HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


02.22.
2017.
ÉVINDÍTÓ ELŐADÁS A HOZAM KLUBBAN 
Hat éve a fejlesztéspolitika kulcsszereplője a megyei önkormányzat  
Megtartották szokásos évindító előadásukat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tisztségviselői a szolnoki Hozam Klubban február 21-én este. A tájékoztató során a 2016-os év eredményei mellett kiemelt szerepet kapott az idei év fontosabb feladatainak, a megye és a megyei önkormányzat előtt álló kihívások ismertetése. Az este során Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke a fejlesztéspolitika, Piroska Miklós alelnök, a turizmus, a jászkun identitás, a megyei értéktár, dr.Csoór György alelnök pedig a nemzetközi és társadalmi kapcsolatok, valamint az idei évi feladatok témakörét mutatta be a szép számú érdeklődő közönségnek.  

A megyei önkormányzat tevékenységének fő fókuszában immár hatodik éve áll a megyei területfejlesztési, vidékfejlesztési és területrendezési feladatok ellátása - hívta fel előadásában a figyelmet Kovács Sándor, majd beszélt Jász-Nagykun-Szolnok megye helyéről és jövőjéről is. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a növekedés biztos alapját az agrár és ipari szféra együttesen jelenti, de elengedhetetlen a bérek felzárkóztatása. A megyei önkormányzat fejlesztéspolitikájában új eszközök formálódnak, ezek közé sorolható a saját projektek - megyei foglalkoztatási paktum, klímastratégia és környezeti szemléletformálás, jászkun identitás erősítése - kínálta lehetőségek, a TOP közel 54 milliárd forintos keretével jelentkező új típusú szerep, mely napi szintű közvetlen kapcsolatot jelent minden településsel, a nemzetközi Tisza Ökorégió létrehozása, az M3-M4-M5 gazdasági tengely létrehozása irányába tett lépések, valamint a jövő nagy kihívását jelentő kiemelt turisztikai térségek adta lehetőségek. 

 

Piroska Miklós a turizmusfejlesztéssel kapcsolatban elmondta, hogy a 2016-os év a 2015-öshöz hasonló jó adatokat jeleznek a megyei vendégforgalomban, hiszen mint ismert  2015-ben soha nem látott mértékű volt - 523 ezret is meghaladó -  a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A 2017-es év nagy lehetőséget rejt abban az együttműködésben, amelyet a formálódó Tisza-tó - Alföld szíve (azaz Jász-Nagykun-Szolnok megye térsége) - Debrecen - Hajdúszoboszló - Hortobágy kiemelt turisztikai térség rejt magában. Komplex szemlélettel gondolkodva, jól átgondolt és megalapozott turisztikai fejlesztésekkel a térségben rejlő potenciál kiválóan kiaknázható az új turisztikai törvénynek köszönhetően. A jászkun identitás megőrzése és erősítése továbbra is jelentős szerepet játszik a megyei önkormányzat tevékenységében, csakúgy mint az értékőrzés. Utóbbinak köszönhetően 2016-ban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár 10 új érttékkel gazdagodott, így összesen 62 értéket tartalmaz.

 

 

Dr.Csoór György, társadalmi alelnök a nemzetközi tevékenység területén elért eredményekkel kapcsolatban kitért arra, hogy a tavalyi évben tovább bővült Jász-Nagykun-Szolnok megye testvérmegyéinek száma, mégpedig a kínai Anhui tartománnyal, így már összesen 23 aláírt megállapodás fűzi megyénket Angliától, Kazahsztánon át Kínáig szerte a világban számos ország megyéjéhez. A 2017. évi feladatok kapcsán Csoór György kiemelte, hogy fő feladat a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban a megyébe dedikált források felhasználásának biztosítása a megyei integrált területi program alapján. 

Az elhangott előadás erre a linkre kattintva érhető el: 

Fejlődő Jász-Nagykun-Szolnok megye - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évindító előadása a Hozam KLubban (Szolnok, 2017.02.21.) 

 

  

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
2017. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC