.
EGYEZTETÉS A JÖVŐ ÉVI TURISZTIKAI MARKETING TERVRŐL  
Termék alapú kommunikációt folytat az MT Zrt. - Forrás: jnszm.hu

 Országjáró road-show keretében ismertette a Magyar Turizmus Zrt. a 2014. évi marketing tervét a szakemberek körében a héten. Az Észak-alföldi régióban Szolnok városa adott otthont az eseménynek október 8-án délután. A társaság hazai vonatkozású terveit Maráczi Gábor, stratégiai és marketing igazgató, míg a régiós elképzeléseket Katona Ilona, az Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság vezetője ismertette.

  
tovább >>
10.09.
2013.
TÉRSÉGI PROJEKTGYŰJTÉSEK  
Négy helyen zajlottak konzultációk - Forrás: jnszm.hu

 Mint arról nem régen hírt adtunk, megkezdődött a 2014-2020-as európai uniós ciklus megalapozó tervező munka második üteme, a programozás. Ennek keretében, a projektgyűjtéshez kapcsolódóan, térségi konzultációt szervezett a megyei önkormányzat október 7-én és 8-án. Hétfőn Szolnokon és Jászfényszarun, kedden Kunszentmártonban és Kunhegyesen került sor az egyeztetésre az adott kistérség polgármesterei és tervezési kapcsolattartásért felelős munkatársai részvételével.   

10.03.
2013.
KKVHÁZ VETÉLKEDŐ
Nehéz csapatba kerültünk a középdöntőben - Forrás: jnszm

 Október 2-án délben tartották a KKVHÁZ Összefogás Vetélkedő 1. fordulójának eredményhirdetését Budapesten, a Hungexpo vásárváros területén. Aki nyomon követte az előző hetek eseményeit, valamint a közönségszavazást, annak nem jelent újdonságot, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye több mint 14 ezer szavazattal az első helyen jutott tovább a középdontőbe. Itt azonban már nehéz dolgunk lesz....

  
tovább >>
10.01.
2013.
MEGKEZDŐDÖTT A MEGYEI TERVEZÉS MÁSODIK ÜTEME 
A programozással folytatódik a felkészülés 2014-2020-ra - Forrás: jnszm.hu

 Az elfogadás előtt álló Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció megalkotása után újabb nagyszabású, már a konkrétumok felé haladó tervező munkába kezdett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat: a programozással folytatódik Jász-Nagykun-Szolnok megye felkészülése a 2014-2020 közötti Európai Uniós fejlesztési ciklusra.

  
tovább >>
09.30.
2013.
KUTATÓK ÉJSZAKÁJA A SZOLNOKI FŐISKOLÁN
A megye turisztikai kínálata is megjelent az eseményen - Forrás: jnszm.hu

 Idén szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján tartották a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatot a Szolnoki Főiskola Campusában. Nem véletlen, hogy a szakmai előadások is e témához kapcsolódtak. Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai kínálatát az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület a megyei önkormányzattal közös standon mutatta be a szervezők felkérésére.

  
tovább >>
09.30.
2013.
POLGÁRMESTEREK LABDARÚGÓ TALÁLKOZÓJA
A jászok csapata javított a mérlegen - Forrás: jnszm.hu

 Péntek délután Kisújszálláson tartották a Polgármesterek XXI. Labdarúgó Találkozóját. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a helyi önkormányzat közös szevezésében lezajlott barátságos focitornán a jászok és a kunok csapata mérte össze erejét. A jászok javítottak a mérlegen 11:10 arányban győztek. Összesítésben tizenkétszer a kunok, hatszor a jászok nyertek, háromszor volt döntetlen az összecsapás. Képek a www.facebook.com/jnszm.hu oldalon találhatók, a fényképalbumban.

09.27.
2013.
SEGÍTSE MEGYÉNK CSAPATÁT SZAVAZATÁVAL!
Megkezdődött a közönségszavazás a kkv vetélkedőben  - Forrás: jnszm.hu

Szeptember 26-tól október 2-án déli 12.00 óráig lehet szavazni a KKVHÁZ Összefogás Vetélkedő keretében a megyék csapataira. Kérjük az alábbi linken segítse Jász-Nagykun-Szolnok megye lelkes csapatát abban, hogy az első fordulóból továbbjusson! Egyszer kell regisztrálni, utána korlátlanul lehet szavazatokat leadni! Fogjunk össze Jász-Nagykun-Szolnok megye sikeréért!!! Kattintson ide, regisztráljon és szavazzon minél többször: http://www.kkvhaz.hu/szavazas-i-fordulo

  
tovább >>
09.24.
2013.
EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉS HÁROMSZÉKEN 
"A jó példákat el kell lesni" - Forrás: sajtóanyag

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a szórvány magyarság támogatása érdekében egészségügyi szűrőprogram megvalósításáról döntött Kovászna megyében, a kiutazás költségét (közel félmillió forint) a megyei önkormányzat fedezte.  A szűrés öt munkanapon át tartott, szeptember  16-20. között. A szakmai megvalósítását ezúttal is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház – Rendelőintézet munkatársai végezték. Az utolsó napon  a munkát megtekintette Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Bene Ildikó, a Hetényi Kórház főigazgatója.

  
tovább >>
09.23.
2013.
VETÉLKEDŐ INDUL A KKV SZEKTOR SZEREPLŐINEK 
Szerdán lesz az első forduló a Megyeházán - Forrás: jnszm.hu

 A KKV szektorról mindenki mondja, hogy tőkehiányos. Azt sokan elfelejtik hozzátenni, hogy információ- és kapcsolatszegény is. Ezen az utóbbi tényezőn kíván változtatni az idén szeptemberben  induló játékos program, a KKVHÁZ Összefogás Vetélkedő Magyarország 2013, mely a  Nemzetgazdasági Minisztérium és a megyei önkormányzatok támogatásával valósul meg.

  
tovább >>
09.19.
2013.
MEGYEI TERVEZÉS 2014-2020
Körvonalazódnak a programozás keretei - Forrás: jnszm.hu

 A 2014-2020-as Európai Uniós fejlesztési ciklusra való felkészülést szolgáló megyei tervezés II. ütemének, a programozásnak a keretei augusztus végére létrejöttek. Az elkövetkező   feladatok áttekintése és a teendők együttes meghatározása céljából Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke egyeztetést kezdeményezett, melyet tegnap délután tartottak Törökszentmiklóson a megye városainak vezetői és a tervezésbe bevont szakemberek részvételével.

  
tovább >>
09.18.
2013.
ÚJABB UNIÓS TŐKE MEGYÉNK VÁROSAINAK IS 
Közel 1,6 milliárdot kap négy város - Forrás: sajtoanyag

 Az uniós források teljes mértékű felhasználása mindannyiunk érdeke. Ezt szem előtt tartva a kormány úgy döntött, hogy újabb huszonöt esetben támogat funkcióbővítő és szociális célú városrehabilitációs pályázatokat az Észak-alföldi régióban, közel 9 milliárd forint értékben.A szociális városrehabilitációs pályázatok esetében kilenc város  3,4 milliárd forint támogatást kap, míg a funkcióbővítő városrehabilitáció esetében tizenhat város kap 5,4 milliárd forint uniós forrást.A Jász-Nagykun-Szolnok megyei nyertes pályázatokkal kapcsolatban tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Mezőtúron Boldog István, országgyűlési képviselő, Mező Ferenc, az ÉARFÜ ügyvezetője, valamint Herczeg Zsolt, a település polgármestere.

  
tovább >>
09.17.
2013.
FOLYTATÓDIK A KISTELEPÜLÉSI SZŰRŐPROGRAM 
Együttműködési megállapodást kötöttek a felek  - Forrás: jnszm.hu

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés ma délutáni ülését rövid időre megszakítva, a vonatkozó napirend elfogadását követően szinte azonnal sor került az 1.000 fő lakos alatti megyei településeken szűrőprogram folytatását erősítő együttműködési megállapodás aláírására a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, a megyei Hetényi Géza Kórház – Rendelőintézet, valamint az érintett 13 település - Csataszög, Hunyadfalva, Jászágó, Jászivány, Kétpó, Kuncsorba, Mesterszállás, Mezőhék, Nagyrév, Tiszaigar, Tiszainoka, Tomajmonostora, Vezseny - vezetője között.

  
tovább >>
09.17.
2013.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Az országos rendőrfőkapitány-helyettes is értékelt - Forrás: jnszm.hu

 A megyei közgyűlés mai ülésén beszámoló hangzott el a megye 2012.évi közbiztonsági helyzetéről, valamint a megyei kereskedelmi és iparkamara tevékenységéről. Emellett döntött a megyei önkormányzat 2013.évi költségvetésének 1. félévi teljesítéséről, a 2014-20-as uniós ciklus megyei tervező munkáját segítő pályázat benyújtásáról, illetve egészségügyi szűrőprogram szervezéséről. 

  
tovább >>
09.17.
2013.
HONLAP PÁLYÁZAT  
Mikro- és kisvállalkozások köréből várják a jelentkezőket - Forrás: jnszm.hu

Az év legjobb céges weboldalát keresik egy szeptember 16-ától megnyílt pályázaton. A jelenkezéseket mikro- és kisvállalkozások köréből várják. A pályázattal idén is azokat a jól működő pályázatokat díjazzák, amelyek leghatékonyabban segítik az adott cég üzleti tevékénységét.  Nem hátrány például az átlátható struktúra, a  könnyű elérés vagy az online rendelési lehetőség.

  
tovább >>
09.15.
2013.
BEMUTATKOZTAK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÉRTÉKEI 
Sok látogatót vonzott a budapesti esemény - Forrás: jnszm.hu

 A zord időjárás sem tudta elvenni sem a résztvevő megyék, sem a kiállító mesterek, sem pedig a fellépő művészek kedvét attól, hogy méltó módon képviseljék megyéjük gazdag és sokszínű kulturális értékét a  Budapesten megrendezett Magyar Értékek Napja elnevezésű rendezvényen a Szent István Bazilika előtti téren szombaton.

  
tovább >>
09.11.
2013.
KAZAK NAGYKÖVETI LÁTOGATÁS
A megye kulturális értékeivel is ismerkedik Nurbakh Rustemov -Forrás: jnszm.hu

 A mai napon egy napos hivatalos látogatásra érkezett Jász-Nagykun-Szolnok megyébe  Nurbakh Rustemov, a Kazah Köztársaság Magyarországi Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete, akit hivatalában fogadott Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Borbás Zsolt alelnök.

  
tovább >>
09.10.
2013.
MAGYAR ÉRTÉKEK NAPJA 
Jász-Nagykun-Szolnok megye is bemutatkozik Budapesten -Forrás: jnszm.hu

Magyarország és a Kárpát-medencei magyarság kulturális sokszínűségének megőrzése, kincseinek és hagyományainak megmutatása céljából az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságának háttérintézménye, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében Magyar Értékek Napját szervez 2013. szeptember 14-én Budapesten.

  
tovább >>
09.09.
2013.
HÉTVÉGI ESEMÉNYEK - VÁROSSÁ AVATTÁK FEGYVERNEKET
Horváth László tiszteletbeli nagykunkapitány lett - Forrás: jnszm.hu

 A Gulyásfesztivál mellett a hétvégén több rangos megyei vonatkozású esemény is zajlott. Szombaton a Nagykun Hagyományőrző Tanács tiszteletbeli nagykunkapitánnyá avatta Horváth Lászlót, tiszteletbeli kazah konzult. Vasárnap Fegyverneken tartottak várossá avatási ünnepséget. Mindkét eseményen jelen volt Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke.

  
tovább >>
09.03.
2013.
TESZEDD 2013!
Szeptember 11-ig lehet regisztrálni - Forrás: jnszm.hu

 Idén szeptember 14-én lesz a TESZEDD! hulladékgyűjtő akció, amelynek keretében önkéntesek tízezreit  várják az ország „nagytakarításában”, a lakókörnyezetünkben, a természetben eldobott szemét összegyűjtésében. Jász-Nagykun-Szolnok megye több településéről még várják a regisztrációkat.   

  
tovább >>
08.30.
2013.
TÖMEGEKET MEGMOZGATÓ RENDEZVÉNYEK SZOLNOKON 
Szolnok Napja és a Gulyásfesztivál is várja a vendégeket 

 Ma színházi évadnyitóval vette kezdetét a Szolnok Napja elnevezésű három napos rendezvénysorozat.  A  gazdag programkínálat és a várhatóan kedvező időjárás sokakat csábít majd a megyeszékhely utcáira. Jövő héten pedig, szeptember 5-8. között, a 15. Szolnoki Gulyásfesztivál várja a Tiszaligetben a főzni és enni szeretőket.

  
tovább >>
08.30.
2013.
TÖRÖKSZENTMIKLÓS, A MÉLTÁN BÜSZKE KISTÉRSÉGI KÖZPONT  
Véget ért a városrehabilitációs projekt 

 Csütörtök délelőtt tartották az Ipoly Arnold Kulturális Központban a "Törökszentmiklós, a méltán büszke kistérségi központ" elnevezésű városközpont rehabilitációs projekt zárórendezvényét. A programban többek közt három nagy beruházás is szerepelt, mint az új kulturális központ felépítése, a Kossuth tér megújítása és régi Városháza felújítása. A rendezvényen részt vett Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és az Észak Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője, dr. Mező Ferenc.

  
tovább >>
08.27.
2013.
MEGSÜLT A LENGYEL-MAGYAR BARÁTSÁG KENYERE
Film készült az eseményről - Forrás: jnszm.hu

 Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legrégebbi lengyel partnere, Tarnów járás elöljárója meghívására a Tarnówi Arató Napok  vendége volt Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Borbás Zsolt alelnök. Az esemény kiemelt programja volt a vasárnap megtartott Aratóünnep, melyen megszegték a jászsági lisztből készült „Lengyel-Magyar Barátság Kenyerét, illetve egészen pontosan Tarnów-Jász-Nagykun-Szolnok Barátság Kenyerét.

  
tovább >>
08.21.
2013.
ELKÉSZÜLT A KÁRPÁT MEDENCE KENYERE 
Hamarosan megsül a Lengyel-Magyar Barátság Kenyere is - Forrás: jnszm.hu

 Nemzeti ünnepünkön megszegték a Kárpát medence kenyerét, amelyhez a hozzávalókat idén a határon túli magyar lakta vidékek adták. Az alföldi lisztből, erdélyi pityókából és sóból, kárpáti vízből, délvidéki kovászból készült kenyér egészen pontosan 152 kilót nyomott. Az eseményre Kovács Sándor meghívására Tarnów járásból is érkeztek vendégek Miroslaw Banach, elöljáró-helyettes vezetésével.

  
tovább >>
08.15.
2013.
ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS  
Negyvenhatan részesültek megyei szintű elismerésben - Frissülő képekkel!

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat  ünnepi megemlékezést tartott ma délelőtt a Megyeháza dísztermében az augusztus 20-i állami ünnepséghez kapcsolódóan. A rendezvényen ünnepi köszöntőt mondott Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke. Ezt követően adták át a megyei önkormányzat 12 kitüntető díját és 4 kitüntető címét, valamint az „Orvosi Kamara-Szolnok” életműdíjat. Összesen 46-an részesültek elismerésben.Az eseményen részt vett Dr.Kállai Mária, megyei kormánymegbízott és Szabó István, a megyeszékhely alpolgármestere is.

  
tovább >>
08.06.
2013.
PROGRAMOKBAN BŐVELKEDŐ AUGUSZTUS  
150 kilós lesz a Kárpát medence kenyere - Forrás: jnszm.hu

 Igazi program dömpinggel várja Jász-Nagykun-Szolnok megye az ide látogatókat és az itt élőket az elkövetkező napokban és hetekben. Ma kezdődik Jászberényben a XXIII. Csángó Fesztivál, tegnap kezdődött Mezőtúron az arTúr Fesztivál, azt követi a Túri Vásár. Karcagon Nagykunsági Kulturális Napok lesznek jövő héten. A megyeszékhely is bővelkedik rendezvényekben a nyár utolsó hónapjában. 150 kilót nyom a Kárpát medence kenyere, melyet idén a 111 éves Szolnoki Művésztelepen épülő óriáskemencében sütnek.

  
tovább >>
07.22.
2013.
X.TISZA-TAVI POLGÁRMESTEREK TALÁLKOZÓJA  
Díjazták a vezetőket  - Forrás: sajtóanyag

 A szolnoki székhelyű Szféra-Tisza Kft. első alkalommal 2003-ban, Jász-Nagykun-Szolnok megyében szervezte meg több mint 70 településvezető részvételével a Tisza-tavi régió önkormányzati vezetőinek találkozóját. Idén pénteken Abádszalók adott otthont az eseménynek, melyen díjaztátk a térség településeinek vezetőit. Az eseményen részt vett Borbás Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke is.

  
tovább >>
07.11.
2013.
KÖZEL EGYMILLIÁRDBÓL ÉPÍT CSARNOKOT A MCHALE SZOLNOKON  
Jövő tavasszal átadják a beruházást - Forrás: sajtóközlemény

 Közel egymilliárd forintos összköltségvetéssel egy új, 5 ezer négyzetméteres üzemcsarnokot épít Szolnokon a McHale Hungária Kft. a gyártástechnológia továbbfejlesztésére. A mai alapkőletételt követően jövő tavaszra tervezik a beruházás befejezését.

  
tovább >>
07.11.
2013.
ÚJABB KÉT VÁROSSAL GAZDAGODOTT A MEGYE  
Fegyvernek és Besenyszög kapott városi címet - Forrás: jnszm.hu

Július 15-ei hatállyal a közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára Áder János köztársasági elnök Besenyszög községnek és Fegyvernek nagyközségnek városi címet adományozott. Így Jász-Nagykun-Szolnok megyében 22-re emelkedett a városok száma. A megyei önkormányzat nevében Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke levélben gratulált a két település polgármesterének.

07.10.
2013.
TÁRSADALMASÍTÁS ALATT AZ ORSZÁGOS DOKUMENTUMOK
Július végéig, illetve augusztus közepéig várják a véleményeket-Forrás: jnszm.hu

A 2014-20120-as Európai Uniós fejlesztési időszakra való felkészülés újabb meghatározó dokumentumainak társadalmasítása kezdődött meg. Ezek egyike az Európai Unió és Magyarország között kötendő Partnerségi Megállapodás egyeztetésre bocsátott változata.

  
tovább >>
07.06.
2013.
HIVATALOS LÁTOGATÁS KÍNÁBÓL 
Erősődő kapcsolat az egészségügy területén  - Forrás: jnszm.hu

 Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke meghívására egy napos hivatalos látogatásra érkezett megyénkbe pénteken a kínai Shanxi tartomány magas rangú delegációja Zhang Jianxin, kormányzó-helyettes asszony vezetésével. Az út elsődleges célja, hogy a 2009-ben megkötött testvér megállapodás keretében a felek  tovább mélyítsék együttműködésüket az egészségügy, ezen belül is elsősorban az orvos képzés és tapasztalatcsere terén.

  
tovább >>
06.28.
2013.
SEMMELWEIS NAP 
Az egészségügyben dolgozók ünnepén elismeréseket adtak át

Rövid kulturális műsort, majd Dr.Bene Ildikó főigazgató üdvözlő szavait, valamint Dr.Driesz Márta osztályvezető főorvos ünnepi beszédét követően elismeréseket adtak át az egészségügyben dolgozó szakembereknek ma délelőtt, a Hetényi Géza Megyei Kórházban tartott Semmelweis napi ünnepségen. Borbás Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke megyei egészségügyi díjat nyújtott át Dr.Dikó Lenkének, Dr.Kapusi Lajosnak és Dr. Gáll Jánosnak.

  
tovább >>
06.25.
2013.
MEGVANNAK A FRANCIAORSZÁGI NYÁRI EGYETEMRE KIUTAZÓK
Tiszaszőlősi és törökszentmiklósi fiatalok utazhatnak - Forrás: jnszm.hu

Kilencen nyújtottak be pályázatot a Boulogne-sur-Mer-i Nyári Egyetemen való részvételre, melyre augusztus 5-16. között kerül sor Franciországban, Pas-de-Calais megyében. A fogadó fél a szállás, ellátás és a programok költségét is fedezi. Honlapunk "Pályázatok, állásajánlatok" menüpontjában megtalálható a pályázati eredmény. Ne keseredjenek el azok, akik nem olvashatják a nyertesek között a nevüket, hiszen jövőre is lesz pályázat!

06.25.
2013.
EGYÜTTMŰKÖDÉS SZOLNOK ÉS KECSKEMÉT KÖZÖTT 
A két város közötti gazdasági tengely erősítése a cél  - Forrás: sajtóközlemény

 A 2014-2020-as Európai Uniós fejlesztési ciklusra történő felkészülés jegyében a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. és a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. együttműködési megállapodást kötött ma délelőtt ünnepélyes keretek között a szolnoki városházán.  A megállapodás célja a két megyei jogú város, Kecskemét és Szolnok, illetve várostérségeik fejlesztési céljainak összehangolása, az egymást erősítő hatások kiaknázása, a Kecskemét-Szolnok gazdasági tengely megerősödésének elősegítése.

  
tovább >>
06.25.
2013.
AZ ÁRVÍZI VÉDEKEZÉSBEN HELYTÁLLÓKAT KÖSZÖNTÖTTÉK  
A megyéből hétszázan segítkeztek  - Forrás: jnszm.hu

 A dunai árvíznél segítő önkénteseket, rendőröket, tűzoltókat, katonákat és polgárőröket köszöntötte ma a Megyeháza Dísztermében Dr.Kállai Mária, megyei kormánymegbízott, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke. Az eseményen részt vett Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere.

  
tovább >>
06.24.
2013.
XIX. JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ
Jövőre Jászapáti lesz a házigazda - Forrás: szoljon.hu

 A jászok olyanok, mint a diófa, amelynek erős a törzse, termését pedig nehéz megtörni. A hétköznapokban keményen dolgoznak, a háborúban pedig védik mindazt, amit elértek.” - fogalmazott Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, amikor péntek este megnyitotta a XIX. Jász Világtalálkozót Jászberény főterén.

  
tovább >>
06.21.
2013.
VÉGLEGESÍTÉS ELŐTT A KONCEPCIÓ 
Lezárult a közvita - Forrás: jnszm.hu

A megyei közgyűlés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepciót 2013. március 28 – 2013. május 11. között bocsátotta 45 napos közvitára. A véleményezési felhívást a megye 78 településén és a 7 szomszédos megyei önkormányzaton kívül 51 országos és területi szakmai szervezet kapta meg. A felkérésnek 34 szervezet tett eleget, közülük 17 fűzött érdemi észrevételeket az egyeztetési anyaghoz.