HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


10.06.
2018.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Ágazati tájékoztatók, megyebáli adomány, együttműködések jóváhagyása
Október 5-én ülésezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. A napirendi pontok között szerepeltek a megye természetvédelmi, munkaerő-piaci helyzetéről, valamint a munkavédelmi ellenőrzések tapasztalatairól szóló tájékoztatók. A képviselők támogatták, hogy az idei Megyebálon befolyt adomány az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei állomásai fejlesztésének segítését szolgálja.

A tavalyi évi munkaerő-piacot jellemző tendenciákkal kapcsolatban elhangzott, hogy a nyilvántartott álláskeresők száma átlagosan 15.693 fő volt Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ami 9,7%-kal kevesebb az előző évinél. A foglalkoztatottsági arány 66,1%-os, amely ugyan elmarad az országos átlagtól, de a 2010. évhez képest több mint 10%-os a javulás. Az álláskeresők nemenkénti összetételében nőtt a nők aránya (54,4%), amely feladatot is jelent: jobban kell koncentrálni a nők foglalkoztatására és képzésére. A szakképzetlenek és a legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkezők még mindig a legnagyobb arányban vannak jelen a nyilvántartott álláskeresők között.
Több képviselői felvetésére válaszolva dr.Németh Mónika, a JNSZ Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője elmondta, hogy a piaci igények és a szakképzések minél pontosabb összehangolása érdekében megkeresik az önkormányzatokat és a cégeket, melynek eredményeként már mintegy 70-80 szakma szerepel a képzési palettán.
A megyei munkavédelmi ellenőrzések tapasztalataival és a Kunhegyesi Járási Hivatal tevékenységével kapcsolatos beszámolók után, a testület a 2018. évi költségvetési rendelet módosításához kapcsolódóan döntött arról is, hogy az idei évi Megyebálon befolyt 895.000 forint összegű adományt az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei állomásai fejlesztésének segítésére fordítják.
A közgyűlés a megyei foglalkoztatási paktum és a környezetvédelmi témájú LIFE IP HungAIRy projektek kapcsán mondott igent együttműködési megállapodás, illetve szándéknyilatkozat aláírására a résztvevő partnerekkel.
A napirend és az előterjesztések megtalálhatóak www.jnszm.hu honlapunkon a Közgyűlés menüpontban.

  

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
2018. December
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC