HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Köszöntő


A megye települései

Képgaléria


Jelképek | Megyeháza

Jász-Nagykun-Szolnok Megye címere

Jász-Nagykun-Szolnok Megye
címere

A címer meghatározó eleme a volt Jászkun Kerületek címerének sajátos reneszánsz pajzsa az azon lévő ötlombú koronával és kereti díszítéssel, mindkettő aranyszínű. A bíborral bélelt korona zafírokkal és rubinokkal ékített, az öt levél között négy ezüst gyöngy helyezkedik el. A kompozíció a Jászság, a Nagykunság és a korábbi Külső-Szolnok megye címerének egyesítéséből áll. A felső rész felülről lefelé függőleges irányban két egyenlő mezőre osztott. A jobboldali ezüst (fehér) mezőben egy természetes színezésű, balra forduló álló gólya a volt Külső-Szolnok megyét, a baloldali arany (sárga) mezőben jobbra lépő, sötét-barna kétfarkú oroszlán, felette vörös fogyó félholddal és hatágú vörös csillaggal a Nagykunságot jelképezi.
A jászsági részek jelképéül a címer kétfelé osztásával külön vált alsó rész, kék mezőben, egy fehér lovon vágtató vitézt ábrázol, kucsmája, teljes öltözete és nyeregtakarója vörös színű, ahogyan a válláról lobogó köpenye is. Jobb kezében az aranyszínű Lehel-kürt, bal kezében ezüst védőpajzsot tart. A lovas feletti három hullámos ezüst sáv (pólya) Jász-Nagykun-Szolnok megye három folyóját, a Tiszát, a Zagyvát és a Köröst jelképezi. A címer minden részletét fekete vonal határolja.

 

Jász-Nagykun-Szolnok Megye lobogója

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye zászlaja téglalap alakú, hosszában felénél kettéosztott, búzavirágkék és fehér színű selyem. Középen mindkét oldalon a megye hímzett címere természetes, eredeti színekkel. Alatta félkörben a Jász-Nagykun-Szolnok Megye felirat szerepel arany színezéssel. A zászlót körben arany rojtozás díszíti, két arany bojttal. A zászló méretaránya = 2:1, alapmérete 3 méter x 1,5 méter. A két oldalán lévő címer átmérője 80 cm.

Megye lobogó


Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
2019. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC