HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


12.14.
2018
MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Több mint háromszáz nyertes projekt eddig a TOP-ban - Forrás: jnszm.hu
Közmeghallgatással egybekötött ülést tartott ma Szolnokon, a Megyeházán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Az ülésen részt vett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal két vezetője, Dr.Berkó Attila megyei kormánymegbízott és Dr.Katona Károly főigazgató úr. Napirenden szerepeltek Jász-Nagykun-Szolnok megye állami közúthálózatának állapotáról és felújítási lehetőségeiről, valamint a megye mezőgazdasági helyzetéről szóló tájékoztatók. Emellett a TOP megyei végrehajtásáról is beszámoló hangzott el.

 

Dr.Berkó Attila az ülés legelején konstruktív együttműködéséről biztosította a kormányhivatal részéről a megyei közgyűlést Jász-Nagykun-Szolnok megye gyarapodásának és fejlődésének elősegítése érdekében.
A közúthálózattal kapcsolatos tájékoztató szóbeli kiegészítéseként Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója elmondta, hogy 2018-ban 63,5 kilométer hosszan történt meg útburkolat felújítás TOP-os és hazai forrásból Jász-Nagykun-Szolnok megyei közútjain. Jövőre 69 kilométer további felújítás tervezett ebből a két forrásból. A Magyar Falu Program keretében jövőre várhatóan 35 kilométer, a program négy éves futamideje alatt összesen 216 kilométernyi, döntően 4 és 5 számjegyű közút felújítása tervezett.

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye mezőgazdasági általános helyzetével kapcsolatos tájékoztatóból kiderült, hogy megyénkben található hazánk mezőgazdasági hasznosítású termőföldjeinek egyötöde. A növénytermesztési ágazatok közül meghatározó a búza, az őszi káposztarepce, a kukorica és a napraforgó termesztése és a gyepterület művelése. Állattenyésztés közül meghatározó a sertés-, baromfi- szarvasmarha és juhtenyésztés, valamint a halgazdálkodás. A Jászságban és a Tiszazugban jelentős zöldség- és gyümölcstermesztés folyik. A mezőgazdasági művelés által hasznosított terület nagysága mintegy 415 ezer hektár a megye 558 ezer hektáros területéből. 32.783 fő van nyilvántartva őstermelőként megyénkben, és jelentős a mezőgazdasági tevékenységet végző egyéni és társas vállalkozások száma is.

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)végrehajtása és az eredményességi mutatók is napirenden szerepeltek a mai ülésen, valamint beszámoló hangzott el a JNSZ Megyei Területfejlesztési Ügynökség által menedzselt TOP-os projektekről.
A TOP 53,78 milliárd forint összegű kerete terhére eddig 303 db projekt kapott támogatást, mindösszesen 51,84 milliárd forint összegben, amely 96,4%-os forráslekötést jelentés. A 303 db támogatott projektből 112 db projektmenedzsmenti feladatait – a Megyei Önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő – Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft látja el.
A 2014-2020-as megyei tervezés során, a tervdokumentumok megalkotásakor a Megyei Önkormányzat a megye települési önkormányzataival szoros együttműködést alakított ki a fejlesztések előkészítése - projektgyűjtés, projektgenerálás, projektfejlesztés - és a megvalósítása érdekében.
2012-től kezdve a települési fejlesztési igények, projektek több körös összegyűjtése, felmérése, települési és járási szintű egyeztetései azt a célt szolgálták, hogy a megyei keret teljes egészében lekötésre kerüljön és minden településén valósuljon meg TOP fejlesztés.
A közeljövő legfontosabb feladata, hogy ne legyen a megyében forrásvesztés. Ez azt jelenti, hogy minden támogatott fejlesztés megvalósuljon, az eredményességmérési indikátorok teljesüljenek és a fel nem használt források lehetőleg teljes körűen hasznosításra kerüljenek.

A közgyűlés tagjai beszámolót hallgattak még meg a Mezőtúri Járási Hivatal tevékenységéről, elfogadták a megyei közgyűlés 2019. évi munkatervét, valamint pályázat benyújtását támogatták a határon túli egészségügyi szűrőprogram folytatása érdekében.

További képek a www.facebook.com/jnszm oldalunkon található, az előterjesztések pedig honlapunkon a Közgyűlés menüpont Közgyűlési meghívó almenüjéből letölthető.

  

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
2019. Május
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC