HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


12.18.
2018.
KEDVEZŐ VENDÉGFORGALMI ADATOK MEGYÉNK TURIZMUSÁBAN 
A Tisza-tó növekedése messze meghaladja a hazai átlagot
Jász-Nagykun-Szolnok megye és a Tisza-tó turisztikai helyzete, Szolnok város aktuális turisztikai fejlesztései mellett a Neumann János Egyetem Szolnoki Gazdálkodási Karának turizmus-vendéglátás szakának tevékenysége is teret kapott ma az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület közgyűlésén. A tagoknak Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszönte meg a turizmus egyre versenyképesebb ágazattá válása érdekében végzett munkáját.

 

Galó Anita, az egyesület titkára előadásában a hazai turisztikai rendszer aktualitásai mellett kitért Jász-Nagykun-Szolnok megye és a Tisza-tó helyzetére. A vendégforgalmi adatok 2017-ben minden eddigit felülmúltak, az országos átlagot meghaladó mértékben nőtt a megyébe érkezett vendégek és a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma. Ez utóbbi tavaly megközelítette, idén bizonyára át is lépi a 600 ezret.Megyénkbe még mindig Lengyelországból, Németországból és Romániából érkezik a legtöbb külföldi vendég. Berekfürdő és Cserkeszőlő, valamint Szolnok és Tiszafüred adja a vendégforgalom 2/3-át, ami régóta fennálló helyzet és gyökeret verni látszik a területi koncentráció vonatkozásában. 2018 első félévében a vendégéjszaka szám tovább növekedett, ám a vendégek száma 2 %-os visszaesést mutatnak, a SZÉP kártyás fizetésekből származó bevétel is csökkent az év első felében - mondta el Galó Anita. A Tisza-tó vitathatatlanul elindult egy jó irányba, hiszen 20%-ot meghaladóak a vendégforgalmi adatok 2017-ben, és idén is több rekord született. A kerékpárosok is csúcsot döntöttek, hiszen szeptember végéig több mint 53 ezret regisztráltak, míg az előző két évben összesen 50 ezret. Tiszafüred mellett pedig Abádszalók is idegenforgalmi adó bevétel rekordot könyvelhet el idén.

Öhlbaum Emese, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Marketing és Turisztikai Osztályának vezetője ismertette annak a 22 milliárd forintos turizmusfejlesztési forrásnak a részleteit, amellyel a megyeszékhely gazdálkodhat az elkövetkező években. Számos, a lakosok és az ide látogató vendégek kényelmét és pihenését szolgáló nagyszabású beruházás áll előkészítés vagy megvalósítás alatt.


Dr.Kóródi Márta, a NJE Szolnoki Gazdálkodási Kara turizmus-vendéglátás szak tanszékvezetője elmondta, hogy sportturizmus menedzsment specializáció is elérhető ettől a tanévtől és a képzéseiket próbálják a térség turisztikai kínálatához és munkaerő-igényéhez igazítani.

A közgyűlés során 5 önkormányzat felvételéről döntöttek a tagok, valamint változtatás nélkül szavazták meg a jövő évi tagdíjakat, illetve támogatták az egyesület támogatásával előkészítés alatt álló Jász-Nagykun-Szolnok megyei és Tisza-tavi turisztikai térképek kiadását.

Az eseményről további képgaléria elérhető a www.facebook.com/alfoldszivette oldalon.

  

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
2019. Május
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC