HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


03.12.
2018.
HARMADJÁRA IS TISZTA-TÓ A TISZA-TÓ !
Folytatódik az ökotudatos projekt a tó térségében  - Forrás: jnszm.hu
Elindult Tiszta tó a Tisza-tó projekt 3.üteme! Május végéig sok-sok újdonság mellett a hagyományos programokkal is jövünk! Sajtótájékoztatón jelentette be az indulást Tiszafüreden Kovács Sándor, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, melyen részt vett Horváth Béla, a Tisza-tó Zöld Nagykövete és Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere is. 

 

Az eltelt két évben számos rendezvényt, szakmai programot, közösségi kampányt köszönhettünk a projektnek, de egyik legfontosabb eredménye volt, hogy több mint 40 helyre került ki 120 és 1100 literes szelektív hulladékgyűjtő a tó térségében.
Szintén a projekt eredménye, hogy Zöld Nagykövete, saját kabalafigurája (Sulyom Sára) van a Tisza-tónak , illetve Öko Art Show néven, a tavaly májusban megrendezett turisztikai konferencia részeként, olyan egyedülálló, értékteremtő és -közvetítő rendezvényt hoztunk létre, mely eddig nem volt a térségben.
A 3. ütem azonban más lesz mint az előzőek. Több újdonságot fog hozni, illetve két jeles évforduló is kötődik a tóhoz 2018-ban: idén ünnepli 40 éves jubileumát a Tisza-tó, 45.-et pedig a Kiskörei Víztározó.
Az újdonság és az ünnep jegyében a 3. ütem az alábbi főbb programokkal valósul meg:
• amatőr kisfilm pályázat középiskolás és egyetemista fiataloknak, amelynek felhívása pár nap múlva elérhető lesz.
• „Utazik a Tisza-tó” roadshow: Abádszalók, Tiszaderzs, Tiszaszőlős és Kisköre településeken interaktív, ökotudatos játékokkal szólunk a fiatalabb generációhoz és erősítjük környezettudatos, a Tisza-tó iránt felelős gondolkodásukat.
• interaktív ökotudatos játék: virtuális sétával segítünk megismerni a Tisza-tó élővilágát és a tóban található hulladékokat.
• Tiszta-tó a Tisza-tó jubileumi konferencia: az április 5-én Tiszafüreden zajló rendezvény középpontjában a 40 éves Tisza-tó és a 45 éves Kiskörei Víztározó áll. Interaktív kisérőprogramként délután haltelepítés lesz a Tisza-tavi Sporthorgász N Kft. bázisán.
• ismét lesz Tisza-tó Napja: ez a hagyományos rendezvény idén is integrálódik a projektbe, május 11-20. között lesznek a programok. A megszokott események – lakossági és rendőr váltó futás, rendőrségi triatlon, szakmai konferencia, tókerülő kerékpározás, horgászverseny, Tisza-tavi KiMitTud? – mellett idén a lakosoknak, elsősorban a fiataloknak is tervezünk egy szórakoztató közösségi programot.

  

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
2018. Augusztus
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC