HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


12.14.
2018
SHANXI-BÓL ÉRKEZETT DELEGÁCIÓ MEGYÉNKBE
 A mezőgazdaság és környezetvédelem terén erősödhet a kapcsolat 
 Luo Qingyu, a Shanxi Megyei Kormány vezető tanácsosa vezetésével 6 főből álló hivatalos delegáció érkezett Szolnokra. A kínai vendégeket Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Fehér Petra és Dr. Csoór György alelnökök fogadták a Megyeházán december 13-án, csütörtökön.

 

A rövid megbeszélés során Piroska Miklós elnök reményét fejezte ki, hogy kapcsolatainkat tovább tudjuk mélyíteni a gazdaság és a humánszféra területén. A kínai delegációvezető hangsúlyozta, hogy az utóbbi években egyre szorosabb lett a két térség kapcsolata. „Hosszú távon gazdasági, turisztikai és oktatási együttműködés erősítését szeretnénk elérni. A gazdasági együttműködésen belül tanulni szeretnénk önöktől a mezőgazdaság és a környezetvédelem területén. Hasznos lenne, ha ezt a látogatások során szakemberek bevonásával tehetnénk meg.” Piroska Miklós erre reagálva és ezzel egyetértve elmondta, hogy idei kínai látogatása során Shanxi kormányzóhelyettesével már beszéltek erről és megállapodtak abban, hogy a következő kiutazás alkalmával a hivatalos delegációban cégvezetők, vállalkozók is részt vehetnének. A felek emellett kölcsönösen fontosnak tartották a kulturális együttműködést, a gimnáziumi és felsőoktatási cserekapcsolatok kialakítását is.
A megbeszélés után a kínai vendégek ellátogattak a fémmegmunkálással foglalkozó Bognár és Társa Kft. telephelyére, ahol Bognár Miklós tulajdonos és fiai bemutatták a több, mint 35 éves céget, és a vendégek üzemlátogatás során megtekinthették a gyártási folyamatokat.

  

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
2019. Május
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC